تخم شربتی؛ داروی گیاهی مؤثر برای سلامت گوارش

تخم شربتی با خواص دارویی متعدد، به بهبود سلامت گوارش کمک می‌کند. جزئیات این خواص را در این گزارش بخوانید.

کدخبر : 31797
سایت سرگرمی روز :

تخم شربتی، یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد در طب سنتی ایران، دارای خواص متعددی برای سلامت گوارش است. این دانه‌های ریز با فیبر غذایی بالا، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش نفخ و درمان یبوست کمک می‌کنند.

مصرف منظم تخم شربتی به‌صورت دمنوش یا افزودن به غذاها می‌تواند به تقویت سلامت عمومی بدن و به‌ویژه سیستم گوارشی کمک کند.

اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب اهمیت ویژه ای دارند. این اسیدها در دانه های ریحان نیز وجود دارند. اسیدهای چرب ضروری به کاهش التهاب، بهبود سلامت مغز، ارتقای سلامت قلب و عروق و بهبود عملکرد کلی بدن کمک می‌کنند. گنجاندن دانه های ریحان در رژیم غذایی (به خصوص برای کسانی که ماهی یا سایر غذاهای دریایی را به طور منظم مصرف نمی‌کنند) می‌تواند راهی مناسب برای افزایش دریافت امگا 3 باشد.

دانه های ریحان سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها نقشی اساسی در خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر و جلوگیری از استرس اکسیداتیو در بدن دارند. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن در برابر بیماری های مزمن و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند. محتوای آنتی اکسیدانی بالا در دانه های ریحان به آنها اجازه می‌دهد تا به ارتقای سطح ایمنی و سلامت کلی بدن کمک کنند.

تخم شربتی حاوی ترکیبات فعالی نظیر فلاونوییدها است. این ترکیبات خواص ضدالتهاب و ضدسرطانی دارند. آنها به جلوگیری از گسترش سرطان کمک می‌کنند و از آسیب دیدن سلول‌های بدن محافظت می‌کنند.

یکی دیگر از فواید و خواص تخم ریحان، کاهش کلسترول خون است. تخم شربتی به پایین آوردن سطح کلسترول مضر کمک می‌کند. سطوح پایین کلسترول باعث کاهش فشار وارد شده به قلب می‌شود که این امر ریسک حمله قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.

یکی از خواص تخم ریحان، تاثیر آن در کنترل سطح قند خون است. فیبرهای رژیمی موجود در تخم شربتی به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کنند. آنها برای دیابت نوع 2 مفید هستند، چون سطح قند خون را تنظیم می‌کنند. این فیبرها متابولیسم بدن را کند می‌کنند، که این امر موجوب تنظیم سرعت تبدیل کربوهیدرات‌ها به گلوکز می‌شود.

تخم شربتی حاوی پتاسیم است. پتاسیم با انبساط عروق خونی موجب کاهش فشار در رگ‌ها  می‌شود. این امر موجب کاهش تنش وارد شده به سیستم قلبی عروقی می‌شود.

اجزای موجود در تخم شربتی مانند آهن، پتاسیم، مس، کلسیم، منگنز و منیزیم می‌توانند تراکم مواد معدنی استخوان را بالا ببرند و در عین حال احتمال بروز پوکی استخوان را کاهش دهند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: