شگفتانه مدیر عامل تامین اجتماعی از پیش‌نویس شیوه‌نامه جدید | خبر خوش برای حقوق بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی

پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی در جلسه‌ای با حضور مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

کدخبر : 31457
سایت سرگرمی روز :

امروز و در دومین جلسه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، بررسی پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی و شرح وظایف هر یک از کارگروه‌های این بخش در دستور کار قرار داشت. در این جلسه جزییات مواد‌ و بندهای پیش‌نویس شیوه‌نامه ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی طرح و با مشارکت حاضران، اصلاحات موردنظر این شیوه‌نامه اعمال شد.

مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در این جلسه گفت: هدف ما از برگزاری جلسات هم‌اندیشی، بررسی و ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، تدوین سازوکار اجرایی بیمه کارگران این بخش با مشارکت نمایندگان کارگری و کارفرمایی است.

وی اضافه کرد: برای مشخص شدن حضور تشکل‌های نماینده کارگران ساختمانی در کارگروه‌های بیمه کارگران ساختمانی، از وزارت کار استعلام گرفته می‌شود. نمایندگان تشکل‌های مذکور در کارگروه‌های حوزه بیمه کارگران ساختمانی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی حضور خواهند داشت.

سالاری افزود: به دلیل متغیر بودن کارگران یک پروژه ساختمانی، کارفرمایان امکان پرداخت لیست حق بیمه مشخص نداشتند و به این واسطه قانون بیمه کارگران ساختمانی شکل گرفت. در واقع پیش از این، مشکل اصلی، عدم امکان بیمه‌پردازی کارگران ساختمانی در قالب لیست و حق بیمه کارفرمایان بود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: در حد و حدود قوانین فعلی کشور، تهیه سازوکار بیمه کارگران ساختمانی را دنبال می‌کنیم؛ از طرفی بازنگری و اصلاح برخی مواد قانون در حوزه بیمه کارگران ساختمانی باید مورد توجه باشد.

وی در ادامه افزود: اگر ساخت و سازهای ساختمانی در کشور شرایط عادی داشته باشد، منابع بیمه کارگران ساختمانی برای پوشش بیمه‌ای شاغلان این بخش کفایت می‌کند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: همخوانی منابع و مصارف برای تأمین‌اجتماعی، پوشش بیمه‌ای برای کارگران ساختمانی و پوشش بیمه‌ای حداکثری شاغلان بخش ساختمان، دیدگاه‌های حوزه بیمه کارگران ساختمانی است و این اهداف با یکدیگر تعارض ندارند. هدف ما این است که در سازوکار اجرایی بیمه کارگران ساختمانی، اهداف مشترک در راستای بیمه افراد شاغل در بخش ساختمان را محقق کنیم.

سالاری ادامه داد: داده‌های مربوط به حوزه فعالیت کارگران ساختمانی توسط سازمان تأمین‌اجتماعی در اختیار کارگروه‌های بیمه کارگران ساختمانی قرار می‌گیرد.

نشست بررسی و ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی، امروز با حضور مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، رئیس و اعضای هیأت مدیره، قائم‌ مقام، معاونین بیمه‌ای و منابع انسانی و جمعی از مدیران سازمان تأمین اجتماعی و رئیس سازمان نظام مهندسی کشور، رئیس هیأت مدیره کانون انبو‌ه‌سازان ایران، مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس و اعضای کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران برگزار شد.

مراسم تکریم و معارفه مشاور مدیرعامل و مدیرکل دفتر مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با حضور مدیرعامل، معاونین و مدیران این سازمان برگزار شد و مجید سعادتی به عنوان مشاور مدیرعامل و مدیرکل دفتر مدیرعامل سازمان معارفه و از زحمات روح الله سمیع مدیرکل سابق تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این مراسم با اشاره به اهمیت حوزه دفتر مدیرعامل در نظم‌دهی امور، اطلاع دقیق جلسات و برنامه‌ها، ارتباط با ارکان سازمان، رسیدگی به درخواست‌های شرکای اجتماعی و همکاران گفت: دفتر مدیرعامل محل مراجعه ذینفعان و همکاران است و این حوزه تقسیم و توزیع امور و دریافت پاسخ‌ها و بازخوردها را باید با دقت انجام ‌دهد و انتظار ما این است که با مراجعین با احترام برخورد شود و سئوالات آنها تا پاسخ نهایی پیگیری شود که خوشبختانه در این حوزه همیشه حرمت مراجعین حفظ می‌شود.

سالاری با قدردانی از تلاشهای آقای سمیع در طول خدمت در مدیریت دفتر مدیرعامل افزود: ایشان همواره رفتار محترمانه‌ای داشته و با همکاران و مراجعان برخورد با محبت و همدلانه داشتند و از زحمات ایشان تشکر می‌کنیم.

وی در خصوص آقای سعادتی نیز گفت: ایشان فرد منظم، دقیق و پیگیری هستند و بواسطه سالها حضور در سمت های مختلف سازمان، با تامین اجتماعی، مدیران و کارکنان و همچنین بخش‌ها و نهادهای مرتبط به سازمان آشنایی کافی دارند که ضمن آرزوی توفیق خدمت رسانی در موقعیت جدید برای ایشان، امیدوارم در ارتقای سطح خدمت رسانی و انجام وظایف محوله تلاش نمایند.

احکام افزایش سالانه و متناسب سازی 1404 حدود 5 میلیون نفر بازنشسته و مستمری بگیر تامین اجتماعی از 27 اردیبهشت صادر شد و در دسترس قرار گرفت و پرداخت آن نیز طی روزهای 29 تا 31 اردیبهشت انجام خواهد شد. روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، توضیحات لازم را درخصوص روش محاسبه افزایش حقوق سالیانه 1404 و نیز اعمال متناسب‌سازی مرحله دوم (30درصد) بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی با هدف شفاف‌سازی و آگاهی ذینفعان، ارائه می‌نمایند:

طبق جزء (۲) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مصوب مجلس شورای اسلامی، سازمان تامین اجتماعی می‌بایست متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران تحت پوشش را با روش مشخص ظرف سه سال اجرایی کند؛ این سازمان نیز دو مرحله متناسب‌سازی را در سال‌های 1403 و 1404 برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران مشمول، اجرایی کرده است. حدود دو میلیون نفر، مشمول متناسب سازی اخیر بوده اند.

در چارچوب یک روش مشخص برای محاسبه حقوق و اعمال متناسب‌سازی مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی؛ سه مرحله، افزایش مبلغ مستمری سالانه 1403، افزایش مبلغ متناسب‌سازی این سال و تعیین متناسب‌سازی 1404 تدوین شده است.

همچنین در سال 1404 بن معیشت بازنشستگان با ۵۰ درصد افزایش، به۶۰۰ هزار تومان، حق عائله‌مندی با ۵۰ درصد افزایش به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و حق اولاد (به‌ازای هر فرزند) با 100درصد افزایش، یک میلیون و ۷۱۹ هزار تومان است.

در گام اول؛ پس از اعمال ماده 96 قانون تامین اجتماعی(افزایش سالیانه با تصویب هیات وزیران) در میزان مستمری 1403، مبلغ مستمری 1404 مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص شده است. مصوبه مزدی سال‌جاری شورای عالی کار به عنوان ملاک برای تعیین افزایش حقوق بازنشستگان توسط تامین اجتماعی قرار گرفته است؛ زیرا شاخصی قابل اتکا و برگرفته از آمارها و ملاحظات گوناگون حاصل از فرآیندی شفاف و تعاملی است. در این روش برای محاسبه مستمری حداقل‌بگیران (کسانی که با توجه به مدت سابقه و دستمزد مبنای کسر حق بیمه، مستمری آنان کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال برقراری بوده و مطابق ماده 111 قانون تامین اجتماعی تا آن سطح ترمیم شده است) ، مبلغ مستمری 1403 در عدد 1.45 (45 درصد میزان افزایش حقوق حداقل‌بگیران و کمتر در سال 1404) ضرب شده است. همچنین جهت تعیین مستمری سایر‌ سطوح، مبلغ مستمری 1403 در عدد 1.32 (میزان افزایش حقوق امسال سایر سطوح) ضرب و رقم ثابت 9.316.500 ریال نیز به آن اضافه شده است.

در گام دوم؛ مبلغ متناسب‌سازی سال 1403 در 1.32(میزان افزایش حقوق امسال) در قالب ماده 96 تامین اجتماعی ضرب و در خروجی آن مبلغ متناسب‌سازی‌ این سال با افزایش این ماده قانونی حاصل شده است.

در گام سوم؛ابتدا مبلغ متناسب سازی مطابق فرمول محاسبه شده و سپس مابه‌التفاوت متناسب‌سازی افزایش یافته 1403 تا 70درصد مبلغ متناسب‌سازی فوق به عنوان متناسب‌سازی سال 1404 تعیین می‌شود. بدین ترتیب مجموع متناسب‌سازی افزایش یافته 1403 و متناسب سازی سال ۱۴۰۴، طبق قانون معادل 70درصد مبلغ متناسب‌سازی است.  موضوعی که همواره مطالبه ذینفعان از سازمان تامین اجتماعی در نحوه اجرای متناسب‌سازی بوده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: