کاهش روند پیری با مصرف این ویتامین!

دانشمندان در مطالعه جدیدی نشان داده‌اند که مصرف روزانه ویتامین D3 می‌تواند روند پیری بیولوژیکی بدن را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

کدخبر : 31593
سایت سرگرمی روز :

 مصرف مکمل ویتامین D3 باعث می‌شود افراد تلومرهای بلندتری در سلول‌های سفید خون خود داشته باشند. تلومرها از DNA در برابر تخریب محافظت می‌کنند.

دانشمندان در مطالعه جدیدی نشان داده‌اند که مصرف روزانه ویتامین D3 می‌تواند روند پیری بیولوژیکی بدن را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. طبق این تحقیق، مصرف 2000 واحد بین‌المللی ویتامین D3 در روز می‌تواند طول تلومرهای بدن را حفظ کرده و در نتیجه بدن را از نظر بیولوژیکی تا سه سال جوان‌تر نگه دارد.

سرگرمی روز : تلومرها ساختارهایی در انتهای کروموزوم‌ها هستند که از DNA در برابر تخریب محافظت می‌کنند. با هر بار تقسیم سلولی، این تلومرها کوتاه‌تر می‌شوند و کوتاه شدن آن‌ها ارتباط مستقیمی با پیری سلولی و ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن مانند سرطان، آلزایمر و بیماری‌های خودایمنی دارد.

یافته دانشمندان بیمارستان Brigham and Women’s و کالج پزشکی جورجیا از مطالعه‌ای با عنوان VITAL Telomere به‌دست آمده که بخشی از پژوهش گسترده‌تر VITAL بوده و در آن بیش از 25 هزار فرد بالای 50 سال در آمریکا شرکت کرده‌اند.

در این مطالعه، وضعیت بیولوژیکی 1054 نفر از شرکت‌کنندگان که مکمل ویتامین D یا دارونما دریافت کرده بودند، به مدت چهار سال پیگیری شده است. سپس محققان دریافتند افرادی که ویتامین D دریافت کرده بودند، نسبت به گروه کنترل، تلومرهای بلندتری در سلول‌های سفید خون خود داشته‌اند.

دکتر «جوآن منسون»، از نویسندگان ارشد این تحقیق، می‌گوید:«مطالعه VITAL نخستین آزمایش تصادفی‌سازی‌شده و بلندمدتی است که نشان می‌دهد مکمل ویتامین D می‌تواند از تلومرها محافظت کند. این یافته به‌ویژه از آن جهت اهمیت دارد که مطالعات پیشین نتایج متناقضی داشته‌اند.»

درحالی‌که پژوهشگران تأکید کرده‌اند که برای نتیجه‌گیری قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز است، یافته‌های فعلی نشان می‌دهند که مکمل‌سازی هدفمند با ویتامین D می‌تواند رویکردی ساده و مؤثر برای مقابله با پیری باشد. اگرچه دوز مصرفی استفاده‌شده در این مطالعه (2000 واحد بین‌المللی در روز) در محدوده‌ای ایمن برای اغلب افراد قرار دارد، اما مشورت با پزشک پیش از آغاز مصرف مکمل توصیه می‌شود.

نتایج این تحقیق در نشریه معتبر American Journal of Clinical Nutrition  منتشر شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: