طرز تهیه آش شلغم؛ آش مقوی مخصوص روزهای سرد پاییز

به دنبال سردتر شدن هوا و افزایش موارد سرماخوردگی، دستور تهیه یکی از مقوی‌ترین غذاهای سنتی فصل زمستان، یعنی آش شلغم، از منتشر شد.

حجم ویدیو: 20.44M | مدت زمان ویدیو: 00:03:50 دانلود ویدیو
کدخبر : 42143
سایت سرگرمی روز :

 این آش به دلیل خواص فراوان شلغم و سیر، به‌ویژه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، مورد توجه بسیاری از خانواده‌ها قرار گرفته است.

براساس این گزارش، برای تهیه آش شلغم پرخاصیت، مواد اولیه زیر مورد نیاز است:

یک لیوان بلغور جو

نصف پیمانه برنج

نصف پیمانه عدس

۴۰۰ گرم شلغم

۵۰۰ گرم سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج

شش حبه سیر (با تاکید بر اینکه افزایش مقدار سیر طعم و خواص آش را بیشتر می‌کند)

یک قاشق غذاخوری زردچوبه

نصف قاشق چایخوری فلفل

یک قاشق چایخوری نمک

یک قاشق غذاخوری نعناع خشک

دو قاشق سرپر کشک

به گفته متخصصان طب سنتی، ترکیب شلغم، سیر و سبزیجات موجود در این آش، اثری ضدالتهابی و تقویت‌کننده داشته و مصرف آن در دوره سرماخوردگی توصیه می‌شود.

مراحل تهیه:

۱. پخت اولیه حبوبات

بلغور جو، عدس و برنج را همراه چند لیوان آب در قابلمه بریزید.

حرارت را متوسط کنید تا حبوبات نیم‌پز شوند.

۲. افزودن شلغم‌ها

شلغم‌های خردشده را به قابلمه اضافه کنید.

درِ قابلمه را ببندید تا شلغم با بخار و حرارت آرام کاملاً بپزد و نرم شود.

۳. اضافه کردن سبزی آش

سبزی آش را پس از نرم شدن شلغم‌ها اضافه کنید.

حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا سبزی‌ها کاملاً پخته و یکدست شوند.

۴. آماده‌سازی سیر و نعناع

چند حبه سیر را ریز خرد کرده یا بکوبید.

در مقداری روغن، زردچوبه را کمی تفت دهید، سپس سیر را اضافه کنید و سبک سرخ کنید.

در یک مرحله جدا، نعناع خشک را کمی با حرارت ملایم تفت دهید (مدت زیاد باعث تلخی می‌شود).

۵. افزودن سیر و نعناع به آش

سیر داغ و نعناع داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید طعمشان کاملاً با آش ترکیب شود.

۶. افزودن ادویه‌ها و کشک

نمک و فلفل را اضافه کنید.

در آخر، دو قاشق کشک را داخل آش بریزید و ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید آش جا بیفتد.

۷. سرو

آش را در کاسه بریزید. در صورت تمایل با کشک، نعناع‌داغ و سیر داغ تزئین کنید.

ارسال نظر: