آموزش کاشت اکالیپتوس در خانه + روش نگهداری

شاید با گیاهان اکالیپتوس (Eucalyptus cinerea) به عنوان غذای مورد علاقه کوالا آشنا باشید. این درخت همیشه سبز می تواند در محیط طبیعی استرالیایی خود تا ارتفاع نزدیک به 18 متر نیز رشد می کند.

کدخبر : 30980
سایت سرگرمی روز :

برای انجام اینکار یک یا چند ساقه از اکالیپتوس را انتخاب کنید و قلمه هایی به طول 10 الی 15 سانتی متر از آنها جدا کنید. قلمه ها را در گلدان کوچکی حاوی پرلیت، ماسه سیلیس و یا بستر آماده کاشت قرار دهید. برای ریشه دهی قلمه باید به صورت مرتب آن را غبار پاشی کنید و گلدان آن را در مکانی گرم با نور مناسب خورشید قرار دهید

 اما هنگام کاشت اکالیپتوس در باغچه های خانگی، معمولا در ارتفاع حدود 1.8 تا 3 متر رشد می کند. این درخت دارای پوست قهوه ای مایل به قرمز است. برگ‌ها به رنگ نقره‌ای تا سبز مایل به آبی هستند و هنگامی که تیره رنگ می‌شوند، عطر متمایزی شبیه منتول را ایجاد می‌کنند. درختان اکالیپتوس بهتر است در بهار کاشته شوند. برای مطالعه ادامه مطلب کاشت اکالیپتوس با فردین کشت همراه باشید.

به گفته آکادمی علوم استرالیا، بیش از 800 گونه از گیاهان اکالیپتوس وجود دارد که عمدتاً بومی استرالیا هستند. این درختان به سرعت رشد می کنند و ارتفاع برخی از انواع آنها به بیش از از 3 متر می رسد.

این درختان تحمل به سرما را ندارند. بنابراین آنها را فقط می توان در مناطق گرمسیری کاشت. اکالیپتوس همیشه سبز با برگ های متمایز آبی- سبز تا نقره ای هستند. اکثر اکالیپتوس ها دارای گلهای معطر و منحصر به فردی هستند. علاوه بر این، اکثر گونه ها سالانه پوست خود را می ریزند که الگوهای زیبایی روی تنه ایجاد می کند.

سرگرمی روز : اکالیپتوس ها سرعت رشد بالایی دارند و می توانند چندین فوت در سال رشد کنند. توجه به این نکته مهم است که پوست، برگ‌ها و شیره اکالیپتوس هم برای انسان و هم برای حیوانات خانگی سمی است.

هنگام برنامه ریزی برای کاشت اکالیپتوس در فضای باز، ابتدا محلی را برای کاشت انتخاب کنید که آفتاب زیاد و خاکی با زهکشی بالا داشته باشد. اطمینان حاصل کنید که هیچ درخت یا درختچه ای در مجاورت نور خورشید یک گیاه اکالیپتوس جوان را مسدود نمی کند. همچنین، باید فضای کافی برای رشد درخت و گسترش آن وجود داشته باشد. اگر چندین درخت اکالیپتوس می کارید، آنها را حداقل 2.5 متر از هم فاصله دهید.

این درختان به طور کلی نیازی به چوب یا ساختار حمایتی دیگری برای رشد ندارند.  همچنین می توان آنها را در ظروف و در داخل خانه هایی با نور کافی پرورش داد.

سرگرمی روز علاوه بر لذت بردن از زیبایی آن، پرورش دهندگان می توانند بخش هایی از اکالیپتوس را برای مصارف مختلف نیز برداشت کنند. برای برداشت برگها و شاخه های بالغ تا اواخر فصل رشد صبر کنید. اگر فقط برگ ها را می خواهید، به سادگی آنها را با هرس یا با دست جدا کنید. آنها را با هوا روی یک حوله کاغذی یا صفحه خشک کن در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید خشک کنید. صبر کنید تا برگ ها کمی چرمی یا ترد شوند و سپس آنها را در شیشه ای با درب های محکم نگهداری کنید.

برای کاشت اکالیپتوس محلی با نور زیاد نیاز دارید، بنابراین گیاه خود را در مکانی بکارید که روزانه حداقل شش ساعت نور مستقیم خورشید را دریافت کند. به همین ترتیب، گیاهان اکالیپتوسی که در داخل خانه رشد می کنند باید نزدیک یک پنجره روشن، ترجیحا پنجره ای که رو به جنوب باشد، نگهداری شوند.

اکالیپتوس می تواند اکثر انواع خاک را تحمل کند، اما برای کاشت اکالیپتوس به خاکی با زهکشی خوب نیاز دارید. برای گیاهان گلدانی، از مخلوط گلدانی با زهکشی خوب استفاده کنید. pH مناسب خاک برای کاشت اکالیپتوس کمی اسیدی تا خنثی باید باشد.

اکالیپتوس پس از استقرار در محل اصلی خود تا حدودی به خشکی مقاوم است. با این حال، گیاه شما برای مدت طولانی استرس خشکی داشته باشد، زیرا کم آبی باعث ریزش برگ‌های آن می شود

یک قانون خوب این است که زمانی آبیاری کنید که در اثر لمس با انگشت خود احساس خشکی در خاک کنید. اگر منطقه شما بارندگی ندارد، آبیاری هفتگی این درخت خاص را فراموش نکنید.

برای کاشت اکالیپتوس شما نیاز به محلی با دمای بالاتر از 18 درجه سانتی گراد نیاز دارید. این گیاه سطح رطوبت متوسطی را دوست دارد. کاشت اکالیپتوس نمی تواند در دمای زیر 10 درجه سانتی گراد رشد کند. بنابراین اگر گیاه خود را در ظرف پرورش می دهید، زمانی که هوا سرد شد آن را به داخل خانه بیاورید.

اگر گیاه خود را در فضای باز می کارید، معمولا به کود نیازی ندارد. با این حال، گیاهان گلدانی مواد مغذی خود را سریعتر تخلیه می کنند. بنابراین آنها را با کود گیاهان آپارتمانی دارای نیتروژن کم در طول فصل رشد، کود دهید.

درختان اکالیپتوس معمولا  از طریق بذر یا نهال تکثیر می شوند. همچنین می توانید از طریق قلمه نیز اقدام به کاشت اکالیپتوس کنید. اگرچه این روش همیشه موفقیت آمیز نیست. اما این یک راه ارزان و راحت برای به دست آوردن یک گیاه جدید است، به خصوص به این دلیل که یافتن اکالیپتوس در گلخانه ها سخت است.

بهترین زمان برای قلمه زدن زمانی است که درخت بین 2 تا 12 ماه سن دارد. ریشه زایی ساقه های بالغ دشوار است. سعی کنید قلمه های را در اواخر تابستان بردارید.

یک گلدان کوچک از 3 قسمت کمپوست و 1 قسمت پرلیت آماده کنید. کمی کود آهسته رهش را اضافه کنید. محیط رشد را مرطوب کنید. برای بریدن ساقه ای به طول حدود 15 سانتی متر با چهار تا هشت برگ از قیچی های هرس استریل استفاده کنید. درست بالای یک گره برگ برش دهید. برگ های نیمه پایینی قلمه را جدا کنید.

انتهای بریده شده را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید و سپس آن را در محیط رشد تقریبا تا جایی که برگ ها قرار دارند بکارید. ظرف را در نور روشن و غیرمستقیم در اتاقی با دمای حدود 23 درجه سانتی گراد نگه دارید. خاک باید کمی مرطوب باشد.

هنگام کاشت اکالیپتوس از بذر، توجه داشته باشید که بذرها ابتدا باید قبل از کاشت به مدت دو ماه در یخچال نگه داری شوند تا نیاز سرمایی آنها رفع شود.

این گیاهان دوست ندارند زیاد جابجا شوند. بنابراین بهتر است از یک ظرف بزرگ برای کاشت اکالیپتوس استتفاده کنید تا مجبور نشوید دوباره گلدان را عوض کنید. یک ظرف 5 گالنی اندازه خوبی است. فقط مطمئن شوید که هر ظرف دارای سوراخ های زهکشی کافی باشد و از مخلوط گلدانی با زهکشی سریع استفاده کنید.

اگر گیاه اکالیپتوس را در ظرف کاشته اید و آن را در خارج از خانه پرورش می دهید، برای زنده ماندن درخت خود در زمستان باید آن را به داخل خانه بیاورید. اجازه ندهید گیاه شما در معرض یخبندان قرار گیرد تا به شاخ و برگ آسیبی نرسد. آن را در نزدیکی روشن ترین پنجره خود، ترجیحا پنجره ای رو به جنوب، برای زمستان قرار دهید. گیاه را کود ندهید و در آبیاری را کاهش دهید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: