شکست باورهای غلط/تخممرغ دوست یا دشمن سلامت کبد؟
زرده تخممرغ برای افراد مبتلا به کبد چرب در صورت مصرف متعادل و روش پخت سالم هیچ ضرری ندارد.
کارشناس تغذیه گفت: زرده تخممرغ برای افراد مبتلا به کبد چرب در صورت مصرف متعادل و روش پخت سالم هیچ ضرری ندارد. کلسترول موجود در زرده بهشدت جذب نمیشود و این ماده سرشار از کولین است؛ مادهای مفید برای متابولیسم چربیها و جلوگیری از تجمع چربی در کبد. بهترین روش مصرف برای این افراد، تخممرغ آبپز یا بخارپز بدون روغن است.
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف تخم مرغ به طور مستقیم باعث ایجاد کبد چرب نمیشود. کبد چرب معمولاً در اثر عوامل دیگری مانند چاقی، دیابت نوع ۲، مصرف بیش از حد الکل و برخی بیماری های متابولیک افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
در واقع حتی برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف تخم مرغ میتواند برای سلامت کبد مفید باشد. زرده تخم مرغ حاوی کولین است که یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد صحیح کبد است. کولین به بدن کمک میکند تا چربی ها را به درستی متابولیزه کند و از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند.