این سبزی سرشار از ویتامین A سبب کاهش فشار خون میشود
اسفناج سرشار از ویتامین آ است.
اسفناج سبزی برگداری است که به عنوان یکی از مغذیترین سبزیجات معرفی میشود؛ به این دلیل که هر ۳۰ گرم اسفناج خام، نیاز روزانه بدن به ویتامین A و K را تا حد قابل توجهی فراهم میکند.
اسفناج همچنین دارای آنتی اکسیدانهایی است که خطر ابتلا به انواع بیماریها را کم میکنند. سبزیهای برگدار مانند اسفناج حاوی بتاکاروتن و لوتئین (دو آنتیاکسیدان با خاصیت کاهش خطر ابتلا به سرطان) هستند. همچنین اسفناج ضمن کاهش فشار خون، برای سلامت قلب هم مفید است.
خواص اسفناج برای سرماخوردگی
فواید مصرف اسفناج در دوران سرماخوردگی عبارتاند از:
تقویت سیستم ایمنی: اسفناج سرشار از ویتامینهایی است که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی ضروری هستند.
تامین ویتامین C بدن: این ویتامین به افزایش تولید گلبولهای سفید کمک میکند که برای مقابله با عفونتها مهم هستند.
تامین ویتامین E بدن: این ویتامین بهعنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و از سلولها در برابر آسیبها و عفونتها محافظت میکند.
کاهش علائم سرماخوردگی: مصرف منظم اسفناج میتواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش شدت علائم سرماخوردگی کمک کند.
خواص اسفناج در دیابت
اسفناج دارای شاخص گلیسمی (GI) زیر ۱۵ است که نشان میدهد مصرف آن تاثیر قابل توجهی بر افزایش سطح قند خون ندارد. این ویژگی اسفناج را به گزینهای مناسب برای رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است. فیبر موجود در اسفناج به کاهش سرعت جذب قند در خون کمک کرده و از افزایش سریع سطح قند خون جلوگیری میکند.
خواص اسفناج برای کبد چرب
اسفناج با داشتن آنتیاکسیدانها و پلیفنولها میتواند به بهبود سلامت کبد در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف اسفناج با کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی ارتباط دارد. اسفناج میتواند ترکیب اسیدهای چرب کبد را بهبود بخشیده و از کبد در برابر چربی اضافی محافظت کند.
آیا خوردن اسفناج خام ضرر دارد؟
خوردن اسفناج خام برای بیشتر افراد مشکلی ندارد؛ اما بهدلیل وجود اگزالاتها و گواتروژنها در اسفناج، مصرف زیاد آن میتواند بر جذب کلسیم و عملکرد تیروئید تاثیر منفی بگذارد.
خواص اسفناج پخته برای لاغری چیست؟
اسفناج پختهشده کالری کمی دارد و حاوی فیبر بالا است که به احساس سیری کمک میکند. همچنین این گیاه با افزایش متابولیسم و بهبود عملکرد گوارش در روند کاهش وزن موثر است.