طرز تهیه آش انار شیرازی مخصوص شب یلدا

آش انار شیرازی یکی از آش‌های سنتی و محبوبی است که در فصل پاییز و زمستان طبخ می‌شود. در این آش از گوشت‌های قلقلی شده استفاده می‌شود که جذابیت ظاهری و طعم آش را دو چندان می‌کند.

طرز تهیه آش انار شیرازی مخصوص شب یلدا
کدخبر : 41989
سایت سرگرمی روز :

برای طبخ این آش خوشمزه، لوبیا و عدس را پس از شستن و خیساندن با مقداری آب بپزید. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و ادویه‌ها مخلوط و کوفته‌های کوچکی آماده و در کمی روغن سرخ کنید.

سپس در قابلمه آش پیاز و سیر را تفت دهید، برنج و حبوبات پخته شده را اضافه کنید و با آب انار و آب بپزید. در نهایت، کوفته‌های سرخ شده را به آش اضافه و چاشنی را تنظیم و سرو کنید.

رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش انار شیرازی برای 5 نفر

انار 4 عدد

پیاز 3 عدد

سیر 3 حبه

گوشت چرخ کرده 300 گرم

لوبیا سفید 1 پیمانه

عدس 1 پیمانه

برنج 1 پیمانه

جعفری 100 گرم

اسفناج 100 گرم

رب انار 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه 2 قاشق چای‌خوری

رب انار 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

آب به میزان لازم

مرحله اول: حبوبات را آماده کنید

لوبیا و عدس را تمیز کنید و بشویید. آن‌ها درون ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب بخیسانید.

بهتر است از شب قبل حبوبات را برای طبخ آش آماده کنید؛ زیرا خیساندن حبوبات باعث نرم شدن آن‌ها و کاهش زمان پخت می‌شود. در این بازه زمانی چندین بار آب آنها را عوض کنید.

پس از خیساندن، لوبیا و عدس را در قابلمه مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت 40-60 دقیقه قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به آرامی بپزند تا کاملاً نرم شوند.

مرحله دوم: گوشت قلقلی را آماده کنید

یکی از پیازها را بشویید و پس از پوست گرفتن با کمک رنده ریز رنده کنید. پوره پیاز را از صافی کوچکی رد کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.

سپس در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ‌کرده، پیاز آب گرفته شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به خوبی با هم مخلوط کنید.

مواد را با دست ورز دهید تا مخلوط یکنواختی به دست آید.

از مخلوط گوشت به اندازه یک توپ کوچک برداشته و با کمک دست به شکل کوفته‌های گرد و کوچک درآورید.

مرحله سوم: کوفته‌ها را سرخ کنید

در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید تا روغن به خوبی گرم شود.

کوفته‌ها را در تابه قرار دهید و از هر دو طرف تا زمانی که طلایی و کاملاً پخته شوند، سرخ کنید.

مرحله چهارم: انار را آماده کنید

انارها را بشویید و آن‌ها را دانه کنید. دانه‌های انار را در یک صافی یا پارچه نخی بریزید و با کمک دست بفشارید تا آب دانه‌ها خارج شود.

سپس آب انار صاف شده را در ظرف مناسبی بریزید.

برای تهیه این آش بهتر است از انارهای ارگانیک و بدون افزودنی‌های شیمیایی استفاده کنید. انارهای خوش طعم، مزه طبیعی و خوشایندی به آش می‌بخشند.

مرحله پنجم: پیاز و سیر را آماده کنید

پیازها و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیازها را نگینی خرد کنید.

در قابلمه‌ای که قصد طبخ آش را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.

پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

سپس سیر خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.

مرحله ششم: برنج، حبوبات پخته شده و آب را اضافه کنید

برنج خیسانده شده را به همراه حبوبات پخته شده به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. برای طبخ سریع‌تر آش می‌توانید از برنج نیم دانه نیز استفاده کنید.

اگر از رب انار استفاده می‌کنید، در این مرحله رب انار را به آش اضافه کنید و هم بزنید. رب انار خانگی دارای طعم و عطر طبیعی‌تری نسبت به رب انار خریداری شده از فروشگاه‌ها است.

حال باید آب انار و به مقدار مناسب آب به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.

سپس حرارت را کم کنید و 50-40 دقیقه زمان دهید تا آش با حرارت کم بپزد و به غلظت مناسب رسد.

مرحله هفتم: کوفته قلقلی را به آش اضافه کنید

کوفته‌های سرخ شده را به آرامی در آش قرار دهید تا طعم و عطر آن‌ها به خوبی با آش ترکیب شود.

اضافه کردن مقداری کره ذوب شده در این مرحله می‌تواند طعم و مزه آش را بهبود بخشد.

اجازه دهید آش با کوفته‌ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بپزد تا کوفته‌ها به طور کامل در آش پخته شوند و طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

مرحله هشتم: چاشنی آش را تنظیم و سرو کنید

پس از لعاب انداختن آش و به غلظت مناسب رسیدنش با مقداری نمک و فلفل چاشنی آش را تنظیم کنید.

آش انار شیرازی با کوفته قلقلی جذاب شما آماده سرو است. آن را در کاسه مناسب بریزید و به دلخواه با دانه‌های انار، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.

نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن آش انار شیرازی

در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزه‌تر شدن آش انار شیرازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

خیساندن حبوبات نه تنها زمان پخت را کاهش می‌دهد، بلکه باعث نرم شدن آن‌ها و افزایش هضم‌پذیری می‌شود.

برای پخت این آش از قابلمه با کف ضخیم استفاده کنید تا پیاز به طور یکنواخت تفت داده شود و نسوزد.

شما می‌توانید برای بهتر شدن طعم آش از سایر ادویه‌های دلخواهتان استفاه کنید. استفاده از ادویه‌هایی مانند زردچوبه، هل و دارچین می‌تواند طعم و عطر آش را بهبود بخشد و آن را خوشمزه‌تر کند.

می‌توانید از مخلوط گوشت گوسفند و گاو استفاده کنید تا طعم غنی‌تری به کوفته‌ها ببخشید.

پخت آش باید با حرارت ملایم و به آرامی انجام شود. در طول پخت، حرارت را تنظیم کنید تا آش به آرامی و بدون فوران بجوشد.

مقدار آب را به گونه‌ای تنظیم کنید که آش به قوام مطلوب برسد. می‌توانید در طول پخت آب را به تدریج اضافه کنید.

ارسال نظر: