طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی ؛ مجلسی و پاییزه

آش گوجه فرنگی یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانی است که معمولا در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی ؛ مجلسی و پاییزه
کدخبر : 40265
سایت سرگرمی روز :

برای درست کردن این آش باید حبوبات و برنج را بپزید. در ادامه آب گوشت، سبزی، غوره، گوجه فرنگی میکس شده و پیاز داغ را اضافه کنید. مقداری نعنا خشک، ادویه و آبغوره در آش بریزید و اجازه دهید جا بیفتد.

برای درست کردن این آش با گوشت باید مقداری گوشت قلقلی در آش بریزید. برای درست کردن این آش با بلغور می‌توانید به جای برنج از بلغور جو استفاده کنید. می‌توانید در این آش از مقداری رب یا رشته نیز استفاده کنید.

تهرانی‌ها برای پخت این آش از سبزی آش استفاده می‌کنند. برای درست کردن این آش به روش همدانی باید از ترکیب برنج، جعفری، نعنا، تره، رب گوجه، لپه، گوجه فرنگی و پیاز استفاده کنید.

در زنجان برای درست کردن این آش از مقداری گشنیز نیز استفاده می‌شود. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش گوجه فرنگی تبریزی برای 4 نفر

مواد لازم مقدار مورد نیاز

گوجه فرنگی 1 کیلوگرم

برنج 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار

تره 200 گرم

جعفری 200 گرم

غوره 1/2 لیوان فرانسوی دسته‌دار

آبغوره 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز 2 عدد

لوبیا چشم بلبلی 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب گوشت 3 لیوان فرانسوی دسته‌دار

نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای شروع باید حبوبات را به صورت جداگانه در کاسه‌های آب بریزید و برای یک شب تا صبح بخیسانید. در این مدت چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود و سریع‌تر بپزند.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازها را در روغن بریزید و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا سبک شوند، سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و آن‌ها را خوب سرخ کنید تا رنگشان طلایی شود.

مرحله سوم: لوبیا را بپزید

در یک قابلمه 5 لیوان آب بریزید و بعد لوبیا را اضافه کنید. پیاز داغ را در قابلمه بریزید و اجازه دهید لوبیاها برای یک ساعت بپزند.

مرحله چهارم: برنج و آب گوشت را اضافه کنید

بعد از این که لوبیاها پختند، می‌توانید برنج را بشویید و بعد در قابلمه بریزید. در ادامه آب گوشت را نیز به سایر مواد اضافه کنید.

مرحله پنجم: سبزی آش و غوره را اضافه کنید

صبر کنید تا برنج بپزد و نرم شود، در ادامه سبزی آش را اضافه کنید. برای درست کردن این آش از ترکیب تره و جعفری استفاده می‌شود. سبزی‌ها را بشویید و خرد کنید و در قابلمه بریزید.

در ادامه غوره را نیز به آش اضافه کنید. اگر آب آش کم است، در این مرحله می‌توانید مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش برای 20 دقیقه دیگر بپزد.

مرحله ششم: پوره گوجه را اضافه کنید

گوجه‌ها را بشویید و رنده کنید. می‌توانید برای میکس کردن گوجه‌ها از میکسر نیز استفاده کنید. در ادامه پوره گوجه را در قابلمه بریزید.

مرحله هفتم: نعنا داغ و چاشنی‌ها را اضافه کنید

در این مرحله باید یک قاشق نعنا خشک را همراه با مقداری نمک، فلفل و ادویه دلخواه در قابلمه بریزید و مواد را خوب هم بزنید.

مرحله هشتم: آش را آماده کنید

اجازه دهید آش برای نیم ساعت دیگر با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. در این مدت حتما چندین بار آش را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از این که آش گوجه آماده شد، شعله گاز را کم کنید و در ادامه آبغوره را به آش اضافه کنید.

آش را هم بزنید و چند دقیقه بعد شعله گاز را خاموش کنید. آش گوجه فرنگی شما آماده است و می‌توانید آن را در ظرف مناسب بریزید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

آش گوجه فرنگی با بلغور جو

آش گوجه فرنگی به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. در ادامه این بخش می‌توانید با محبوب‌ترین روش‌های درست کردن این آش آشنا شوید.

برای درست کردن این آش باید حبوبات و بلغور را در آب بخیسانید. بلغورها را همراه با آب و پیاز داغ در قابلمه بریزید. در ادامه گوجه فرنگی میکس شده را به آن اضافه کنید.

لوبیا را به صورت جداگانه بپزید و بعد به قابلمه آش اضافه کنید. در ادامه سبزیجات را در آش بریزید و بعد شعله گاز را کم کنید. آبغوره را به آش اضافه و در نهایت شعله گاز را خاموش کنید.

ارسال نظر: