یک تغییر ساده برای سلامت: بگذارید فنجانتان ۸ دقیقه بماند!
مراقب نوشیدنیهای داغ باشید... زیرا باعث یک بیماری مهلک میشوند!
مطالعهای که روی نیم میلیون نفر در بریتانیا انجام شده نشان میدهد که نوشیدن هشت فنجان یا بیشتر چای یا قهوه بسیار داغ در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
یک مطالعه جدید نشان داده است که نوشیدن چای، قهوه و به طور کلی نوشیدنیهای داغ اگر خیلی داغ مصرف شوند، ممکن است خطر ابتلا به یک بیماری کشنده را به همراه داشته باشند.
در حالی که نوشیدنیهای گرم برای بسیاری از افراد یک برنامه روزانه است، نوشیدن آنها با احتیاط و در دمای متوسط ممکن است خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش دهد. لذت بردن از یک فنجان چای یا قهوه به معنای ریسک کردن نیست؛ شما میتوانید با اتخاذ عادات ایمنتر، سلامت خود را حفظ کنید.
این مطالعه که توسط The Sun منتشر شده است، نشان داد که مصرف نوشیدنیهای بسیار داغ، مانند چای و قهوه، با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری مرتبط است، اما کارشناسان خاطرنشان میکنند که این خطر تا حد زیادی به دمایی که این نوشیدنیها مصرف میشوند بستگی دارد.
مطالعهای روی نیم میلیون نفر در بریتانیا نشان داد که نوشیدن هشت فنجان یا بیشتر چای یا قهوه بسیار داغ در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را در مقایسه با افرادی که این نوشیدنیها را در این دما نمینوشند، شش برابر افزایش دهد.
در سال ۲۰۱۶، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، نوشیدنیهای بسیار داغ (بالای ۶۵ درجه سانتیگراد) را به عنوان یک ماده سرطانزای «احتمالی» طبقهبندی کرد و آنها را در همان دسته خطر انتشار دود چوب و خوردن مقدار زیادی گوشت قرمز قرار داد.
نوشیدنیهای داغ چه تاثیری بر بدن دارند؟
به گفته پروفسور وینسنت هو، متخصص گوارش، نوشیدنیهای بسیار داغ میتوانند باعث آسیب حرارتی به سلولهای پوشاننده مری شوند که به مرور زمان خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد. او میافزاید که آسیب ناشی از گرما میتواند سد طبیعی مری را تضعیف کند و آن را بیشتر در معرض اثرات رفلاکس اسید معده قرار دهد.
در آمریکای جنوبی، نوشیدن مایت بسیار داغ (حدود ۷۰ درجه سانتیگراد) با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری مرتبط دانسته شده است. مطالعات مشابه در خاورمیانه، آسیا و آفریقا ارتباط بین نوشیدنیهای بسیار داغ و این بیماری را تأیید کردهاند.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که قرار دادن موشها در معرض آب بسیار داغ (۷۰ درجه سانتیگراد) در مقایسه با قرار گرفتن در معرض آب با دمای پایینتر، رشد تومورهای پیش سرطانی در مری را تسریع میکند.
دمای ایمن چقدر است؟
طبق تحقیقات آمریکایی، دمای ایدهآل برای قهوه ۵۷.۸ درجه سانتیگراد است، تعادلی بین به حداقل رساندن آسیب ناشی از حرارت و حفظ طعم. برای رسیدن به این دما، توصیه میشود پس از آمادهسازی با آب جوش، اجازه دهید نوشیدنی تقریباً ۸ دقیقه خنک شود.
نکاتی برای نوشیدن ایمن نوشیدنیهای گرم
هنگام نوشیدن نوشیدنیهای گرم عجله نکنید. آنها را جرعه جرعه بنوشید تا از آسیب حرارتی به مری خود جلوگیری کنید.
دادن زمان کافی برای خنک شدن نوشیدنی قبل از مصرف، میتواند خطر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
نوشیدن مقادیر زیاد به یکباره احتمال آسیب را افزایش میدهد.