به دانه؛ کاربردی و همه فن حریف
پاییز فصل رسیدن بههای معطر به مغازههای میوهفروشی است. خیلیها به را برای خورش بهآلو، مربای به یا حتی آمادهکردن چای به میخرند. در این میان حواستان به دانههای این میوه هم باشد که خاصیت و کاربردهای زیادی دارد.
ضدالتهاب قوی| داخل میوه به، دانههای قهوهای رنگی وجود دارد که منابعی غنی از موسیلاژ یا همان لعاب به شمار میرود. لعاب موجود در دانههای به، خاصیت ضدالتهابی دارد و به رفع التهابات مخاطها، سرفه و گرفتگی صدا کمک میکند.
درمان بوی بد دهان| دانههای به دارای خواص ضدباکتریایی قوی است و میتوان از آن برای رفع بوی بد دهان، گلو درد و آفتهای دهانی استفاده کرد. همچنین، لعاب این دانه به درمان سوختگی کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی| این دانهها حاوی ویتامین C هستند که کمک بسزایی به تقویت سیستم ایمنی بدن میکند.
توصیههای ایمنی| هنگام تهیه لعاب هسته میوه به، از له کردن یا خرد کردن دانههای به بپرهیزید. از مصرف همزمان هسته میوه به و فراوردههای آن با دارو به شدت پرهیز کنید زیرا موسیلاژ یا لعاب این دانهها جذب دارو را کاهش میدهد و در اثربخشی دارو اختلال ایجاد میکند.
خواص به پخته با عسل شامل تقویت سیستم گوارش، بهبود مشکلات تنفسی، تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمنی، کنترل فشار خون و کاهش تهوع دوران بارداری است؛ این ترکیب طبیعی و مغذی، گزینهای مؤثر برای افزایش سلامت عمومی بدن، بهویژه برای زنان باردار و افرادی با مشکلات گوارشی و قلبی به شمار میرود.
خواص به برای کبد شامل کاهش آنزیمهای کبدی، کاهش چربی کبد، سمزدایی، و بهبود عملکرد کبد در بیماران دیابتی است؛ این میوه با ترکیبات آنتیاکسیدانی و تنظیمکننده چربی خون، گزینهای طبیعی و مؤثر برای حفظ سلامت و پاکسازی کبد محسوب میشود.
خواص به برای مردان شامل افزایش انرژی، تقویت قوای جنسی و باروری، پیشگیری از التهاب پروستات و مثانه، بهبود سلامت قلب و گوارش، و مقابله با سرطان است؛ این میوه پرخاصیت با آنتیاکسیدانهای قوی و ترکیبات مغذی، گزینهای مؤثر و طبیعی برای ارتقای سلامت جسمی مردان به شمار میرود.
به دارای مواد معدنی لازم برای بدن، فیبر و چند نوع ویتامین است که با توجه به این مواد میتوان به را بهعنوان یک مکمل مغذی برای رژیم های غذایی در نظر گرفت. اگر بخواهیم ترکیب به را بررسی کینیم شامل پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، ویتامین C، تیامین، ویتامینB6، مس، آهن، پتاسیم و منیزیم است. به مواد معدنی و ویتامینهای بالا را در مقادیر کم برای بدن تامین میکند.
از خواص به میتوان گفت که منبع غنی از آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها باعث کاهش التهاب و استرس متابولیک میشوند و از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکال آزاد حفاظت میکنند. مطالعات نشان داده است که بعضی از آنتیاکسیدانهای موجود در به، بهخصوص فلاونولها مثل کورستین و کامفرول، علاوه بر این که التهاب را کاهش میدهند، در برابر بیماریهای مزمن مثل بیماریقلبی نقش حفاظتی دارند.
از رایجترین علائم در ابتدای دوران بارداری، استفراغ و حالت تهوع است. بعضی مطالعات تسکین به برای این علائم را نشان دادهاند. در مطالعهای که روی ۷۶ زن باردار انجام شد، به علت وجود ویتامین B6 در میوه به، حالت تهوع بارداری کاهش یافته است. البته برای اثبات این موضوع، تحقیقات بسیار بیشتری مورد نیاز است.