بهترین سبزی برای کاهش چربی خون را بشناسید
بهتر است افراد از غذاهای با مزاج و طبع سرد پرهیز کنند و از رژیم پر فیبر و بیشتر از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. خوراکیهایی مثل، کرفس، هویج، شلغم، پیاز، مرزه، نعنا، شوید، جعفری و آویشن، گزینههای خوبی برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا هستند.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکی از بیماریهای شایع جوامع امروزی، بالا بودن چربی خون است که میتواند منجر به مشکلات جدی مثل پانکراتیت (التهاب پانکراس) و سکتههای قلبی و مرگ شود.
عدم توازن چربی خون در بدن وقتی اتفاق می افتد که تری گلیسرید و ال دی ال (کلسترول بد خون) بالا رود و اچ دی ال (کلسترول خوب خون) کاهش یابد. از دیدگاه طب سنتی تجمع مواد زاید یا اخلاط بد در بدن سبب افزایش چربی خون میشود.
سرگرمی روز دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میگوید: در طب سنتی مراحل هضم در چهار مرحله تعریف شده اند. هضم اول در معده، هضم دوم در کبد، هضم سوم در رگها و هضم چهارم در سلولها. اختلال و مشکل در مراحل مختلف هضمی سبب تجمع مواد ناسالم در بدن و در نهایت افزایش چربی خون می شود.
نکته مهمیکه در طب سنتی بسیار حائز اهمیت است، فاصله گرفتن فرد از سبک زندگی سالم است.
اختلال در خوابیدن، عدم داشتن ورزش و فعالیت با کیفیت و کمیت مورد قبول، عدم رعایت بهداشت تغذیه و عدم دفع مواد زاید بدنی برای مثال یبوست یا بسته بودن منافذ پوستی سبب ایجاد بیماریها از جمله افزایش چربی خون می شود.
همچنین ضعف ارگانهایی مثل کبد، سیستم گوارش، تیروئید، مغز و حتی رحم میتواند از علل ایجاد چربی خون بالا باشد.
آرامش روحی و روانی داشته باشید. وقتی فرد شرایط روحی و روانی خوبی نداشته باشد این عامل سبب ضعف اعضای رئیسه از جمله کبد و مغز می شود که خود میتواند عامل افزایش چربی خون شود. در بهبود این بیماری کنترل خواب بسیار مهم است. خواب خوب در سلامت کبد و تیروئید موثر است. اختلال ریتم بیولوژیکی خواب و شب کاری سبب مشکلاتی برای سلامتی می شود.
خواب مناسب از دو ساعت بعد از غروب آغاز می شود و بهتر است با طلوع خورشید فرد بیدار شود، طولانی شدن مدت خواب باعث چاقی، افزایش چربی خون، کبد چرب و بیماریهای مفصلی می شود. کنترل قند خون از توصیههای مورد تاکید برای کاهش چربی خون است. جهت کاهش تری گلسیرید خون، استفاده از رژیم کم نشاسته، کم چرب و رعایت میزان کالری دریافتی توصیه می شود.
بهتر است افراد از غذاهای با مزاج و طبع سرد پرهیز کنند و از رژیم پر فیبر و بیشتر از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. خوراکیهایی مثل، کرفس، هویج، شلغم، پیاز، مرزه، نعنا، شوید، جعفری و آویشن، گزینههای خوبی برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا هستند. غذاهای سنگین که هضم سختی دارند مثل ماکارونی و سیب زمینی توصیه نمی شود.
سرگرمی روز خوردن سیب به صورت مربا، خشک شده، دمنوش یا آب سیب کمک زیادی به بهبود شرایط این افراد میکند. انار میوه فوق العاده ای برای کاهش چربی خون است. به جای سرخ کردنیها روش طبخ غذا را به صورت بخارپز، آب پز و کباب پز امتحان و در پخت و پز از روغن زیتون استفاده کنید.
شوید از سبزیهای موثر در کاهش چربی خون است که میتوان چند شاخه از آن را به عنوان سبزی خوردن همراه غذا استفاده کرد. جو و جو دوسر هم از غلاتی هستند که در کاهش چربی خون موثرند.
مواد غذایی که به کاهش سریع چربی خون کمک میکنند
برخی مواد غذایی مناسب برای کاهش سریع چربی خون، شامل موارد زیر هستند:
حبوبات: حبوبات مانند لوبیا، نخود، و عدس، در کاهش سریع چربی خون بسیار مؤثرند. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف آنها، به ویژه ترکیبی از لوبیا و برنج سفید، سطح کلسترول بد را کاهش میدهد.
آووکادو: آووکادو، سرشار از چربیهای تک غیر اشباع و فیبر است و برای کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب بدن مؤثر است. مطالعات نشان دادهاند که مصرف روزانه آووکادو سطح چربی خون را بهبود میبخشد.
آجیل: آجیلها مانند گردو و بادام، به کاهش سطح کلسترول بد بدن کمک میکنند. گردو سرشار از اسید چرب امگا ۳ است که برای سلامت قلب مفید است.
ماهی چرب: ماهیهایی مانند سالمون، که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، به کاهش چربی خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکنند.
پروتئین آب پنیر: این پروتئین که یکی از محصولات لبنی است، نه تنها کلسترول بد را کاهش میدهد، بلکه به کاهش فشار خون و تأمین پروتئین مورد نیاز بدن نیز کمک میکند.
گریپ فروت: این میوه، به ویژه اگر ارگانیک باشد، به کاهش سریع چربی خون کمک میکند. مصرف گریپ فروت به ویژه در وعده صبحانه تأثیر بسزایی در کاهش چربی خون دارد.
سیب: سیب سرشار از ویتامینها و فیبر است و به بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی و گوارشی کمک میکند. مصرف آن به ویژه در وعده صبحانه برای کاهش چربی خون مؤثر است.
توت فرنگی: این میوه، به خصوص در نوع ارگانیک آن، به کاهش کلسترول بد بدن و بهبود عملکرد قلب کمک میکند. توت فرنگی حاوی آنتیاکسیدانهای قوی است.
سیر: سیر، به دلیل داشتن ترکیباتی مانند آلیسین، در کاهش سریع چربی خون و جلوگیری از افزایش کلسترول بد بدن مؤثر است.
سرگرمی روز : شکلات تلخ و کاکائو: شکلات تلخ و کاکائو، به دلیل داشتن ترکیباتی مانند پلیفنولها، به کاهش چربیهای ناسالم و حفظ تعادل کلسترول در بدن کمک میکنند.
غذاهای حاوی سویا: سویا و محصولات مشتق از آن، مانند روغن سویا، به کاهش کلسترول بد و چربیهای اشباع شده در بدن کمک میکنند و به حفظ سلامت قلب و عروق مؤثرند.