سلامت قلب و عروق را با این سبزی دم دستی بیمه کنید

تره، گیاهی سبز از خانواده سیر و پیاز است که در بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی استفاده می‌شود.

کدخبر : 30714
سایت سرگرمی روز :

سبزی خوش‌عطر و طعم تره، به دلیل ترکیبات مغذی فراوانی که دارد، تأثیرات قابل توجهی بر سلامت قلب و عروق می‌گذارد. در ادامه به مهم‌ترین خواص تره در این زمینه می‌پردازیم.

کاهش فشار خون

1. تره سرشار از پتاسیم است

پتاسیم یک الکترولیت حیاتی در بدن است که نقش کلیدی در تنظیم فشار خون دارد.

این ماده با افزایش دفع سدیم از طریق کلیه‌ها (افزایش ادرار سدیمی یا natriuresis) عمل می‌کند.

کاهش سطح سدیم خون، باعث کاهش حجم خون می‌شود که فشار وارده بر دیواره رگ‌ها را کم می‌کند (Whelton et al., 2018).

2. کاهش بار قلبی

فشار خون پایین‌تر به این معنی است که قلب برای پمپاژ خون نیاز به نیروی کمتری دارد.

این کاهش بار کاری قلب، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند هیپرتروفی بطن چپ (کلفت شدن دیواره قلب)، نارسایی قلبی، و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

3. محافظت از رگ‌های خونی

فشار خون بالا باعث آسیب به لایه داخلی رگ‌ها (اندوتلیوم) می‌شود.

آسیب اندوتلیالی زمینه‌ساز تشکیل پلاک‌های آترواسکلروتیک (چربی و کلسترول) و ایجاد تصلب شرایین است.

با پایین نگه داشتن فشار خون، تره به حفظ سلامت و انعطاف‌پذیری دیواره رگ‌ها کمک می‌کند.

4. افزایش نیتریک اکسید (NO)

تره همچنین دارای نیترات‌های طبیعی است که در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می‌شوند.

نیتریک اکسید باعث گشاد شدن رگ‌های خونی (اتساع عروق) می‌شود که خود منجر به کاهش مقاومت عروقی و در نتیجه کاهش فشار خون می‌شود (Kapil et al., 2015).

5. کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو

تره به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های فراوان (مثل ویتامین C و فلاونوئیدها) می‌تواند التهاب عروق را کاهش دهد.

التهاب پایین‌تر به کاهش پیشرفت بیماری‌های قلبی-عروقی کمک می‌کند.

کاهش کلسترول بد (LDL)

مصرف منظم تره می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد (LDL) در خون کمک کند. فیبر محلول موجود در تره با اتصال به اسیدهای صفراوی در روده و دفع آنها از بدن، باعث می‌شود که کبد برای تولید صفرا، از کلسترول خون استفاده کند. این فرآیند در نهایت به کاهش کلسترول خون و حفاظت از رگ‌های خونی کمک می‌کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: