با خواندن این خبر دیگه هیچوقت پوست طالبی دور نمی ریزید

طالبی سرشار از نوعی اسید آمینه به نام سیترولین (Citrulline) است. این ماده تبدیل به آرژنین (Arginine) می‌شود که نقش بسیار مهمی در تولید نیتریک اسید دارد. نیتریک اسید هم موجب گشادشدن رگ‌های خونی می‌شود.

کدخبر : 31393
سایت سرگرمی روز :

طالبی یکی از خوشمزه‌ترین و پرخاصیت‌ترین میوه‌هایی است که می‌توانید به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید. کمتر کسی پیدا می‌شود که از طعم این میوه آبدار در دل تابستان‌های گرم استقبال نکند. خواص طالبی هم بسیار پرشمارند؛ از آب‌رسانی به بدن تا تقویت سیستم ایمنی. انواع آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه در ترکیبات این میوه موجودند.

مصرف طالبی در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند که مواد مغذی فراوانی را بی‌دردسر و به آسانی وارد بدن کنید. این میوه فیبر فراوان و پروتئین دارد و درصد چربی و کلسترول موجود در آن، صفر است. 

درصد کربوهیدرات موجود در هر طالبی زیاد نیست و در نتیجه، امکان مدیریت سطح گلوکز دریافتی با مصرف آن وجود دارد. در این میوه پرطرفدار، مواد زیر موجودند:

فولات، کلسیم، روی، مس، منگنز

آهن، نیاسین، کولین، سلنیوم

منیزیم، فسفر

ویتامین K

۱. خواص طالبی برای مردان

طالبی سرشار از نوعی اسید آمینه به نام سیترولین (Citrulline) است. این ماده تبدیل به آرژنین (Arginine) می‌شود که نقش بسیار مهمی در تولید نیتریک اسید دارد. نیتریک اسید هم موجب گشادشدن رگ‌های خونی می‌شود. 

با بازشدن عروق، خون بیشتری به سمت اندام‌های تناسلی جریان پیدا می‌کند و میل جنسی مردان افزایش می‌یابد. ضمن اینکه مشکلاتی مانند نعوظ هم برطرف می‌شوند. آرژنین در کاهش التهابات بدن مردان و افزایش کیفیت اسپرم آن‌ها هم نقش دارد.

خواص طالبی برای اسپرم و اندام‌های تناسلی مردان بسیار زیاد است، چون پتاسیم موجود در آن هم باعث کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو می‌شود. در نتیجه، عملکرد جنسی مردان بهبود پیدا می‌کند. 

۲. خواص طالبی برای زنان

طالبی حاوی مقادیر زیادی کلسیم و منیزیم است. این مواد می‌توانند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک شایانی کنند. زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند و با مصرف میوه‌ای مانند طالبی، امکان پیشگیری از آسیب‌های استخوانی برای آن‌ها وجود دارد. 

ویتامین‌های موجود در ترکیبات این میوه هم به تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش دردهای این دوران در زنان، کمک زیادی می‌کنند. خواص طالبی در بارداری هم پرشمار است. برای مثال، وجود ویتامین A و C در آن به تقویت سیستمی ایمنی مادر در دوران حاملگی و تکامل جنین او کمک می‌کند.

از خواص طالبی در ماه اخر بارداری باید به جلوگیری از یبوست هم اشاره کنیم. وجود مقادیر زیادی آب در این میوه به عملکرد بهتر روده‌ در زنان حامله کمک می‌کند.

۳. خواص طالبی برای کبد چرب

  آنتی‌اکسیدان‌های موجود در طالبی به بهبود کبد چرب کمک می‌کنند.

طالبی ادرارآور است و موجب دفع بهتر و بیشتر سموم بدن می‌شود. هرچقدر که مواد زائد بهتر و راحت‌تر از بدن خارج شوند، بار و فشاری که روی کبد برای دفع سموم وجود دارد هم کمتر خواهد شد. 

مصرف این میوه باعث مقابله به رادیکال‌های آزاد می‌شود و آنتی‌اکسیدان‌های آن نمی‌گذارند که این عوامل مخرب به سلول‌های کبد آسیب وارد کنند.  

۴. خواص طالبی در شیردهی

هرچقدر که مصرف آب مادر بیشتر باشد، شیر او هم افزایش پیدا می‌کند. اگر در دوران شیردهی به سر می‌برید، بهتر است که از میوه‌های سرشار از آب مانند طالبی استفاده کنید. 

علاوه بر این، طالبی سرشار از ویتامین C است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن مادر را تقویت کند و جذب آهن را افزایش دهد. قوی‌ بودن سیستم ایمنی در دوران شیردهی اهمیت زیادی دارد و بدن را در مقابل عفونت‌های مختلف مقاوم می‌کند. 

۵. خواص طالبی در بدنسازی

زمانی که ورزش می‌کنید، بدن در معرض کم‌آبی قرار می‌گیرد. مصرف موادی مانند طالبی که تقریبا ۹۰ درصد آن از آب تشکیل شده، ایده بسیار خوبی برای آبرسانی به بدن خواهد بود.

در طول تمرینات ورزشی سنگین، الکترولیت‌های بدن مانند پتاسیم هم از دست می‌روند. این میوه که منبعی غنی از پتاسیم است، کاستی‌ها را جبران می‌کند و بدن را به حالت متعادل قبل بازمی‌گرداند.

۶. خواص طالبی در سرماخوردگی

مصرف طالبی با تقویت سیستم ایمنی همراه است و باعث می‌شود که بدن بهتر با ویروس‌ها و باکتری‌ها مقابله کند. ضمن اینکه طالبی آب زیادی دارد و با مصرف آن، بدن که در طول سرماخوردگی آب زیادی از دست می‌دهد، هیدراته (پر از آب) می‌ماند. 

از خواص طالبی با عسل برای درمان سرماخوردگی هم آگاه باشید و بدانید که این ترکیب به بهبود سریع‌تر بدن و تامین انرژی در دوران بیماری کمک می‌کند. 

۷. خواص طالبی برای ریه

طالبی به دلایل مختلفی به سلامت بیشتر ریه کمک می‌کند. این میوه حاوی مقادیر زیادی آب است و با آبرسانی به بدن، مخاط موجود در مجاری تنفسی را رقیق می‌کند. این موضوع روی عملکرد بهتر ریه‌ها اثر مثبت می‌گذارد.

وجود آنتی‌اکسیدان‌های مختلف در طالبی هم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از سلول‌های ریه در مقابل تهدید و آسیب‌های رادیکال‌های آزاد یا همان عوامل تخریب سلولی مراقبت می‌کند.

۸. خواص طالبی برای قلب

 طالبی اثرات مثبتی روی سلامت قلب و رگ‌های خونی دارد.

وجود پتاسیم در ترکیبات طالبی، عاملی برای کنترل و تنظیم فشار خون است. با مصرف این میوه می‌توانید اثرات منفی مصرف سدیم را در بدن از بین ببرید و فشار خون را در محدوده متعادل نگه دارید.

از سوی دیگر، طالبی حاوی فیبر زیادی است و در نتیجه، کلسترول نامطلوب و مضر در بدن را کاهش می‌دهد. مصرف آن مانع از جذب چربی‌ها در ریه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. پس از خواص طالبی برای فشار خون بالا و کنترل مشکلات عروقی غافل نشوید.

۹. خواص طالبی برای کودکان

سرگرمی روز : وجود انواع ویتامین‌ها از جمله C و A در ترکیب طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. مصرف این میوه برای کودکان با تقویت دستگاه دفاعی بدن همراه است. 

کلسیم و منیزیم موجود در طالبی هم باعث رشد بافت‌های استخوانی و تقویت آن‌ها در کودکان می‌شود. ویتامین‌های گروه B موجود در طالبی هم اشتهای کودکان را تحریک می‌کنند و در رشد بیشتر نقش مفیدی دارند.

 برای اینکه مصرف طالبی برای کودکان خوشایند شود، می‌توانید این میوه را در همراهی با مواد دیگر مانند شیر یا عسل به آن‌ها بدهد. خواص طالبی با شیر یا همراه با بستنی بیشتر می‌شود و میل‌ کردن آن برای بچه‌ها، خوشایندتر است. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: