دیگه هیچ وقت پوست پرتقال هارو دور نریز | طرز تهیه مربای پوست پرتقال بدون شکرک نزدن
مربای پوست پرتقال، با عطر دل انگیز و طعم بی نظیری که دارد، یکی از خوشمزهترین انواع مربای مخصوص فصل سرما است که میتوانید آن را در خانه آماده کنید.
برای درست کردن مربای پوست پرتقال خلالی باید پرتقالها را به صورت خلالی برش دهید و قسمت سفید رنگ آنها را با یک چاقو جدا کنید. پوست پرتقالها را در آب بجوشانید و آبکش کنید.
سپس پوست پرتقالها را همراه با آب پرتقال، آب لیمو، شکر و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مربا روی حرارت بجوشد و آماده شود.
برای درست کردن مربای پوست پرتقال میتوانید از پوست پرتقال رنده شده، زنجبیل، مقداری هویج رنده شده و همچنین پوست پرتقال خشک نیز استفاده کنید.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای پوست پرتقال با آب پرتقال
مواد لازم مقدار مورد نیاز
پرتقال بزرگ 8 عدد
آب 8 لیوان
لیمو 1 عدد
شکر 700 گرم
مرحله اول: آب پرتقال و لیمو را بگیرید
برای درست کردن مربای پوست پرتقال ابتدا باید پرتقالها را بشویید و خوب خشک کنید.
در ادامه 6 عدد پرتقال را بردارید و 2 عدد از آن را کنار بگذارید. سپس آب پرتقال را با دستگاه آبمیوه گیری دستی یا برقی بگیرید.
مراقب باشید که دانههای پرتقال وارد آب آن نشود. در ادامه آب یک عدد لیمو را نیز بگیرید و به آب پرتقالها اضافه کنید.
مرحله دوم: پوست پرتقال را خرد کنید
به کمک یک قاشق محتویات داخل پوست پرتقالها را به طور کامل خارج کنید.
حالا باید به کمک یک چاقوی تیز قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را به طور کامل جدا کنید تا طعم مربای شما تلخ نشود.
در ادامه پوست پرتقالها را به صورت خلالی نازک خرد کنید.
مرحله سوم: پوست 2 عدد پرتقال باقی مانده را جدا کنید
2 عدد پرتقال باقی مانده را پوست بگیرید و بعد قسمت سفید رنگ پوستها را جدا کنید. سپس پوست پرتقالها را به صورت مکعبی خرد کنید.
مرحله چهارم: تلخی پوست پرتقالها را بگیرید
اگر نسبت به طعم تلخ پوست پرتقال حساس هستید، میتوانید در این مرحله یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و پوست پرتقالها را برای حدود 10 دقیقه روی حرارت بجوشانید.
در ادامه آنها را آبکش کنید و برای پخت مربا استفاده کنید. اگر قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را به خوبی جدا کنید، نیازی به جوشاندن پوست پرتقالها نخواهد بود.
مرحله پنجم: آب پرتقال و پوست پرتقالها را ترکیب کنید
حال باید ترکیب آب پرتقال و آب لیمو را در یک کاسه بریزید و بعد پوست پرتقال خرد شده را به آن اضافه کنید.
در این مرحله بهتر است مواد را روی ترازو قرار دهید و وزن دقیق آنها را بررسی کنید.
وزن تقریبی مواد باید حدود 700 گرم باشد و از همین رو باید از حدود 700 گرم شکر برای شیرین کردن این مربا استفاده کنید.
مرحله ششم: مربا را بجوشانید
در این مرحله باید ترکیب آب پرتقال و پوست پرتقال را در یک قابلمه بریزید و بعد شکر را اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا شکر به خوبی در مربا حل شود و مربا بافت غلیظی پیدا کند.
مرحله هفتم: مربا را آماده کنید
بعد از نیم ساعت باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
برای این که مطمئن شوید مربا آماده است یا نه باید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. حالا مقداری از مربا را بین 2 انگشت خود بریزید. اگر مربا چسبناک بود، یعنی آماده است.
مرحله هشتم: مربا را در یخچال قرار دهید
بعد از اینکه مربا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا به طور کامل خنک شود، سپس آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
مربای پوست پرتقال بدون آب پرتقال
برای درست کردن مربای پوست پرتقال از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین روشهای درست کردن مربای پوست پرتقال خانگی اشاره شده است.
برای درست کردن این مربا باید پوست پرتقالها را به صورت نواری برش دهید. یک قابلمه آب جوش را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، پوست پرتقالها را اضافه کنید و برای 10 دقیقه بجوشانید.
برای گرفتن تلخی پوست پرتقالها میتوانید این کار را تا 4 بار تکرار کنید. سپس پوست پرتقالها را همراه با شکر و 2 لیوان آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که آماده شوند.
برای مزه دار کردن این مربا میتوانید مقداری میخک و دارچین به آن اضافه کنید. در انتهای پخت این مربا باید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
مربای پوست پرتقال خشک
برای درست کردن این مربا با پوست پرتقال خشک شده باید پوست پرتقالها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و بجوشانید و سپس آبکش کنید. در ادامه پوست پرتقالها را همراه با آب و شکر دوباره در قابلمه بریزید و اجازه دهید مربا بجوشد و آماده شود.
در این روش اگر به آب پرتقال تازه دسترسی ندارید، حتما قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. این کار از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند.
مربای پوست پرتقال و هویج
برای درست کردن این مربا باید پوست پرتقال را با هویج رنده شده و آب پرتقال، شکر و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مربای شما به آرامی بجوشد و غلیظ شود.