طرز تهیه کیک خرمالو خانگی مخصوص شب یلدا
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه کیک خرمالو آشنا کنیم؛ فصل پاییز با خود رنگها و طعمهای جدیدی وارد برنامه غذایی میکند و حیف است از این فرصت استفاده نکنیم.
یکی از میوههای بسیار خوش طعم و مفید این فصل، خرمالو است. از خرمالو در دستورهای غذایی بسیاری، مخصوصاً دسرها و میان وعدهها میتوانید استفاده کنید. ترکیب ادویههای پاییزی در کنار این دستورهای غذایی، دری تازه به دنیای طعمها باز میکند. در این مقاله سعی داریم شما را با چندین کیک پاییزی که خرمالو در آنها استفاده شده آشنا کنیم.
طرز تهیه کیک خرمالو به چند روش
از خرمالو میتوانید در کیک های معمولی تا چیز کیک و انواع کیک های پاییزی استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه برخی از آنها را به شما آموزش خواهیم داد:
طرز تهیه کیک خرمالو با دارچین و هل
ترکیب خرمالو با ادویه های پاییزی و گرم مانند دارچین و هل نتیجه های بسیار دلچسب خواهد داشت. برای تهیه کیک خرمالو با دارچین و هل به این موارد نیاز دارید.
مواد لازم:
ترکیبات مقدار
آرد همه منظوره ۲ فنجان
جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
نمک یک دوم قاشق چای خوری
دارچین ۱ قاشق چای خوری
هل ( دلخواه ) یک دوم تا ۱ قاشق چای خوری
پالپ خرمالو ( از خرمالوهای بسیار رسیده ) ۲ فنجان
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ( سفید یا قهوه ای ) ۱ فنجان
کره ( ذوب شده ) یا روغن نباتی یک دوم فنجان
آجیل ( مثلاً پسته، گردو ) یا کشمش اختیاری
دستورالعمل:
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد ( ۳۵۰ درجه فارنهایت ) گرم کنید. یک قالب نان یا کیک را چرب و آردپاشی کنید.
در یک کاسه، آرد، جوش شیرین، بیکینگ پودر، نمک، دارچین و هل را با هم مخلوط کنید.
در یک کاسه دیگر، تخم مرغ و شکر را بزنید تا خامه ای شوند. پالپ خرمالو و کره/روغن ذوب شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مواد خشک را به تدریج به مخلوط مرطوب اضافه کنید تا فقط ترکیب شوند. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید. در صورت تمایل آجیل یا کشمش اضافه کنید.
خمیر را داخل قالب بریزید و به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان در آن فرو کنید و تمیز بیرون بیاید، بپزید.
قبل از انتقال کیک به توری فلزی، اجازه دهید کیک به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در قالب خنک شود.
از خرمالوهای بسیار رسیده و نرم برای بهترین شیرینی و رطوبت استفاده کنید.
برای طعم بیشتر کمی جوز هندی یا زنجبیل را در کنار دارچین و هل اضافه کنید.
به صورت ساده، با پودر قند یا با فراستینگ پنیر خامه ای سرو کنید.
از کیک خرمالوی گرم و ادویهدار خود لذت ببرید! اما اگر در مسیر یک رژیم لاغری یا یک رژیم غذایی سالم هستید، بهتر است مصرف چنین کیکهایی را به شکل معتدل در نظر بگیرید، تا ضمن لذت بردن از طعم پاییز، تعادل و سلامت بدن هم حفظ شود.
طرز تهیه چیز کیک خرمالو
چیز کیک طرفداران زیادی دارد و اگر خرمالو هم از میوه های مورد علاقه تان باشد ترکیب این دو برایتان رویایی خواهد بود.
مواد لازم:
برای پوسته:
ترکیبات مقدار
خرده کراکر ( یا بیسکویت دایجستیو ) یک و نیم پیمانه
کره آب شده یک سوم پیمانه
شکر ۲ قاشق غذاخوری
برای مواد داخل:
ترکیبات مقدار
پنیر خامه ای نرم شده ۳ بسته ( ۲۲۵ گرمی )
شکر ۱ پیمانه
تخم مرغ بزرگ ۳ عدد
پالپ خرمالو ( از خرمالوهای بسیار رسیده در صورت تمایل صاف شده ) ۱ پیمانه
عصاره وانیل ۱ قاشق چای خوری
دارچین یک دوم قاشق چای خوری
هل ( اختیاری ) یک چهارم قاشق چای خوری
جوز هندی ( اختیاری ) یک چهارم قاشق چای خوری
خامه ترش دو سوم پیمانه
دستورالعمل:
فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد ( ۳۲۵ درجه فارنهایت ) گرم کنید.
خرده کراکر، کره آب شده و شکر را مخلوط کنید. آنها را محکم در کف یک قالب فنری ۹ اینچی فشار دهید.
به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید، سپس بگذارید خنک شود.
در یک کاسه بزرگ پنیر خامه ای و شکر را بزنید تا یکدست شوند.
تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و بعد از هر کدام خوب مخلوط کنید.
پالپ خرمالو، وانیل و ادویهها ( دارچین، هل، جوز هندی ) را اضافه کنید و مخلوط کنید.
خامه ترش را اضافه کنید و هم بزنید تا فقط مخلوط شوند.
مواد داخل چیزکیک را روی پوسته خنک شده بریزید.
به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه یا تا زمانی که لبه ها سفت شوند و مرکز آن کمی بلرزد بپزید.
فر را خاموش کنید و اجازه دهید چیزکیک به مدت ۱ ساعت با درب کمی باز خنک شود تا از ترک خوردن آن جلوگیری شود.
قبل از سرو حداقل ۴ ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید.
نکات:
برای بافت نرم تر پالپ خرمالو را صاف کنید تا هرگونه تکه فیبری از آن جدا شود.
با برشهای خرمالوی تازه کمی کارامل یا خامه زده شده تزئین کنید.