فشار خونتان بالاست؟ این میوه تابستانی را بخورید!
زردآلو بهعنوان منبع خوبی از فیبر غذایی شناخته میشود که برای بدن مهم است. دریافت فیبر به عملکرد گوارشی مطلوب کمک میکند و میتواند فشار خون را کاهش دهد. یک فنجان زردآلو تقریبا ۳ گرم فیبر دارد.
زردآلو مثل اکثر میوههای دیگر سرشار است از ویتامینها و مواد مغذی مهمی که فواید مختلفی برای سلامتی انسان دارند. این میوه بهعنوان یکی از میوههای بومی چین شناخته میشود.
زردآلو، منبع خوبی از ویتامین A یا رتینول است که فواید مختلفی برای بدن دارد. این ویتامین محلول در آب به افتراق سلولی، رشد سالم جنین و تقویت بینایی کمک میکند. علاوه بر این در عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز نقش دارد، و پوست و غشاهای مخاطی را سالم نگه میدارد. این ویتامین مهم حتی میتواند به درمان آکنهها و مشکلات پوستی کمک کند، خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای ناشی از سن را کاهش دهد و نقش موثری در حفظ استحکام استخوانها ایفا سازد. ویتامین A حتی برای عملکردهای عصبشناختی نیز مهم تلقی میشود.
زردآلو بهعنوان منبع خوبی از فیبر غذایی شناخته میشود که برای بدن مهم است. دریافت فیبر به عملکرد گوارشی مطلوب کمک میکند و میتواند فشار خون را کاهش دهد. یک فنجان زردآلو تقریبا ۳ گرم فیبر دارد.
سرگرمی روز : پتاسیم، املاح مهمی است که هر کدام از سلولها، بافتها و اندامهای بدن برای عملکرد مطلوب به آن نیاز دارند. این املاح مهم حتی برای عملکرد مناسب قلب و انقباض عضلات نیز ضروری است. پتاسیم در تشکیل استخوان، کاهش فشار خون و کاهش خطر بروز سکته مغزی نیز نقش دارد.
زردآلو سلامت دستگاه گوارش را تقویت میکند
یکی از مهمترین خواص زردآلو این است که فیبر بالایی دارد و این فیبر محلول موجود در میوه، باعث حرکت سالم روده میشود چون حجم مدفوع را افزایش میدهد. فیبر همچنین اسیدهای چرب را به سرعت تجزیه میکند که این موضوع منجر به تقویت هضم غذا میشود از طرف دیگر فیبر موجود در زردآلو سایر مشکلات گوارشی مانند یبوست و نفخ را هم درمان میکند. به طور کلی از خواص و فواید زردآلو خشک برای معده و دستگاه گوارش غافل نشوید.
۲- میتواند به درمان دیابت کمک کند
زردآلو میوهای کم کالری و کربوهیدرات است (یک میوه فقط ۱۷ کالری و ۴ گرم کربوهیدرات دارد) و این خبر خوبی برای بیماران دیابتی است چون آنها به خوبی میتوانند زردآلو را در رژیم غذایی خود قرار دهند از طرف دیگر فیبر موجود در آنها میتواند سطح قند خون را تنظیم کند.
زردآلو همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است – به این معنی که تاثیر پایداری بر سطح قند خون شما دارد و سطح آن را خیلی سریع افزایش نمیدهد. این میوه همچنین سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و سطح قند خون را بهبود میبخشد. و یکی از خواص اصلی زردآلو خشک قطعا همین است که مکملی سالم برای رژیم دیابتی به شمار میآید.
۳- به رفع التهابهای بدن کمک میکند
نه تنها میوه، بلکه دانههای زردآلو هم در تسکین التهاب موثر هستند. در واقع، یک مطالعه ثابت کرده است که چگونه عصاره روغن هسته زردآلو در برابر کولیت اولسراتیو، که یک بیماری التهابی روده است، موثر بوده و به رفع آن کمک کرده است. بنابراین یکی از خواص هسته زردآلو رفع التهابهای روده است. پس از خواص هسته زردآلو هم غافل نشوید.
طبق گزارش بنیاد آرتریت، زردآلو سرشار از بتا کریپتوکسانتین است، یک ماده شیمیایی که میتواند از آرتروز و سایر اشکال التهابی آرتریت جلوگیری کند. به طور کلی میتوان گفت منیزیم موجود در این میوه میتواند دردهای ناشی از التهاب را کاهش دهد.
۴- نقش موثری در بهبود بینایی دارد
مصرف منظم زردآلو به کم شدن خطر کاهش بینایی مرتبط است. اما مهمتر از آن، زردآلو سرشار از کاروتنوئیدها و زانتوفیلهاست، مواد مغذی که محققان معتقدند میتوانند از بیماریهای بینایی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنندو همچنین حاوی ویتامین A است که یکی دیگر از مواد مغذی مهم برای چشم هستند.
طبق مطالعات، استفاده موضعی از عصاره هسته زردآلو میتواند با تحریک تولید اشک، خشکی چشم را کاهش دهد.
۵- زردآلو از آسیب کبد جلوگیری میکند
طبق مطالعات، زردآلو میتواند از آسیب کبدی محافظت کند و علائم بیماری کبد چرب (انباشته شدن چربی در کبد) را کاهش دهد. جالبتر اینکه زردآلوهای ارگانیک در تقویت بازسازی کبد هم موثر هستند. پس برای بهره بردن از خواص زردآلو حتما میوه تازه آن را استفاده کنید.