تقویت سلامت قلب با مصرف گیاهان دارویی و مواد غذایی آنتی‌اکسیدانی

سلامت قلب و عروق برای سالمندان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها است که می‌توان با راهکارهای طبیعی آن را تقویت کرد. گیاهان دارویی و مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان نقش بسزایی در بهبود عملکرد قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی دارند.

کدخبر : 31778
سایت سرگرمی روز :

گیاهانی مانند زنجفیل، دارچین و برگ زیتون با خاصیت ضدالتهابی و بهبود جریان خون، می‌توانند سلامت عروق را تضمین کنند. این گیاهان با کاهش التهاب در رگ‌ها، از گرفتگی و فشار بر قلب جلوگیری می‌کنند.

از طرف دیگر، مواد غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان مانند توت‌فرنگی، بلوبری، گردو و روغن زیتون به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کرده و سلامت قلب را ارتقا می‌دهند.

مطالعات نشان داده‌اند مصرف منظم این مواد غذایی به کاهش ریسک بیماری‌های قلبی و سکته کمک می‌کند. همچنین فعالیت بدنی منظم و کنترل استرس از عوامل مهم در حفظ سلامت قلب هستند.

توصیه می‌شود سالمندان با افزودن این گیاهان و مواد غذایی به رژیم روزانه خود، سلامت قلبشان را تقویت کنند و در کنار آن، معاینات دوره‌ای و مشورت با پزشک را فراموش نکنند.

اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می‌شود. این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین‌هایی از قبیل آ، ث، ای، کا، ب و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.

اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است، به‌طوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، ۴۳.۶ میلی‌گرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.

اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان‌ در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش بالایی دارد.

اسفناج کلسترول خون را پایین آورده و میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است، چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است‌.

بسیاری از مردم از مزایای هویج برای سلامتی چشم اطلاع دارند، در حالی که اسفناج نیز به دلیل آن که ویتامین (A) زیادی دارد از بیماری‌هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری و به شکل‌گیری استخوان و رشد آن کمک می‌کند. برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، بهتر است آن را آب‌پز نکنید و بهترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: