هشدار مرگبار / این پیاز را هرگز ، هرگز نخورید!

پیاز به عنوان یک طعم دهنده در اکثر غذاها استفاده می شود و عطر و طعم خوبی به غذا می دهد، اما استفاده نوعی از پیاز ها توصیه نمی شود.

کدخبر : 31570
سایت سرگرمی روز :

پیاز ها جزء سبزیجاتی هستند که در اکثر غذاها استفاده می شوند و در کل دنیا استفاده های مشابه و مشترک دارند؛ به خاطر همین نگهداری از آن ها اهمیت بسیار زیادی دارد. انواع مختلفی از پیازها وجود دارد. گاهی اوقات رنگ پیاز ها زرد، سفید و گاهی اوقات بنفش است.

بعضی از آن ها سفت و بعضی نرم هستند. پیاز های سفید معمولاً طرفدار بیشتری نسبت به انواعِ دیگر پیاز ها دارند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک قصد داریم به شما توضیح دهیم که چه پیاز هایی را نباید استفاده کنید.

مراقب کپک‌ ها باشید

سرگرمی روز :معمولا کپک ها خودشان را روی سطح پیاز نشان می‌ دهند و شبیه به لکه های سیاه هستند که خیلی ها آن ها را با آلودگی مانند گِل اشتباه می‌ گیرند اما این ها در واقع کپک هایی هستند که روی سطح پیاز رشد کرده‌ اند. اگر پیاز ضربه ببیند و به درستی از آن نگهداری نشود، در چنین حالتی اگر وسط پیاز را هم باز کنید، متوجه وجود این کپک ها می شوید.

ریشه زدن پیاز

زمانی که پیاز سبز می شود و دوباره ریشه می زند، نشان دهنده این است که مدت زمان زیادی گذشته و از آن استفاده نکرده اید. این پیاز برای مصرف، خطر خاصی ایجاد نمی کند اما بدلیل این که کهنه شده، ممکن است طعم و بوی خوبی نداشته باشد.

قسمت های نرم بعد از ضربه خوردن

گاهی اوقات پیاز از دست تان می‌ افتد و قسمت‌ هایی از آن له و نرم می شود و آسیب می‌ بیند. در چنین حالتی باید قسمت نرم را جدا کنید یا به طور کل آن پیاز را کنار بگذارید، زیرا خاصیتش خیلی زیاد نخواهد بود و طعم خوبی هم نخواهد داشت.

حواس تان به داخل پیاز باشد

گاهی اوقات بیرونِ پیاز خیلی تمیز و شفاف است اما داخل آن خراب می باشد. در چنین حالتی فقط باید پیاز را بو کنید. اگر داخل آن خراب باشد، بویی شبیه به بوی فاسد شدن و خرابی خواهد داشت؛ البته سالم ‌ترین پیاز هم بوی خوشایندی ندارد اما بوی خرابی و فاسد؛ نشان دهنده این است که داخل پیاز اوضاع خوب نیست.

خواص پیاز بیشمار است و خوردنی تند پرفایده، از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. پیاز یکی از قدیمی ترین سبزیها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن را در ایران و افغانستان ذکر کرده اند که در ادامه این بخش از سلامت نمناک با فواید و خواص دارویی پیاز و عوارض آن کامل آشنا خواهید شد.

خواص پیاز برای مبارزه با سرطان

پیازهای قرمز بیش ترین اثربخشی را در از بین بردن سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارند. این نوع پیاز سطح بالایی از کوارستین و آنتوسیانین دارد که به درمان بیماران سرطانی، کمک می کند، همچنین مشخص شد که افراد با بالاترین میزان مصرف پیاز، کم ترین میزان سرطان را دارند.

خوصا پیاز برای بهبود سلامت قلب

فلاونوئید موجود در پیاز قرمز می تواند به سلامت قلب کمک کند. پیاز غنی از سولفور است که می تواند به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کنند. کوارستین موجود در پیاز همچنین پتانسیل مبارزه با بیماری های قلبی را دارد.

سرگرمی روز خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پیاز به سلامت قلب کمک می کند. پیازهم چنین می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و این در نهایت به نفع قلب است. پیاز همچنین از بهم چسبیدن پلاکت ها که، می تواند منجر به لخته شدن و درنهایت حملات قلبی شود، جلوگیری می کند.

خواص پیاز برای پایین آوردن قند خون

عصاره پیاز می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند و این تاثیر به دلیل ترکیبات سولفور وکوارستین در پیاز است که می تواند اثرات مفیدی روی قند خون داشته باشد. با این حال مشخص شد که پیاز تنها زمانی اثر مثبت را به نمایش می گذارد که تحت نظر پزشک و همراه با متافورمین، داروی دیابت مصرف شود.

بهبود هضم غذا و تقویت معده با فواید پیاز

فایده گوارشی پیاز را می توان به انولین، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری های مفید در روده ها عمل کرده و مصرف این فیبر به بدن کمک می کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم روده را حفظ کند؛ البته اگر نسبت به خاصیت ضد باکتریایی پیاز حساسیت دارید، پیش از مصرف با پزشک مشورت کنید.

پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می تواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک کند، اما ممکن است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد شود، که اگر این اتفاق افتاد با پزشک خود مشورت کنید.

خواص پیاز برای حفظ سلامت استخوان

تحقیقات حاکی از آن است که پیاز می تواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند و مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بالای 50 سال تاثیر خواهد داشت. در صورت نداشتن حساسیت به پیاز و مصرف به اندازه آن، پیاز به درمان دردهای مفصلی کمک می کند.

جلوگیری از التهاب و آلرژی های با خواص پیاز

سرگرمی روز کوارستین و فلاونوئید موجود در پیاز از التهاب جلوگیری می کند. پیازهم چنین با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین، آلرژی را درمان می کنند؛ خاصیت آنتی هیستامینی پیاز، می تواند به کاهش گرفتگی بینی کمک و ترکیبات گوگردی موجود در پیاز می تواند مخاط را رفع کند.

پیاز دارای خواص ضد باکتری است و عصاره آن با التهاب ریه و باکتری های دندان و آلرژی های دیگر، مقابله می کند. همچنین دارای اثرات آنتی بیوتیکی هستند که التیام زخم را تسریع می کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: