پرداخت وام با کارت یارانه | اطلاعیه مهم دولت برای وام فوری یارانه بگیران
اعطای وام با کارت یارانه از جمله شایعات رایج چند سال اخیر بوده که به تازگی بار دیگر شایعه مربوط به آن داغ شده است.
در روزهای اخیر برخی رسانهها و کانالهای غیررسمی در فضای مجازی با انتشار اخباری مدعی شدهاند که در سال ۱۴۰۴، مبلغی معادل ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان «وام بلاعوض» به یارانهبگیران پرداخت خواهد شد. حتی برخی از این منابع از آغاز ثبتنام یا شروع واریز این مبلغ در آیندهای نزدیک خبر دادهاند.
اما بررسیها نشان میدهد که تاکنون هیچگونه تصمیمی برای پرداخت این نوع وام اتخاذ نشده و هیچ اطلاعیهای از سوی دولت، سازمان برنامه و بودجه یا بانکهای عامل در اینباره منتشر نشده است. همچنین هیچ سامانهای برای ثبتنام یا پیگیری چنین وامی فعال نیست. در نتیجه اخبار منتشر شده در اینباره فاقد اعتبار بوده و کاملا بیاساس است.
شایعات مربوط به وامهای مرتبط با یارانه در ماههای گذشته نیز سابقه داشته است. به عنوان نمونه، در اردیبهشت ۱۴۰۴، سامانه رسمی هدفمندسازی یارانهها به نشانی www.hadafmandi.ir در اطلاعیهای نسبت به پیامکهای جعلی با مضمون «وام ۱۰ میلیون تومانی یارانه» هشدار داد.
در این اطلاعیه تأکید شده بود که سازمان هدفمندسازی یارانهها فقط از طریق سرشماره رسمی «YARANEH-IRI» برای یارانهبگیران پیامک ارسال میکند و هرگونه پیامک با سرشمارهای غیر از آن جعلی و کلاهبرداری است. این سامانه همچنین اعلام کرد که پیامکهای منتشر شده درباره وام ۵ میلیون تومانی با کارت یارانه نیز صحت نداشته و از اساس کذب است.
با توجه به سوابق مشابه و نبود اطلاعیه رسمی، شایعه مربوط به پرداخت «وام بلاعوض ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی» نیز جعلی و بیاساس است.
پلیس فتا نسبت به تبلیغات اغواکننده در فضای مجازی با عنوان اعطای وام فوری هشدار داد و آن را ترفندی برای کلاهبرداری از شهروندان دانست.
پلیس فتا در خصوص تبلیغات در فضای مجازی با عنوان وام فوری، اعلام کرد: هرگونه تبلیغات در فضای مجازی با عنوان اعطای وام، صرفاً دامی از سوی افراد کلاهبردار برای تاراج سرمایه شماست.
پلیس فتا خطاب به شهروندان عنوان داشت که باید هوشیار باشند و هرگز به این تبلیغات فریبنده توجه نکنند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان نسبت به افزایش کلاهبرداری اینترنتی با وعده «وام فوری، بدون ضامن و کمبهره» هشدار داد.
سرهنگ امیرحسین نقیمهر در تشریح این خبر اظهار کرد: سودجویان با تبلیغات در شبکههای اجتماعی و کانالهای تلگرامی، افراد را به دریافت وام آسان وسوسه کرده و با دریافت اطلاعات هویتی، شماره حساب و مبالغی مانند هزینه تشکیل پرونده، کارمزد و مالیات، اقدام به کلاهبرداری میکنند.
وی افزود: این افراد پس از دریافت مبالغ، ارتباط را قطع کرده و حتی رسیدهای جعلی ارسال میکنند. برخی نیز با ترفند نصب اپلیکیشنهای آلوده یا درخواست ویدئوی رضایت، اطلاعات شخصی و مالی قربانیان را سرقت میکنند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان تصریح کرد: این وامها کاملاً جعلیاند و هیچ ارتباطی با بانکها یا مؤسسات مالی رسمی ندارند.
این مقام انتظامی در پایان از شهروندان خواست فقط از طریق نهادهای مالی دارای مجوز اقدام کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، موضوع را از طریق شماره ۰۹۶۳۸۰ یا سایت http://www.fata.gov.ir گزارش دهند.