چربیهایی که فکرش را هم نمیکنید، ناجی قلب شما هستند! | برای سلامت قلب از خوردن این چربی ها غافل نشوید
سالها به ما گفته شد که برای داشتن قلبی سالم باید از هر غذایی که برچسب «چرب» داشت دوری کنیم. کره، پنیر، روغنهای دانهای و حتی تخممرغ در فهرست سیاه رژیمهای غذایی قرار گرفتند.
اما تحقیقات تازه تصویری متفاوت ترسیم کردهاند: همه چربیها مضر نیستند! بعضی از همان خوراکیهایی که زمانی دشمن قلب شناخته میشدند، امروز در ردیف دوستان قلب قرار گرفتهاند.
روغنهای دانهای؛ متهمانی که تبرئه شدند
سالها روغنهای کانولا، ذرت و آفتابگردان زیر ذرهبین بودند. اما مطالعات نشان دادهاند جایگزینی این روغنها با چربیهای اشباع مثل گوشت قرمز یا کره، میتواند کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد. حتی برخی تحقیقات گزارش کردهاند روغن کانولا عملکردی بهتر از روغن زیتون در کاهش خطر بیماریهای قلبی داشته است.
لبنیات پرچرب؛ بازگشتی غیرمنتظره
باور قدیمی میگفت لبنیات پرچرب مساوی با گرفتگی رگهاست. اما امروز مشخص شده ماست و پنیر پرچرب، بهویژه انواع تخمیرشده، میتوانند به سلامت روده و کنترل فشار خون کمک کنند. کلسیم و پروبیوتیکهای موجود در این محصولات، عاملی برای بهبود وضعیت قلب و عروق هستند.
تخممرغ کامل؛ فراتر از زرده و کلسترول
زرده تخممرغ روزی بزرگترین تهدید برای قلب شناخته میشد. حالا متخصصان میگویند مصرف روزانه یک تا دو عدد تخممرغ کامل برای بیشتر افراد بیخطر است. نکته مهم همراهی آن با خوراکیهای سالم است؛ مثلاً کنار سبزیجات و آووکادو به مراتب بهتر از همراهی با سوسیس یا کره خواهد بود.
سس سالاد پرچرب؛ کلید جذب ویتامینها
محصولات بدون چربی همیشه سالمتر نیستند. بسیاری از سسهای سالاد بدون چربی، مملو از قند و افزودنیها هستند. در حالیکه وجود مقداری چربی سالم در سس سالاد، به جذب بهتر ویتامینهای محلول در چربی مثل A، D و E کمک میکند. اگر چند قطره روغن زیتون یا کانولا باعث شود سبزیجات بیشتری بخورید، در واقع به سلامت قلب خود کمک کردهاید.
شکلات تلخ؛ خوراکی خوشمزه اما مفید
شکلات تلخ با درصد بالای کاکائو (حداقل ۷۰ درصد)، منبع غنی از آنتیاکسیدانهاست. این ترکیبات میتوانند به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون کمک کنند. البته کلید اصلی اعتدال است؛ مصرف روزانه حدود ۳۰ گرم کافی خواهد بود.
کلید سلامت قلب در تعادل است
سلامت قلب تنها با حذف چربیها حاصل نمیشود؛ بلکه به انتخاب درست و رعایت تعادل بستگی دارد. روغنهای گیاهی، ماهیهای چرب مثل سالمون، آووکادو و مغزها، نمونههایی از چربیهای مفید برای قلب هستند. بنابراین دفعه بعد که خواستید همه خوراکیهای چرب را کنار بگذارید، به یاد داشته باشید: بعضی از آنها نهتنها مضر نیستند، بلکه میتوانند دوست قلب شما باشند.
شما کدام یک از این خوراکیهای پرچرب را بیشتر مصرف میکنید؟ تجربهتان از تأثیر آنها بر سلامت یا انرژی روزانه چگونه بوده است؟