طرز تهیه «ژله به» مجلسی مناسب شب یلدا
ژله به یکی از ژلههای پرخاصیت و خوشمزه است که میتوانید آن را بدون افزودنی یا رنگ خوراکی در منزل آماده کنید.
برای درست کردن این دسر، بهها را خرد کرده و با کمی آب بپزید تا کاملاً نرم شوند. آنها را پوره کنید و از صافی پارچهای رد کنید تا فقط آب به باقی بماند.
آب به را اندازه بگیرید و به ازای هر پیمانه، کمی کمتر از یک پیمانه شکر اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید، کف روی آن را بگیرید و هم بزنید تا غلیظ شود.
وقتی ژله قوام گرفت، آن را در شیشههای استریل بریزید و بگذارید خنک شود. در ادامه با طرز تهیه ژله به، به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای ژله به
مواد لازم مقدار مورد نیاز
به 1 و نیم کیلوگرم
آب 7 فنجان
شکر 4 فنجان
خرید مواد اولیه با تخفیف از اُکالا
مرحله اول: بهها را بپزید
بهها را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید. هسته بهها را جدا کنید.
بههای خرد شده را در یک قابلمه با کف ضخیم بریزید.
روی بهها تا یک و نیم سانت آب اضافه کنید تا روی آنها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند، سپس حرارت را ملایم کنید.
بگذارید بهها 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزند و نرم شوند.
مرحله دوم: به را پوره کنید
به کمک گوشتکوب برقی یا غذاساز بهها را پوره کنید تا ترکیبی یکدست با بافتی شبیه سس سیب غلیظ به دست آید. پوره را از صافی رد کنید.
در این مرحله مثل زمانی که پنیر آماده میکنید، باید از صافی پارچهای استفاده کنید.
بگذارید پوره 3 ساعت در صافی بماند و کاملا آبش کشیده شود.
مرحله سوم: آب پوره را بجوشانید
آب خارج شده از پوره را اندازه بگیرید. این آب باید نزدیک به 3 تا 4 فنجان باشد.
آن را در یک قابلمه با کف ضخیم بریزید و روی حرارت بگذارید.
به ازای هر فنجان آب به، کمی کمتر از 1 فنجان شکر اضافه کنید.
مرحله چهارم: ژله را بجوشانید
قابلمه را روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش بیاید. حرارت را به متوسط کاهش دهید. دائما ترکیب را هم بزنید.
در این مرحله یک لایه کفی یا فومی روی مواد تشکیل میشود. آن را با قاشق تمیز جدا کنید و دور بریزید.
مرحله پنجم: ژله را در شیشه بریزید
به پخت ژله ادامه دهید. وقتی حرارت ژله چند درجه از دمای جوش بیشتر شد و متوجه تغییر بافت آن شدید، آن را در شیشههای استریل بریزید و بگذارید خنک شود. ژله به شما آماده است.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه ژله به
در هنگام آماده کردن ژله به، به نکات زیر توجه داشته باشید:
میوه به به دلیل دارا بودن پکتین، زود بافتی ژلهای لازم را پیدا میکند اما در صورت تمایل میتوانید به این ژله کمی ژلاتین ذوب شده به روش بن ماری هم اضافه کنید.
اگر در مرحله صاف کردن پوره به، به قدر کافی آب از آن خارج نشد، ممکن است آب پوره شما کافی نبوده باشد و نیاز باشد کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
این ژله را میتوانید تا 1 سال در شیشه استریل شده در بسته نگهداری کنید.