با این سبزی دندان هایتان را سفید کنید | کلیه و رحم سالم برای 120 سال با مصرف این سبزی به همرا غذا + اینفوگرافیک

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف این سبزی برای دهان و دندان بسیار مفید است، لثه را سالم نگه می‌دارد و از خرابی دندان‌ها جلوگیری و درد دندان را بر طرف می‌کند.

کدخبر : 5837
سایت سرگرمی روز :

مرتضی صفوی با بیان این که گشنیز و تخم آن از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است، گفت: مصرف گشنیز معده را تقویت و خوردن آن با غذا به هضم غذا کمک می‌کند، تخم گشنیز شیر را در مادران شیرده زیاد می‌کند و برای تسکین درد دندان جویدن تخم گشنیز مفید است.

این متخصص تغذیه اضافه کرد: گشنیز خواب آور، مسکن و آرام کننده، تسکین کننده استفراغ و برطرف کننده عطش است، مصرف آن به بدن نیرو می‌بخشد، نیرو دهنده قلب و قاعده آور است و برای برطرف کردن افسردگی می‌تواند مفید باشد. مصرف بسیار زیاد گشنیز باعث بی حسی می‌شود.

صفوی افزود: برای نرم کردن سینه می‌توان از جوشانده تخم گشنیز استفاده کرد. خوردن گشنیز برای دهان و دندان بسیار مفید است، لثه را سالم نگه می‌دارد و از خرابی دندان‌ها جلوگیری و درد دندان را بر طرف می‌کند.

 خواص درمانی گشنیز

قبل از بررسی این موضوع که گشنیز برای چی خوبه ابتدا باید با ویژگی‌های این گیاه مفید آشنا شویم. گشنیز گیاهی بسیار خوش عطر است که به شکل‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. برگ، ساقه و تخم گشنیز دارای خواص مختلفی است و سرشار از ویتأمین‌ها و مواد معدنی هستند. خواص درمانی این گیاه به اندازه‌ای است که به آن لقب گیاه معجزه‌آسا داده شده است. از گشنیز برای کاهش میزان کلسترول خون، مشکلات پوستی، تنظیم فشارخون، درمان التهاب و ... استفاده می‌شود.گشنیز گیاهی همه فن حریف و بسیار کاربردی است.

از این گیاه هم به عنوان ادویه و هم به صورت چاشنی برای غذا‌های مختلف استفاده می‌شود. نام علمی گشنیز کوریاندروم ساتیوم ال است و به صورت‌های مختلف خام یا خشک شده قابل استفاده است. گشنیز دارای 11 ماده از روغن‌های اسانسی، مواد معدنی، ویتأمین‌ها و 6 نوع اسید است.

سبزی گشنیز یک گیاه بسیار مفید و بسیار خاصیت است که در انواع غذا‌ها و دارو‌های گیاهی از آن استفاده می‌کنند. گشنیز حاوی ویتامین‌های A، C،B6  است و دارای مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. گشنیز همجنین حاوی فیبر است. سبزی گشنیز داروی معده است و به هضم غذا کمک می‌کند. درمان سوء هاضمه، سلامت کبد چرب و رفع نفخ از دیگر خواص تخم گشنیز است.

کبد یکی از ارگان‌های حیاتی است که عملکردهای حیاتی بسیاری را انجام می‌دهد برای آشنایی با علائم کبد چرب به مقاله مامراجعه نمایید.

1664189317

طبع گشنیز گرم است یا سرد

طبع گشنیز سرد و خشک است و مصرف این سبزی برای افرادی که دارای مزاج هستند توصیه نمی‌شود و باید در مصرف گیشنیز احتیاط کنند. طبع تخم گشنیز نیز مانند خود سبزی گشنیز سرد و خشک است.

گشنیز در چه غذاهایی استفاده می‌شود ؟

سبزی گشنیز به دلیل دارا بودن عطر و طعمی فوق‌العاده در آشپزی ایرانی بسیار مورد توجه قرار گرفتا است. از این سبزی مفید در انواع سوپ‌ها برای طعم بهتر و برای زیبا کردن ظاهر سوپ استفاده می‌شود. گشنیز کباب و سوپ گشنیز از مشهورترین غذاهایی هستند که از گشنیز در تهیه آن‌ها استفاده می‌شود. گشنیز تازه برای پخت کوکو و آش مورد استفاده قرار می‌گیرد. تخم گشنیز را پودر می‌کنند و از آن به عنوان ادویه استفاده می‌کنند. همچنین در غذاهای ایرانی مانند برخی خورشت‌ها، عدسی و عدس پلو از ترکیب مودر تخم گشنیز و زیره سبز به عنوان ادویه استفاده می‌کنند

خواص تخم گشنیز برای دیابت

یکی از ده ها خاصیت تخم گشنیز تاثیرات آن روی قند خون می باشد. در واقع یکی از راه‌های کنترل قند خون بر اساس طب سنتی مصرف منظم از تخم گشنیز است. مواد موجود در عصاره تخم گشنیز با ورود به خون موجب ترشح انسولین می‌شوند و از این طریق موجب جلوگیری از افزایش قند خون و و حفظ سطح قند خون می‌شود. از دیگر خواص تخم گشنیز تاثیر آن در کاهش خطر عوارض قلبی عروقی مرتبط با پیش‌دیابت، دیابت نوع دو و سندروم متابولیک است. در نتیجه تخم گشنیز برای افراد دیابتی نیز مفید است.

خواص گشنیز برای مو

تقویت ریشه مو از خواص تخم گشنیز است. تخم گشنیز با تقویت ریشه مو موجب افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو‌ها می‌شود. ویتامین‌ها و پروتئین‌های ضروری برای مو در گیشنیز موجود است و به افزایش رشد و تقویت مو کمک می‌کند و در نتیجه در درمان ریزش مو نقش دارد.برای بهره‌مندی از خواص تخم گشنیز، پودر تخم گشنیز را با مقداری روغن زیتون ترکیب کنید و ترکیب به دست آمده را روی سر بمالید و پوست سر و مو را با ترکیب پودر تخم گشنیز و روغن زیتون خوب ماساژ دهید و پس از گذشت نیم ساعت با شامپو شسته و با آب گرم آب‌کشی کنید.

همچنین می‌توانید آب سبزی گشنیز را بگیرید و قبل از حمام روی پوست سر خود و مو‌ها را با این آب سبزی ماساژ دهید و بعد از گذشت چند دقیقه بشویید.

خواص تخم گشنیز برای پوست

خاصیت ضدباکتری تخم گشنیز موجب درمان آکنه و جوش صورت می‌شود. پودر تخم گشنیز را با عسل و زردچوبه ترکیب کنید و ترکیب به دست آمده را به عنوان ماسک روی پوست صورت خود بگذارید تا خشک شود و سپس صورت خود را بشویید.  گشنیز دارای سینئول و اسید لینولئیک است. در سینئول یکی از 11 ترکیب موجود در روغن‌های اسانسی است که در بالا نیز به آن اشاره شد.

این مواد دارای خاصیت‌های ضد سرطانی و ضد روماتیسمی هستند و تورم ناشی از بیماری‌های مختلف را تا حد زیادی کاهش می‌دهند. از این گیاه می‌توان برای کاهش تورم‌های پوستی که به دلیل مشکلات کلیه ایجاد شده نیز استفاده کرد. کاهش التهابات پوستی تأثیر زیادی در بهبود شکل ظاهری پوست خواهد داشت.

خواص گشنیز برای کلیه

تخم گشنیز برای درمان عفونت ادراری و عفونت مثانه یک داروی گیاهی موثر و مفید است. از خواص تخم گشتیز به ادرار آور بودن آن می‌توان اشاره کرد که به حفظ سلامت کلیه‌ها کمک می‌کند. از تخم گشنیز به اندازه ۱/۵ قاشق چای‌خوری برداشته و با دو فنجان آب مخلوط کنید و این ترکیب را ناشتا بنوشید

خواص گشنیز برای رحم

از جمله خواص گشنیز برای رحم این است که یکی از محرک‌های طبیعی و مفید است که استفاده از ترشحات غدد درون ریز را تنظیم می‌کند. تنظیم این ترشحات می‌تواند به بهبود سیکل قاعدگی کمک کند. علاوه بر آن یکی از بهترین و مؤثرترین خوراکی‌ها برای درمان و کاهش درد قاعدگی محسوب می‌شود. قبل از دوران قاعدگی از دمنوش گشنیز استفاده کنید تا قاعدگی منظمی داشته باشید.

سرشار از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی

گشنیز چندین آنتی اکسیدان دارد که از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری می کند.نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های آن با التهاب در بدن شما مبارزه می کنند.این ترکیبات شامل ترپینن، کورستین و توکوفرول ها هستند که ممکن است اثرات ضد سرطانی، تقویت کننده سیستم ایمنی و محافظت کننده عصبی داشته باشند.یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در عصاره دانه گشنیز التهاب را کاهش داده و رشد سلول های سرطانی ریه، پروستات، سینه و روده بزرگ را کند می کند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • غلام علی رحیمی
    0

    تشکر فراوان از توضیحات مفید تان در مورد سبزی گشنیز و خاصیت های داروی آن .

  • ناشناس
    0

    گشنیز در آش خوبه آن عطر وطعمی که داره البته پخته شده اش مفیده وخام خوردنش گیجی می آورد

  • ماری
    0

    فقط اینکه گیاه گشنیز به شدت باعث زوال عقل وفراموشی میشه، منکه حتی تو غذاها هم اسفاده نمیکنم......