خبر خوش مدیر عامل از اصلاح آیین نامه به نفع بیمه شدگان تامین اجتماعی | اصلاح آیین نامه بازنشستگی در دستور کار

مدیرعامل تأمین اجتماعی گفت: اصلاح مقررات بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار است.

کدخبر : 31069
سایت سرگرمی روز :

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در نشست با رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه کارفرمایان پروژه‌های ساختمانی، کارگران این بخش و سازمان تأمین‌اجتماعی در راستای پوشش بیمه‌ای این قشر ذینفع هستند‌، گفت:‌ تلاش داریم بزودی جلسه‌ای برگزار شود تا سازوکار شناسایی مصادیق کارگران ساختمانی و مسائل موجب انحراف از قانون این حوزه‌ را در اجرایی کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی: مصطفی سالاری افزود: مساله کارگران ساختمانی موضوع پیچیده‌ای است و فلسفه بیمه کارگران ساختمانی به تغییرات مکرر شاغلان این حوزه بستگی دارد و این وضعیت متغیر، محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند. از جمله اینکه همکاران ما در شعب امکان شناسایی کارگران ساختمانی را ندارند و در این ارتباط دریافت گواهینامه فنی و حرفه‌ای، بنا بر تجربه چند ساله، نمی‌تواند ملاک مناسبی برای شناسایی این افراد باشد.

او افزود: ما در سازمان تأمین اجتماعی اقدامی را از ابتدای امسال آغاز کردیم که در روزهای آینده تکمیل می‌شود که در این ارتباط شناسایی تعداد کارگران ساختمانی در سطح شهرستان‌ها از اولویت‌های این سازوکار است. در این راستا مشخص شدن افراد و نحوه انتخاب کارگران ساختمانی، چالش اصلی است و تشکیل ترکیبی در جهت مشخص شدن مصادیق شاغلان ساختمانی را باید مهم‌ترین نیاز این بخش دانست.

سالاری با اشاره به اینکه تأمین اجتماعی به دنبال مشارکت در حوزه بیمه کارگران ساختمانی است، تأکید کرد: ما در حوزه‌های  مختلف به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت شرکای هستیم که کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران می‌تواند در این راستا نقش‌آفرینی کند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی ادامه داد: بخش قابل توجهی از جمعیت کارگران ساختمانی شاغل در این حوزه به واسطه قوانین و مقررات موجود، تحت پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی قرار دارند و در این ارتباط مسأله اساسی، تأمین حق بیمه این افراد از محل قانونی و برخورداری کارگران واقعی از این خدمات است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: بازنشستگی با استناد به مقررات فعلی مشاغل سخت و زیان آور در وضعیت موجود به نفع کارفرما، تأمین اجتماعی و کارگر نیست و به همین منظور ما با همراهی شرکای اجتماعی و در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاح آیین نامه بازنشستگی سخت‌ و زیان‌آور را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان آور لحاظ شود. همچنین سابقه بیمه برای مشاغل مختلف باید تا یک و نیم برابر مورد توجه قانون باشد. این اصلاحات و ساماندهی‌ها، منابع صندوق و منافع کارگران و کارفرمایان را صیانت می‌کند زیرا مشاغل سخت و زیان آور در حال آسیب زدن به منابع سازمان تأمین‌اجتماعی است.

سالاری گقت: سال گذشته بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمین‌اجتماعی با سنوات ارفاقی بازنشسته شدند که اکثر آن‌ها با استناد به سخت و زیان‌آور بوده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: نظام ارجاع در راستای کنترل مصارف و درمان باکیفیت‌تر و ارزان‌تر به بیمه‌شدگان و بازنشستگان ارائه، و با همکاری وزارت بهداشت میسر می‌شود.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین اجتماعی، «مصطفی سالاری» در نشست با تشکل‌های بازنشستگی و کارگری استان آذربایجان شرقی در چارچوب سلسله نشست‌های «هم‌اندیشی برای تحول‌آفرینی» که عصر پنج‌شنبه، هجدهم اردیبهشت در تبریز برگزار شد، با اشاره به وضعیت منابع و مصارف این سازمان، بر لزوم مدیریت منابع تاکید و اظهار کرد: باید از تکرار تجربه پروژه‌های ناتمام گذشته جلوگیری کنیم. برخی پروژه‌ها که بدون نیازسنجی و اولویت ساخته شدند، اکنون بیست سال است ناتمام باقی مانده‌اند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اهمیت نظام ارجاع گفت: این طرح در راستای کنترل مصارف و ارائه درمان باکیفیت‌تر و ارزان‌تر به بیمه‌شدگان و بازنشستگان ارائه، و با همکاری وزارت بهداشت میسر می‌شود.

او با اشاره به برنامه‌های در دست اجرا تصریح کرد: بیست طرح تحول‌آفرین و توسعه‌ای در دست برنامه‌ریزی است که بر منابع و مصارف سازمان اثر مستقیم خواهد داشت و هدف نهایی آن، بهبود و ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به ذی‌نفعان یعنی مردم، بیمه‌گذاران و کارفرمایان است و این تغییرات و اصلاحات موجب ارتقای مستمری بازنشستگان خواهد شد.

سالاری خاطرنشان ساخت: ادامه وضع موجود درباره برخی مقررات مانند مشاغل سخت و زیان‌آور با روش فعلی، صندوق بین‌النسلی تأمین اجتماعی را از میان می‌برد و برای مثال، باعث بازنشسته‌شدن یک فرد در 36 سالگی می‌شود که فاجعه‌بار است. همه این‌ها با اجماع‌سازی حل می‌شود که منافع سازمان و شرکای اجتماعی را تأمین می‌کند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی هم‌چنین به لزوم ارتقای خدمات دیجیتال و غیرحضوری و پروژه یکپارچه‌سازی سیستم‌های بیمه‌ای و ایجاد دیتاسنتر ملی اشاره کرد و افزود: این مهم امکان دسترسی به تاریخچه بیماری‌ها در سراسر کشور را فراهم خواهد کرد و به افزایش دقت و کیفیت درمان کمک می‌کند و سبب شفافیت و سلامت کارکرد سازمان شده و از بسیاری اتلاف هزینه‌ها یا پرداخت‌های نابه‌حق جلوگیری می‌کند.

او هم‌چنین از بررسی و نهایی‌سازی طرح بیمه مشاغل نوین از جمله رانندگان حمل‌ونقل‌های اینترنتی خبر داد و در پایان گفت: افزایش حقوق کارگران در هیئت دولت مصوب شده و این افزایش بیش از نرخ تورم سالانه در نظر گرفته شده است تا از فشار اقتصادی بر قشر کارگر کاسته شود.

در این نشست نمایندگانی از کانون کارگران بازنشسته، خانه کارگر، کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار و دیگر تشکل های بازنشستگی استان آذربایجان شرقی صحبت کردند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: