طرز تهیه کیک موز کاراملی برگردان ؛ خوشمزه و مجلسی مخصوص روزهای سرد
اگر به دنبال کیکی هستید که هم ظاهر مجلسی داشته باشد و هم طعمی بینظیر، کیک موز کاراملی برگردان بهترین انتخاب است.
ترکیب عطر موزهای پخته شده در سس کارامل کرهای با بافت نرم و وانیلی کیک، طعمی بهشتی خلق میکند که هر کسی را شیفته خود خواهد کرد. ویژگی جذاب این کیک این است که “خود تزیین” است؛ یعنی به محض خارج شدن از قالب، با آن لایه براق و طلایی موزها، آماده سرو است. در این دستور پخت، راز داشتن یک کیک پنبهای را به شما میگوییم.
مواد لازم برای کیک موز کاراملی:
۱. ۱ عدد تخممرغ
۲. ۶۰ گرم شکر (۶ قاشق غذاخوری)
۳. ۱۳۰ میلیلیتر شیر
۴. ۲ گرم نمک (۱/۲ قاشق چایخوری)
۵. ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل
۶. ۱۵۰ گرم آرد (۱ و ۱/۴ پیمانه)
۷. ۵ گرم بکینگپودر (۲/۳ قاشق غذاخوری)
۸. ۵۰ میلیلیتر روغن خوراکی
۹. ۱۰ گرم کره بدون نمک
۱۰. ۱۵ گرم شکر کاراملی یا معمولی
۱۱. ۲ موز
مدت زمان پخت:
– ۲۵ دقیقه روی حرارت خیلی کم
– ۵ دقیقه روی حرارت کم
مراحل تهیه
۱. آمادهسازی لایه کارامل
کف ماهیتابه ۲۰ سانتی (ترجیحاً نچسب) را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید.
کره را داخل تابه بیندازید تا آرام ذوب شود.
شکر را روی کره پخش کنید. اجازه دهید شکر کمی حل شود و حالت کاراملی شفاف پیدا کند.
نیازی به تیرهشدن کامل کارامل نیست؛ همین که شکر مقداری ذوب و چسبناک شود کافی است.
موزها را از وسط برش طولی زده و روی کارامل بچینید.
توجه: نیازی نیست موزها را تفت بدهید؛ بهمرور هنگام پخت نرم و طلایی میشوند.
۲. تهیه مایه کیک
مواد باید دقیقاً به ترتیب زیر ترکیب شوند تا بافت کیک شما کاملاً لطیف و پنبهای شود:
تخممرغ را داخل کاسه بریزید و با شکر مخلوط کنید. فقط در حد یکدست شدن هم بزنید؛ نیازی به همزدن زیاد نیست.
شیر را اضافه کرده و یک دور مخلوط کنید.
نمک و وانیل را افزوده و هم بزنید.
آرد الکشده و بکینگپودر را اضافه کنید. با لیسک فقط در حد ترکیب هم بزنید؛ بیشازحد همزدن بافت کیک را سفت میکند.
در نهایت روغن مایع را اضافه کرده و کمی مخلوط کنید تا مایه صاف شود.
نکته مهم: مایه باید روانتر از کیکهای فر باشد، اما خیلی رقیق نباشد.
۳. پخت کیک
مایه کیک را بهآرامی روی لایه موز و کارامل داخل تابه بریزید.
درِ تابه را بگذارید.
تابه را روی حرارت بسیار کم (پایینترین شعله ممکن) قرار دهید و ۲۵ دقیقه اجازه دهید بپزد.
اگر صدای پخت زیاد شد، شعله را کمتر کنید.
پس از ۲۵ دقیقه، شعله را کمی بیشتر کنید و ۵ دقیقه دیگر زمان بدهید تا رویه کیک بهتر ببندد.
برای اطمینان از پخت کامل: خلال دندان را در بخش مرکزی فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
۴. خارج کردن کیک از تابه
بلافاصله بعد از خاموشکردن شعله، یک بشقاب یا ظرف بزرگ را روی تابه قرار دهید و تابه را برگردانید.
کیک باید بهراحتی بیرون بیاید و موزهای کاراملی روی آن دیده شوند.
اگر فوراً تابه را برنگردانید، کارامل میبندد و جدا کردن کیک سخت میشود.
نکات تکمیلی برای بهترین نتیجه
اگر از تابه بزرگتر استفاده میکنید، میزان مواد را کمی افزایش دهید تا ضخامت کیک حفظ شود.
بافت این کیک باید بسیار نرم، لطیف و مرطوب باشد؛ بنابراین حرارت کم کلید اصلی کار است.
میتوانید از موزهای کمی لکهدار استفاده کنید؛ طعم شیرینتری ایجاد میکنند.
اگر بعد از ۵ دقیقه اول پخت دیدید هیچ بخار یا صدایی وجود ندارد، شعله را کمی زیاد کنید.
– فقط مواد را به ترتیب مخلوط کنید، آمادهسازی بین ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد.
– برای داشتن کیک ضخیم از ماهیتابه کوچک ۲۰ سانتی استفاده کنید (در ماهیتابه بزرگ مواد را بیشتر کنید).
– میتوانید به جای شکر دانهدرشت، از شکر معمولی استفاده کنید.
– اگر صدای پخت زیاد شد، شعله را کمتر کنید.
– اگر بعد از ۵ دقیقه واکنشی نبود، شعله را کمی بیشتر کنید.