دستور تهیه سیر ترشی فوری در خانه | فوت گوزه گر شمالی ها برای ترشی سیر انداختن

در ایام بهار و تابستان که سیر تازه به بازار می آید بهتر است سیر ترشی تهیه کنید و برای سال ها آن را داشته باشید.

کدخبر : 16367
سایت سرگرمی روز :

سیر ترشی یکی از ترشی‌ های خوشمزه و محبوب ایرانی است که به زمان زیادی برای رسیدن و پخته شدن نیاز دارد. سیر ترشی یک افزودنی لذت بخش با ترکیب بی نظیری از طعم های تند، به دلیل تنوع و طعم لذیذش در بین علاقه مندان به غذا محبوبیت پیدا کرده است. در ادامه این بخش از سبک زندگی شما را با دستور تهیه سیر ترشی آشنا می کنیم!

مواد لازم برای تهیه سیر ترشی

سیر 500 گرم

ترخون ۲ شاخه

فلفل سبز ۴ عدد

نمک به مقدار لازم

سرکه خرما به مقدار لازم

طرز تهیه سیر ترشی

مرحله اول: آماده سازی سیر

برای تهیه سیر ترشی ابتدا ساقه های سیرها را با چاقو می بریم و تمیز آنها را می شوییم و در صافی قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد در سینی با فاصله سیر ها را می چینیم و اجازه می دهیم تا کاملا خشک شوند و رطوبتی در آن ها باقی نماند.البته می توانید روی یک حوله تمیز و خشک نیز سیرها را بچینید تا اگر هنوز رطوبتی در آن ها باقی مانده است از بین برود،دلیل خشک بودن سیرها این است که رطوبت باعث کپک زدن ترشی می شود.

مرحله اول: مزه دار کردن مرغ

فلفل سبزها را می شوییم و خشک می کنیم و ترخون را نیز می شوییم و روی پارچه ای قرار می دهیم تا زودتر خشک شود. سپس سیرها که خشک شدند در شیشه ای می ریزیم و لابه لای سیرها ترخون و فلفل قرار می دهیم و کمی نمک روی سیرها می پاشیم و سرکه روی آن ها می ریزیم تا جایکه کاملا روی سیرها را بپوشاند.

مرحله سوم: جوشاندن

آن وقت یک قابلمه (که شیشه سیر در آن قرار بگیرد) را پر از آب می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زود به جوش بیاید. پس از جوش آمدن آب درب شیشه سیر ترشی را محکم می بندیم تا هوا در آن نفوذ نکند و شیشه ترشی را بر عکس داخل قابلمه آب جوش قرار می دهیم تا به مدت ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش بماند و بعد بیرون می آوریم این کار برای طولانی تر شدن مدت سالم ماندن سیر ترشی صورت می گیرد.

مرحله چهارم: تهیه سیر ترشی فوری

پس از خارج کردن شیشه از داخل آب جوش،در جای خشک و خنک به مدت حداقل ۱ سال نگهداری می کنیم تا خوب جابیافتد و بعد مصرف می کنیم.اما اگر می خواهید سیر ترشی را زود آماده و مصرف کنید باید سرکه را در قابلمه ای بریزید و بجوشد و سیرها را اضافه کنید تا کمی نرم شوند و بعد بگذارید تا خنک شود و در شیشه بریزید و فلفل و ترخون را داخل شیشه بریزید و درب شیشه را ببندید و به مدت ۲ الی ۳ روز بعد می توانید از ترشی استفاده کنید.نوش جان

فوت و فن های دستور تهیه سیرترشی

سیر باید حتما تازه باشد.

۱ ق غذا خوری شیره انگور می توانید در هر شیشه بریزید تا مزه و طعم خوبی به سیرترشی بدهد.

بعضی از سرکه ها باعث سبز شدن سیر ترشی می شود اشکال ندارد در طول مدت که سیر ترشی جا افتاده شود این مشکل برطرف می شود.

درب ظرف سیر ترشی اصلا نباید فلزی باشد وگرنه می پوسد و داخل ترشی ریخته می شود.

اما دو نکته مهم مکان نگهداری سیر هست که حتما باید در جای خشک و خنک نگهداری شود و در معرض نور آفتاب قرار نگیرد و اینکه شیشه سیر ترشی باید خشک و تمیز باشد.

به اندازه یک گردو می توانید نبات داخل شیشه های سیرترشی بریزید این کار باعث گرفتن تیزی سرکه می شود.

به مواد گفته شده می توانید ۱/۲ پیمانه شیره انگور یا شیره خرما اضافه کنید.

در انتها نمک سیر ترشی را اندازه کنید و باب سلیقه خود تهیه کنید.

بهتر است از سرکه طبیعی خانگی استفاده شود.

می توانید به جای سرکه انگور یا خرما از سرکه سیب نیز استفاده کنید.

در صورت تمایل می توانید کمی رب انار به سیر ترشی اضافه کنید.

دقت کنید برای هر ۱ کیلو سیر شما به ۱ لیتر سرکه و ۳ ق غذا خوری نمک احتیاج دارید.

افزودن ترخونه به سیرترشی اختیاری می باشد و قابل حذف است.

اگر سیر ترشی مقابل آفتاب باشد سیر ترشی شما پخته و نرم و به مرور زمان شیرین می شود.

منبع: پارسی دی

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: