ابطال افزایش سن و سابقه بازنشستگی در دستور کار مجلس؟ | خبر مهم درباره سن بازنشستگی
یک نماینده مجلس وعده داد، ابطال افزایش سن و سابقه بازنشستگی در دستور کار قرار میگیرد.
در حالیکه دولت افزایش سن و سابقه بازنشستگی را از فروردین امسال ابلاغ کرده و این مصوبه جزئی از برنامه هفتم توسعه است، یک نماینده مجلس وعده ابطال آن از طریق مجلس شورا را داده است.
در روزهای گذشته، «مصطفی معینی» نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی مشکلاتی برای کارگران ایجاد میکند که پیگیر ابطال این مصوبه در مجلس هستیم.
ایلنا نوشت: مصطفی معینی در نشست تشکلهای کارگری و کارفرمایی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان افزود: ابطال مصوبه افزایش سن کارگری و تبدیل قرارداد موقت کارگران به قرارداد دائم پس از ۵ سال و تلاش برای افزایش دستمزد کارگران با توجه به نرخ تورم از برنامههای نمایندگان در مجلس است.
آیا امکان ابطال مصوبه افزایش سن و سابقه بازنشستگی وجود دارد؛ «احسان سهرابی» فعال کارگری با انتقاد از فشار بر کارگران با هدف رفع مشکلات صندوقهای بازنشستگی از جمله تامین اجتماعی گفت: راه حل بحران، افزایش سن و سابقه بازنشستگی نیست، بلکه شفافسازی عملکرد صندوقها، تعهدپذیری دولت در مقابل آنها و جلوگیری از حیف و میلها در حوزه شرکتها و سرمایهگذاریست.
او تاکید کرد که اگر بر زیرمجموعههای تامین اجتماعی از جمله شستا نظارت شود، نیازی به افزایش سن و سابقه بازنشستگی نیست.
سهرابی در ارتباط با این استدلال که در سایر کشورها سن بازنشستگی از ایران بیشتر است؛ گفت: بهتر است یک قیاس همهجانبه صورت دهند؛ ببینند دستمزد کارگران در آن کشورها چقدر است، بعد بیایند سن بازنشستگی را قیاس کنند.
پرویز زعیمی گفت: امنیت شغلی و تامین معیشت، دو دغدغهی مهم کارگران است؛ امروز کارگران امید به آینده ندارند چرا که شغلشان پایدار نیست، چون بدون عذر موجه اخراج میشوند.
«پرویز زعیمی» نماینده کارگران شرکت ایران پوپلین رشت و دبیر جامعه مطالبهگر کارگری استان گیلان به مناسبت روز جهانی کارگر گفت: امنیت شغلی و تامین معیشت، دو دغدغهی مهم کارگران است؛ امروز کارگران امید به آینده ندارند چراکه شغلشان پایدار نیست، چون بدون عذر موجه اخراج میشوند؛ بسیاری از کارگران قراردادهای موقت و کوتاه مدت و حتی سفید امضا دارند یعنی عملاً کارفرما میتواند در هر زمان که اراده نماید قرارداد کار را تمدید یا لغو کند و مثل آب خوردن کارگری را اخراج کند.
او افزود: از طرفی فقدان حمایت قانونی و فرایند سخت رسیدگی به مطالبات معوق کارگران، آنان را بیانگیزه نموده و اخیراً هم افزایش سن بازنشستگی چراغ امیدشان را کمسو و بعضاً خاموش کرده است.
زعیمی با بیان اینکه «همچنین خصوصی سازی بدون نظارت دراین سالها باعث شده که برخی صنایع اخراج نیرو یا تعدیل گسترده داشته باشند» ادامه داد: وضعیت بد معیشتی کارگران موجب شده که آنان نتوانند از پسِ تامین نیازهای اولیه خود مثل مسکن، غذا، پوشاک و مهمتر از همه آموزش و درمان برآیند. هنوز طی این سالها حقوق کارگران در کشور ما به ۲۰ میلیون تومان نرسیده و متاسفانه کشورهای همسایه ما دراین موضوع از ما سبقت گرفتند درحالیکه منابع خدادادی و استراتژیکشان از ایران ما کمتر است!
فعال صنفی کارگران ایران پوپلین رشت تصریح کرد: امروز افزایش لحظهای تورم، هزینههای درمانی بالا و مسکن گران، از چالشهای مهم و اساسی و البته لاینحل جامعه کارگری ایران است. متاسفانه دستمزد کارگران با تورم همخوانی ندارد؛ نبود بیمههای پایه خوب و بیمه تکمیلی با پشتیبان قوی و خدمات رفاهی مناسب، مشکل دیگر جامعه کارگری است که بسیاری از کارفرمایان با رفاقت و دور زدن قانون تامین اجتماعی، کارگران را بیمه نمیکنند و اگر هم بیمه پایه انجام پذیرد، کارایی چنانی ندارد.
زعیمی با تاکید بر اینکه «متاسفانه تشکلهای صنفی کارگری قوی و مستقل وجود ندارد و بسیاری از اعتراضات صنفی کارگران توسط کارفرمایان سرکوب میشود» گفت: در واقع، بسیاری از کارفرمایان قوانین کار را رعایت نمیکنند و عملاً قانون کار سلیقهای اجرا میشود؛ در نهایت، عدم بازرسی کار به موقع و عدم رعایت قانون ایمنی و بهداشت کار، موجب شده که دراین سالها شاهد حوادث تلخ کارگاهی برای کارگران باشیم و آمار مرگ و میر در اثر حوادث کار افزایش یابد.