طرز تهیه سوپ گشنیز تبریز؛ سوپ مجلسی و زمستانی !
سوپ گشنیز تبریز یکی از خوشمزهترین و مقویترین سوپهای زمستانی است که با گشنیز تازه، بلغور جو و ماست پرچرب تهیه میشود و هم انرژیبخش است و هم طعمی بینظیر دارد.
در ادامه طرز تهیه آن به صورت مرحله به مرحله آمده است:
مواد لازم (برای ۴ نفر)
گشنیز تازه: ۱ پیمانه خرد شده
بلغور جو: ۲ قاشق غذاخوری
ماست پرچرب: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد متوسط، ریز خرد شده
روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه، رنده شده
آب یا عصاره مرغ/سبزیجات: ۴ پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
نعناع خشک (اختیاری): نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
تفت دادن پیاز و سیر:
روغن را در قابلمه گرم کنید، پیاز خرد شده را تفت دهید تا طلایی شود.
سیر و زردچوبه را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.
اضافه کردن بلغور جو:
بلغور جو را به قابلمه اضافه کنید و ۱–۲ دقیقه تفت دهید تا کمی بوی خامی آن گرفته شود.
اضافه کردن آب یا عصاره:
آب یا عصاره مرغ/سبزیجات را به قابلمه اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود ۲۰ دقیقه بجوشد تا بلغور نرم شود.
افزودن گشنیز:
گشنیز خرد شده را اضافه کنید و ۵–۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید تا عطر و طعم آن آزاد شود.
ترکیب با ماست:
ماست را کمکم به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا با سوپ یکدست شود.
حرارت را خیلی کم کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه با ماست بجوشد، بدون اینکه بجوشد تا ماست نبرد.
چاشنیها و سرو:
نمک، فلفل و نعناع خشک را اضافه کنید.
سوپ را داغ سرو کنید و میتوانید روی آن کمی گشنیز تازه خرد شده بریزید.
این سوپ هم گرمکننده است، هم مقوی برای فصل سرد و با بافت کرمی و عطر گشنیز، بسیار لذتبخش است.