اگر موبایلمان دزدیده شد چه کنیم؟ | نکات ساده برای جلوگیری از سرقت گوشی

اگر موبایلتان دزدیده شد، چه کار باید کنید؟

کدخبر : 15936
سایت سرگرمی روز :

یکی از وسایل کوچک و ارزشمند که به خاطر در دسترس بودن و راحتی و بی‌دردسر بودن فروش آن، سارقان بسیاری به دنبالش هستند، گوشی تلفن همراه یا به قولی همان موبایل است. حال اگر خدای ناکرده گوشی شما سرقت شد چگونه باید شکایت کنید؟

 یکی از وسایل کوچک و ارزشمند که به خاطر در دسترس بودن و راحتی و بی‌دردسر بودن فروش آن، سارقان بسیاری به دنبالش هستند، گوشی تلفن همراه یا به قولی همان موبایل است؛ حال اگر خدای ناکرده گوشی شما سرقت شد چگونه باید شکایت کنید؟

چنانچه گوشی تلفن همراه شما ربوده شد، شما می‌توانید با طرح شکایت و ارائه مدارک لازم جهت اثبات جرم شکایت خود را ثبت کرده و در صورت اثبات، سارق علاوه بر رد مال محکوم به حبس و شلاق می‌شود. با ما همراه باشید تا با قوانین مرتبط با جرم سرقت موبایل، نحوه شکایت و رسیدگی به چنین پرونده‌هایی آشنا شوید.

قوانین مرتبط با سرقت گوشی تلفن همراه

سرقت طبق ماده ۲۶۷ قانون مجازات اسلامی به معنی ربوده شدن مالی بدون رضایت مالک است. این سرقت ممکن است به صورت اینترنتی، کیف قاپی، یا با تحدید و ارعاب و ... باشد. در هر صورت همه این موارد سرقت به حساب آمده و طبق قانون برای هر نوع آن مجازات مشخصی تعیین شده است.

سرقت گوشی به دو صورت حدی و تعزیری صورت می‌گیرد. چنانچه سرقت گوشی شرایط ۱۴ گانه قانون مجازات اسلامی برای سرقت حدی را داشته باشد، سارق به مجازات حدی سرقت؛ دفعه اول قطع چهار انگشت، دفعه دوم قطع پا، دفعه سوم حبس ابد و دفعه چهارم، به اعدام محکوم می‌شود. اثبات این شرایط ۱۴ گانه بسیار مشکل و بعید است. چنانچه سرقت حدی نباشد به صورت تعزیری قابل پیگیری است.

علاوه بر آن، قوانین مختلفی شامل انواع گوناگون سرقت گوشی تلفن همراه می‌شود که عبارتند از:

ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی؛ چنانچه سرقت در شب انجام شود، دو نفر یا بیشتر در این سرقت شرکت کرده باشند، یک نفر یا چند نفر آن‌ها مسلح باشند، سارقان از دیوار بالا رفته یا کلیدساخته باشند یا خود را مامور دولتی معرفی کنند و حین سرقت کسی را آزار و اذیت کنند، به مجازات ۵ تا ۲۰ سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شوند.

ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی؛ چنانچه حین سرقت گوشی کسی را آزار  دهند و به اصطلاح حقوقی سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به مجازات سه ماه تا ده سال حبس و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می‌شوند.

ماده ۶۵۴ قانون مجازات اسلامی ۵ تا ۱۵ سال و شلاق تا ۷۴ ضربه  محکوم می‌شوند.

ماده ۶۵۳ قانون مجازات اسلامی؛ راهزنی در راهها و شوارع چنانچه محارب شناخته نشود، به مجازات ۳ تا ۱۵ سال حبس و شلاق تا ۷۴ ضربه محکوم می شود.

ماده ۶۵۷ قانون مجارات اسلامی؛ سرقت گوشی تلفن همراه از طریق کیف‌زنی، جیب بری و امثالهم، به مجازات ۱ تا ۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم می‌شود.

از شکایت تا رسیدگی به جرم سرقت گوشی

هر شکایتی نیاز به سند و مدرک دارد و چنانچه شکایتی بدون ادله کافی انجام شود، متهم می‌تواند از شاکی به جرم اتهام سرقت شکایت کند. برای اثبات سرقت گوشی می‌توانید از مدارکی مانند، شاهدهای عینی، فیلم دوربین‌های مدار بسته، اقرار صریح متهم و ... استفاده کنید. بنابراین قبل از شکایت مطمئن شوید که مدارک مورد نیاز برای اثبات را دارید. چنانچه مدرکی ندارید پلیس ممکن است از طریق انگشت نگاری و یا ردیابی سیم کارت سارق را شناسایی و اثبات سرقت را ممکن کند. در زمان احضار به دادسرا شواهد و مدارک اثبات شکایت خود را همراه داشته باشد.

حالا برای شکایت در گام اول باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و اقدام به طرح شکایت کیفری متناسب با نوع سرقت کنید برای مثال اگر سرقت به صورت کیف‌قاپی صورت گرفته فرم شکایت از کیف زنی را پر کنید و منتظر ابلاغیه دادسرا بمانید. در زمان احضار به دادسرا شواهد و مدارک اثبات شکایت خود را همراه داشته باشد.

چنانچه سارق را نمی‌شناسید می‌توانید از دادسرا تقاضای تحقیق در زمینه شناسایی از طریق پلیس کنید. در نهایت پس از اینکه پرونده در دادسرا تکمیل شد و از نظر دادیار یا بازپرس متهم به احتمال زیاد سارق گوشی شما بود، پرونده جهت رسیدگی به دادگاه کیفری ارجاع داده می‌شود. قاضی دادگاه کیفری پس از بررسی مدارک و شنیدن صحبت‌های شاکی و متهم، یا رای به برائت متهم داده و یا متهم را مجرم دانسته و براساس قوانین قید شده در بالا برای او مجازات تعیین می‌کند.

با توجه به مطالب گفته شده چنانچه گوشی شما سرقت شد، امید خود را از دست ندهید به مراجع قضایی مراجعه کنید و مطمئن باشید که پلیس تمام تلاش خود را برای ایجاد امنیت و رسیدن شما به گوشی از دست رفته شما انجام می‌دهد.

چند اقدام فوری پس از دزدیده شدن گوشی

فراموش نکنید که علاوه بر پیگیری قضایی سرقت موبایل، باید چند کار فوری انجام دهید تا جلوی سوءاستفاده بیشتر سارقان را بگیرید:

۱- غیرفعال کردن سیم کارت

۲- محدود کردن دسترسی حساب‌های کاربری مجازی

۳- مکان یابی و دسترسی به اطلاعات گوشی

۴- اعلام سرقت آنلاین یا مراجعه به دادسرا و کلانتری

۵- مراجعه به شرکت بیمه ( در صورت داشتن بیمه سرقت)

۶- تغییر رمزهای عبور بویژه حساب های بانکی

۳ نکته ساده برای جلوگیری از سرقت گوشی

سارقین از روش‌های متفاوت برای دزدیدن گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند و این روش‌ها روز به روز خلاقانه‌تر می‌شود.

سارقین از روش‌های متفاوت برای دزدیدن گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند و این روش‌ها روز به روز خلاقانه‌تر می‌شود. قطعا زمانی که سرقت گوشی موبایل اتفاق می افتد، جایگزینی هزینه و بعد مالی تنها قسمتی از قضیه است. اگر چنین اتفاقی بیفتد، از دست دادن اطلاعات می‌تواند بیش از ضرر مالی آسیب زننده باشد.

احتمالا می‌دانید که در بسیاری از موارد، با انجام ندادن برخی از کارها می‌توان به سادگی جلوی بسیاری از اتفاقات تلخ مانند سرقت را گرفت.

در این مقاله قصد داریم چند راه کار کلی اما اصولی ارائه دهیم که با رعایت آن‌ها احتمال سرقت گوشی هوشمندتان را کاهش خواهید داد.

۱. برای برقراری تماس‌های تلفنی در خیابان، از هندزفری بلوتوث استفاده کنید!

اگر جستجوی ساده‌ای در سطح اینترنت داشته باشید، به سادگی متوجه می‌شوید که اکثر دزدی‌های گوشی همراه در شرایطی اتفاق می‌افتد، که یک نفر در حال صحبت کردن با گوشی موبایل است. معمولا کنار خیابان‌ها این اتفاق بیشتر رخ می‌دهد.

زمانی که افراد حین راه رفتن در خیابان یا حتی زمانی که کنار خیابان ایستاده‌اند و درحال کار کردن با گوشی موبایل خود هستند، می‌توانند بهترین طعمه برای سارقین گوشی همراه باشند.

سارقین معمولا دو نفر هستند و برای آنکه بتوانند بعد از دزدیدن گوشی به سادگی فرار کنند در بیشتر مواقع از موتور سیکلت استفاده می‌کنند.

فرد دیگری که راننده موتور سیکلت نیست و همراه سارق است، از موتور پیاده می‌شود و گوشی را از دست افراد می‌گیرد سپس سوار موتور می‌شوند و در سریع ترین زمان ممکن فرار می‌کنند. تفاوتی ندارد که شما در حال صحبت کردن با گوشی موبایل باشید یا اینکه فقط یک لحظه می‌خواستید پیامکتان را چک کنید! این اتفاق در چند ثانیه رخ می‌دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا جای امکان در مکان‌های عمومی مخصوصا خیابان‌ها گوشی‌تان را در معرض دید قرار ندهید. برای صحبت کردن با موبایل از هندزفری بی‌سیم استفاده

 کنید.

هندزفری‌های بی‌سیم مدل‌های متفاوتی دارند که در قیمت‌های مختلف عرضه می‌شوند. پیشنهاد می کنیم اگر هنوز هم بدون هندزفری با گوشی همراهتان مکالمه برقرار می کنید، همین حالا به صفحه بررسی انواع هندزفری بی سیم مراجعه کنید و یکی از مدل‌ها را انتخاب کرده و در اولین فرصت بخرید.

۲. گوشی موبایل را روی هولدر ماشین قرار ندهید!

هولدر گوشی یک وسیله بسیار کاربردی است که به شما کمک می‌کند تا با تمرکز بیشتری رانندگی کنید و حین رانندگی گوشیتان را در دست نگیرید! اما یک مشکل بزرگی که هولدرهای موبایل دارند این است که شبیه یک ویترین برای سارقین هستند.

اگر قصد دارید از هولد موبایل استفاده کنید این نکته را به یاد داشته باشید که هیچگاه هولد را نزدیک به شیشه‌ی سمت راننده یا شاگرد نصب نکنید.

به صورت کلی باید هولدر موبایل را به گونه‌ای نصب کنید که اگر شیشه ماشین پایین بود، کسی نتواند به سادگی دست خود را وارد ماشین کند و در یک لحظه گوشی شما را سرقت کند. این اتفاق معمولا در مواقعی که در ترافیک یا پشت چراغ قرمز هستید، رخ می‌دهد.

با جدی گرفتن این موارد، احتمال سرقت رفتن گوشی هوشمند را کاهش می‌دهید. شاید شما فکر کنید مدل گوشیتان خیلی بالا نیست و قیمت زیادی ندارد به همین دلیل سارقین آن را نمی‌دزدند اما حقیقت این است که سارقین توجهی به مدل گوشی یا قیمت آن ندارند! زیرا حتی از قطعات آن برای فروش استفاده می‌کنند. به طور مثال یک تبلت قدیمی که در دست کودکتان باشد، هم می‌تواند برای سارقین، انگیزه‌ی دزدی ایجاد کند! حال تفاوتی ندارد که این تبلت قدیمی و ارزان باشد زیرا قطعات آن مانند باتری تبلت به صورت جداگانه فروخته می‌شود!

۳. از گیره‌های حلقه‌ای برای نگهداری گوشی در دستتان استفاده کنید! 

برخی از گیره‌های حلقه‌ای به پشت قاب گوشی متصل می‌شوند و به وسیله آن‌ها می‌توانید گوشیتان را محکم‌تر در دستتان بگیرید. هر چند که توصیه می‌شود تا جای امکان در مکان‌های عمومی گوشی هوشمندتان را در معرض دید قرار ندهید اما اگر مجبور هستید که از گوشی استفاده کنید، بهتر است یک گیره حلقه‌ای تهیه کرده و آن را روی گوشی نصب کنید. برای خرید انواع گیره‌های حلقه‌ای می‌توانید به انواع فروشگاه اینترنتی مانند فروشگاه جانبی مراجعه کنید. در فروشگاه جانبی از جزئی‌ترین لوازم جانبی گوشی مانند باتری lg g۵ که بسیار کمیاب است تا کلی‌ترین موارد مانند انواع هندزفری، پاور بانک، قاب گوشی، دسته بازی، فلش مموری و موارد دیگر را پیدا کنید.

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: