با این ترفند پیاز داغتو فریز کنی هر بار برداری انگار تازه سرخش کردی + طرز تهیه پیاز داغ کاراملی

برای نگهداری پیاز داغ و سیر داغ داخل یخچال یا فریزر رعایت یک سری نکات ظریف بسیار مهم است. با چند نکته مهم و روش نگهداری پیاز داغ آشنا شوید.

کدخبر : 12450
سایت سرگرمی روز :

پیاز به علت داشتن ویتامین C، ویتامین‌‌های گروه B و خاصیت ضدعفونی ‌کنندگی از دسته سبزیجات پرخاصیت به شمار می‌آید. شاید شنیده باشید که گفته می‌شد اگر به مسافرت می‌روید، حتما در شهری که وارد می‌شوید پیاز آن شهر را بخورید. این حکایت، هم به خاطر جذب ویتامین‌های موجود در این سبزی است و هم به خاطر خاصیت ضدعفونی ‌کنندگی آن. اما وقتی پیاز سرخ می‌‌شود عمده ویتامین‌های آن از دست می‌‌رود. در ضمن، پیاز به‌ عنوان سبزی، منبعی غنی از فیبر و پتاسیم است و به کارکرد طبیعی دستگاه گوارش و کنترل فشار خون کمک می‌کند. از این رو قصد داریم شما را نحوه‌ی نگهداری پیاز داغ آشنا کنیم.

طرز تهیه پیاز داغ

پیاز داغ یکی از مواد اولیه بسیار ضروری و پر کاربرد در آشپزی است که به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. برخی افراد در هر وعده آشپزی، به مقدار مورد نیاز برای همان وعده پیاز داغ درست کرده و تازه‌تازه مصرف می‌کنند. برخی دیگر به خصوص خانم‌های شاغل که فرصت کمی برای آشپزی دارند، ساعتی از یک روز تعطیل خود را به این کار اختصاص داده و به مقدار خیلی زیاد پیاز داغ تهیه می‌کنند و با انواع روش‌هایی که به صورت علمی یا عملی به آن‌ها رسید‌ه‌اند، پیاز‌ داغ‌های سرخ‌شده را برای مدت طولانی نگهداری می‌کنند و به اصطلاح تا مدتی از درست کردن پیاز داغ راحت هستند.

عده‌ای هم که اصلا وقت برای تهیه پیاز داغ خانگی ندارند، ترجیح می‌دهند از فروشگاه‌های تهیه سبزیجات آماده و یا سوپرمارکت‌های معتبر، پیاز داغ فریز‌شده و یا تازه تهیه کرده و موقع آشپزی از آن‌ها استفاده کنند.

هرکس برای تهیه پیاز داغ روش خاص خود را دارد با این حال، ما قبلا در سایت ستاره دو روش بسیار عالی برای تهیه پیاز داغ به شما معرفی کردیم که می‌توانید از هر یک از آن‌ها که دوست دارید استفاده کنید: مطالب طرز تهیه پیاز داغ مجلسی و طرز تهیه پیاز داغ کریسپی اطلاعات کاملی در این زمینه به شما می‌دهد.

در ادامه نکات مهم در مورد سرخ کردن و نگهداری پیاز داغ را بیان می‌کنیم:

سرخ کردن اگر در حد تفت دادن باشد، سرخ کردن پیاز در حدی که کاملا قطعات خرد شده‌اش قهوه‌ای شوند، نه تنها سبب از بین رفتن ارزش غذایی این سبزی می‌شود، بلکه همه فیبرهای آن نیز می‌سوزد و دیگر به عنوان یک ماده غذایی موثر و مفید نخواهد بود.

برای سرخ کردن پیاز حتما از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

پیاز تکه شده بیش از یک روز در هوای آزاد قرار نگیرد، چرا که این موضوع موجب جذب آلودگی اطراف می‌شود و مصرف آن را مضر می‌کند.

حتما پس از سرخ کردن پیاز، آن را در صافی ریخته و روغن اضافه آن را بگیرید؛ زیرا روغن بعد از مدتی کپک خواهد زد.

صرف نظر از روش تهیه پیاز داغ، اگر این ماده اولیه مهم را به مقدار زیاد تهیه می‌کنید، باید روش نگهداری پیاز داغ را هم بلد باشید تا در اثر اشتباه، زحمت‌تان به هدر نرود و پیازداغی که با زحمت زیاد تهیه کرده‌اید، کپک نزند و خراب نشود. در ادامه شما را با چند نکته بسیار مهم درباره نگهداری پیاز داغ در یخچال یا فریزر آشنا می‌کنیم.

 

نکات مهم درباره نگهداری پیاز داغ در یخچال یا فریزر

نگهداری مواد غذایی پخته شده به مدت طولانی در یخچال یا فریزر به علت احتمال بروز آلودگی توصیه نمی‌شود. اما از آنجایی که زحمت بسیاری برای تهیه این ماده اولیه می‌کشید، نحوه صحیح نگهداری آن را نیز باید بدانید تا زحماتتان هدر نرود. در ادامه به نکات کلیدی در خصوص نگهداری پیاز داغ در یخچال یا فریزر می‌پردازیم.

۱. سرخ کردن کامل پیازها و افزودن مقداری نمک

یکی از ریزه‌کاری‌هایی که بسیاری از خانم‌های خانه‌دار برای نگهداری پیاز داغ برای مدت طولانی از آن استفاده می‌کنند، سرخ‌کردن کامل پیاز و همچنین اضافه‌نمودن مقداری نمک در حین سرخ‌شدن پیازها به آن‌هاست. در این روش، باید پیاز را تا سرحد ایده آل سرخ کرد و همچنین مقداری نمک به آن اضافه کرده، پیاز سرخ شده را در صافی ریخته و روغن اضافه آن را بگیرید و بگذارید کاملا خنک شود. پس از خنک شدن داخل کیسه فریزری ریخته و هوای اضافه آن را بگیرید.

۲. جلوگیری از عرق کردن پیازهای سرخ شده

نکته کلیدی دیگری که می‌تواند به شما برای نگهداری پیاز داغ و داشتن پیاز داغ سالم و بدون کپک‌ کمک کند این است که اگر پیازها را داخل ظروف یک‌بار مصرف یا ظروف پلاستیکی می‌ریزید؛ اول برای مدتی ظرف را با در باز داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا پیازها کاملا سرد شوند و بعد درب ظرف را ببندید. شما همچنین می‌توانید در ظرف را نیز جداگانه داخل یخچال قرار دهید تا هم ظرف و هم در آن و هم پیازها به خوبی سرد شوند و بعد در ظرف را درست و کامل کیپ کنید، به این ترتیب ظرف دیگر عرق نمی‌کند و پیازها کپک نمی‌زنند.

۳. مدیریت در بسته بندی

بهتر است پیاز‌ داغ‌ها را به چند قسمت تقسیم کنید؛ مقداری از آن‌ها را داخل ظرف دربسته ریخته و داخل یخچال قرار دهید و مقدار بیشتر را در کیسه‌های فریزی یا کیسه‌های زیپ لاک جداگانه و با هواگیری کامل داخل فریزر قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید در موقع نیاز از پیاز داغی که داخل یخچال است استفاده کنید و وقتی ظرف خالی شد، یک بسته از پیاز داغ‌های فریزری را از فریزر بیرون آورده و داخل همان ظرف بریزید و به مرور از آن استفاده کنید و به همین ترتیب ادامه دهید تا پیازهای فریزری تمام شوند.

پیاز‌هایی که درون پلاستیک نگهداری می کنید را کمی فشار دهید تا صاف شوند و هوای اضافی آنها گرفته شود. با این کار مطمئن می‌شوید به طور مساوی یخ می‌زنند. سپس آنها را داخل فریزر قرار دهید و بگذارید یخ بزنند.آیا فریزکردن سبزیجات و یا پیاز سرخ‌شده خطرناک است؟

اصولا فریزکردن مواد غذایی پخته به مدت طولانی در یخچال یا فریزر توصیه نمی‌شود؛ چون همیشه احتمال بروز آلودگی وجود دارد. به همین دلیل اگر کسی می‌خواهد مواد غذایی را برای مدت طولانی نگه دارد باید حتما این مواد خام باشند چون مواد غذایی خام اگر آلودگی هم داشته باشند، در حین پخت و حرارت دیدن میکروب و سموم میکروبی آن‌ها از بین می‌‌رود.

تقریبا در تمامی روش‌‌ها جز کباب کردن مستقیم روی شعله، موادغذایی حرارت ۱۰۰ درجه را به مدت نیم ساعت تحمل می‌کنند و معمولا مقاوم ‌ترین سموم میکروبی در این مدت نابود می‌شوند. وقتی سبزی یا پیاز از قبل پخته باشد و در یخچال نگهداری شود، معمولا موقع مصرف تنها گرم می‌شود و میزان حرارت کم و کوتاه خواهد بود. پس اگر آلودگی در آن وجود داشته باشد در چنین شرایطی دیگر میکروب و سم آن از بین نمی‌رود. پس بهتر است که مواد غذایی پخته برای مدت طولانی در یخچال و یا فریزر نگهداری نشوند، بلکه تازه به تازه برای طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرند.

ارزش غذایی پیاز داغ فریزشده

هر فرآیندی روی مواد غذایی و خوراکی تازه‌ انجام شود، باعث می‌شود میزان مواد مغذی موجود در آن کاهش ‌یابد. هرچقدر این فرآیند بیشتر و شدیدتر باشد، افت ارزش تغذیه‌ای آن خوراکی خاص بیشتر خواهد بود. این موضوع در مورد سیر و پیاز هم صدق می‌کند؛ وقتی یک بار سیر یا پیاز خام و تازه سرخ شود، بخش مهمی از مواد مغذی، ویتامین‌ها و املاح آن از بین می‌رود و وقتی که پیازداغ و سیرداغ برای مدت طولانی فریز شوند و پس از مدتی برای مصرف دوباره، از حالت یخی خارج شوند، بخش دیگری از مواد مغذی موجود در آنها از بین می‌رود.

در واقع پس از نگهداری پیاز داغ‌ و سیر داغ‌هایی که برای استفاده ماهانه فریز می‌شوند، فقط کمی از عطر پیاز و سیر را در خود نگه می‌دارند و مواد مغذی آنها نسبت به پیاز و سیر تازه یا حتی آنهایی که تازه به تازه سرخ و مصرف می‌شوند، به شدت پایین می‌آید. ضمن اینکه عطر و طعم این محصولات یخی هم با انواع تازه‌شان تفاوت چشمگیری دارد.

پیاز منجمد را می‌توان ۳ تا ۶ ماه نگه داشت. اما بهتر است ظرف ۶ هفته مصرف شود، چرا که بعد از این مدت طعم خود را از دست می‌دهد و تا ۶ ماه به طور کامل طعم خود را از دست داده است. در طول ۶ هفته هم پیاز می‌تواند عطر و طعم قوی خود را به دیگر مواد غذایی موجود در فریزر دهد.

اگر سیر و پیازی که قرار است سرخ و فریز شوند، سالم باشند و با روش صحیحی سرخ و فریز شوند، هیچ ماده سمی و مضری در آنها آزاد نخواهد شد اما مصرف چنین محصولاتی دیگر ارزش تغذیه‌ای خاصی برای بدن نخواهد داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: