وام بدون ضامن ۱۵۰ میلیون تومانی برای مددجویان | مددجویان متقاضی وام فوری و بدون ضامن عجله کنند

رییس کمیته امداد بندرامام خمینی گفت: طی یکسال اخیر ۱۶۷ طرح اشتغالزایی با پرداخت ۲۱۸ میلیارد ریال توسط بانک‌های عامل در شهر بندرامام خمینی اجرا شده که ۱۰۳ طرح آن مربوط به مشاغل خانگی است.

کدخبر : 31362
سایت سرگرمی روز :

سمیه محیط اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۱۸ میلیارد ریال تسهیلات از طریق بانک‌های ملی، ملت، صادرات، سپه، توسعه تعاون و مهر به مددجویان کمیته امداد و اقشار نیازمند برای اجرای طرح های اشتغالزایی پرداخت شده است.

رییس کمیته امداد بندرامام خمینی(ره) افزود: تعداد طرح های اجرا شده ۱۶۷ فقره است که از این تعداد ۱۰۳ طرح به مشاغل خانگی اختصاص دارد و برای اجرای این طرح ها ۱۶۳ میلیارد ریال از طریق بانک‌های عامل و ۱۵ میلیارد ریال نیز از طریق صندوق امداد ولایت پرداخت شده است.

وی بیان کرد: کمیته امداد بندرامام(ره) در سال ۱۴۰۳ در سرفصل‌های مهارتی و به جهت پایدارسازی طرح‌های اشتغالزایی، تعداد ۲۱۸ نفر را در رشته‌های چرم دوزی، کپو بافی، قالی بافی، آرایشگری و راه‌های موفقت کسب و کار با هزینه‌ای بالغ بر ۵۶۵ میلیون تومان آموزش داده و ۲۱۲ نفر نیز از طریق راهبران شغلی و آموزشگاه های فنی و حرفه ای تحت آموزش قرار گرفتند.

محیط تصریح کرد : در حال حاضر مددجویان کمیته امداد بندرامام خمینی (ره) در رشته‌های کپوبافی، قالی بافی، فیروزه کوبی، میناکاری روی سفال، چرم دوزی، ساخت ظروف سرامیکی در قالب مشاغل خانگی در حال تولید می‌باشند و از تمامی شرکت ها و صنایع و ادارات انتظار می‌رود در قالب تامین بسته هدایای خود از این کارگاه های کوچک خانگی حمایت کنند و تمامی این طرح ها در قالب راهبری شغلی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای حمایت از مشاغل خانگی و در رشته خیاطی جهت بانوان سرپرست خانواری که شرایط دریافت تسهیلات و تجهیزات را نداشته اند و فاقد ابزار کار بودند، در سال ۱۴۰۱ با مشارکت پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی رازی در محل کمیته امداد بندرامام خمینی ( ره ) کارگاه خیاطی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال تجهیز و اکنون مشغول فعالیت می باشند.

بندر امام خمینی (ره) یکی از شهرهای مهم بندری و صنعتی استان خوزستان است که در بخش مرکزی شهرستان بندر ماهشهر قرار دارد.

این بندر به‌دلیل موقعیت راهبردی در ساحل خلیج فارس و وجود مجتمع بندری بزرگ، یکی از قطب‌های واردات و صادرات کشور به شمار می‌رود. بندر امام خمینی (ره) در فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری جنوب شرقی اهواز، مرکز استان خوزستان واقع شده است و با داشتن تأسیسات بندری، پتروشیمی و حمل‌ونقل، نقش کلیدی در اقتصاد منطقه دارد.

معاون اشتغال وزیرکار با تشریح جزئیات پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان گفت: همه پرونده‌های متقاضیان وام مشاغل خانگی که تشکیل شده ولی منجر به پرداخت نشده است، حداکثر تا تیرماه امسال امکان پرداخت خواهند داشت.

 گسترش مشاغل خانگی علاوه بر ایجاد فرصت‌های شغلی بسیار به تسهیل معیشت و افزایش درآمد خانوارها کمک می کند. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردار است و این مساله باعث شده تا روز به روز به تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری بیشتر شود.

  در حال حاضر مشاغل خانگی بیش از ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده و کسب درآمد از طریق مشاغل خانگی روز به روز در حال افزایش است. به اذعان کارشناسان، کسب و کارهای خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان موثر است و موجب رشد اقتصاد و رونق بازار کار می‌شود.

در همین راستا سید مالک حسینی –  معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار – در گفت‌وگویی تلویزیونی از پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به پرونده‌های تشکیل شده تا تیر ماه امسال خبر داد و گفت:یکی از دغدغه‌های جدی ما بحث تسهیلات خرد و خانگی بود که در سال ۱۴۰۳ مصوب شده و پرونده‌ها تشکیل شده بود. تعداد زیادی از هموطنان تشکیل پرونده داده بودند، ولی متاسفانه به زمان لازم برای انتهای سال ۱۴۰۳ نرسید. خوشبختانه در مصوبه شورای عالی اشتغال این موضوع قید شد و با همکاری خوب بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه  بانک مرکزی آن را ابلاغ کرد.

وی توضیح داد: بر این اساس پرونده‌هایی که تاکنون تشکیل شده ولی منجر به پرداخت نشده‌اند حداکثر تا تیرماه سال جاری امکان پرداخت خواهند داشت.

معاون اشتغال وزیر کار:پرونده‌های متقاضیان وام مشاغل خانگی که تاکنون تشکیل شده ولی منجر به پرداخت نشده‌ است، حداکثر تا تیرماه سال جاری امکان پرداخت خواهند داشت.معاون اشتغال وزارت کار گفت:حسن بزرگ کار این است که بدون بروکراسی اداری، کسانی که در حوزه مشاغل خانگی و خرد می‌خواستند از تسهیلات تکلیفی بانک‌ها استفاده کنند این تسهیلات را دریافت خواهند کرد و این خبر خوبی برای متقاضیان وام مشاغل خانگی است که پرونده‌ها به بانک ارجاع و روند پرداخت شروع می‌شود.

حسینی در عین حال به مبلغ وام مشاغل خانگی و سقف آن اشاره کرد و گفت: معمولا برای مشاغل خرد و خانگی طبق مصوبه‌های قبل تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان به افراد مستقل و بر اساس طرحی که می‌دهند، پرداخت می‌کنیم و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای رسته‌های خاصی که مشخص شده طبق تفاهمی که دستگاه‌ها با بانک مرکزی دارند، اختصاص می‌دهیم.

معاون اشتغال وزارت کار تصریح کرد: یک بخش هم تحت عنوان پشتیبان داریم که تا سقف ۴ میلیارد تومان امکان پرداخت با نرخ ۴ درصد را داشته و فرایند خاص خودش را دارد به این نحو که کسانی که می خواهند از این تسهیلات استفاده کنند می‌توانند به سایت وزارت اقتصاد بخش مشاغل خانگی مراجعه کنند و به عنوان نیروی پشتیبان احراز شوند. اگر بتوانند زنجیره‌ای از کسب و کارها را با خود همراه داشته باشند تا سقف ۴ میلیارد تومان از این تسهیلات برخوردار می‌شوند.

در سال‌های گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش کرده تا با اتصال مشاغل خانگی به بازار کار در جهت احیای مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی اقدام کند. هر چند که مشاغل خانگی همواره به عنوان یک شغل کوچک مظلوم واقع شده اما باید با هم افزایی و همراهی و مشارکت جمعی در جهت احیای مشاغل خانگی اقدام کرد.

پیشتر احمد میدری – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی – از افزایش ۴۰ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری خبر داده و گفته بود: سال گذشته تنها ۵۰ درصد تسهیلات مشاغل خانگی اجرایی شد، ولی امسال تلاش می‌کنیم حداقل نسبت به سال گذشته تسهیلات مشاغل خانگی و مشاغل خرد رشد یابد.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر یکی از بهترین و کارآمدترین راهکارها برای کاهش نرخ بیکاری به ویژه بیکاری زنان و فارغ‌التحصیلان، اشتغال خانگی است. کسب و کارهای خانگی علاوه بر اشتغالزایی موجب کسب درآمد و افزایش رفاه نسبی خانوار می‌شود. پایین بودن هزینه، ریسک کم، افزایش بهره‌وری و سهولت دریافت مجوز از مهم‌ترین مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی به شمار می‌رود.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: