خبر خوش از واریزی جدید بای مددجویان / پرداخت حق پرستاری به مددجویان دهک اول

معاون وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تجارب اخیر و نقش حیاتی اورژانس اجتماعی در بحران‌های کشور، از تصمیم به تأسیس ۳۰ مرکز جدید اورژانس اجتماعی در کشور در سال‌جاری خبر داد.

کدخبر : 33509
سایت سرگرمی روز :

سیدجواد حسینی پیش از ظهر امروز ۲۶ تیر در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر خود به استان کرمان در نخستین روزهای هفته بهزیستی و هم‌زمان با چهل‌وپنجمین سالگرد تأسیس این سازمان، به آغاز طرح‌های حمایتی و خدماتی گسترده در این سفر اشاره و اظهار کرد: در بدو ورود، مراسم بهره‌برداری بیش از ۳۷۰ واحد مسکونی ویژه جامعه هدف برگزار شد و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از ۱۸۰۰ واحد دیگر نیز احداث یا تکمیل شود.

به گفته او، در حوزه اشتغال‌زایی نیز گام‌های بلندی برداشته شده و طی روزهای اخیر، بیش از ۴۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد و به بهره‌برداری رسیده است. همچنین ایجاد ۵۰۰۰ فرصت شغلی دیگر در سال ۱۴۰۴ در دستور کار قرار دارد.

حسینی همچنین از اجرای پروژه‌های انرژی خورشیدی برای ایجاد درآمد پایدار برای جامعه هدف خبر داد و گفت: چهار ساختگاه تولید پنل خورشیدی که با سهامداری ۲۵۰۰ فرد دارای معلولیت یا مددجو اداره می‌شود، در مجموع ظرفیت تولید ۱۲ مگاوات برق را خواهد داشت و نقش مهمی در رفع ناترازی مالی و توانمندسازی اقتصادی ایفا خواهد کرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به بازدید از مرکز جامع‌سازی اشتغال و کارآفرینی در استان کرمان اشاره و از فعالیت موفق این مرکز ابراز رضایت کرد.

وی همچنین گفت: در تلاشیم تا در سال جاری، هیچ مددجویی در صف دریافت کمک‌هزینه لوازم بهداشتی قرار نگیرد و حق پرستاری ضایعه نخاعی‌ها و افراد دهک اول به طور کامل و بدون وقفه پرداخت شود.

حسینی گفت: در جنگ ۱۲ روزه اخیر، ضرورت خدمات اورژانس اجتماعی بیش از گذشته احساس شد و همین امر ما را بر آن داشت تا ساختار حمایتی را تقویت کنیم، به‌ویژه در مناطقی از استان کرمان که محرومیت‌های بیشتری دارند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور از طراحی و اجرای طرحی با عنوان «سلام» (سلامت اجتماعی محله‌محور) خبر داد که هدف آن ارائه خدمات اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های محلی و مشارکت مردمی است.

وی گفت: این طرح بر استفاده از اماکن موجود مانند مدارس، مساجد، مراکز مثبت زندگی، خانه‌های بهداشت، خانه‌های هلال و سایر پایگاه‌های محلی تکیه دارد و نیازی به ساخت تأسیسات جدید ندارد. ما تنها در بهزیستی، ۱۰۷ هزار داوطلب فعال داریم و در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، ۱۳ هزار پزشک، روان‌پزشک و مددکار اجتماعی به‌صورت داوطلبانه وارد میدان شدند.

به گفته وی، بازسپاری خدمات به ۳۰ هزار خیریه ثبت‌شده در کشور، به‌ویژه ۱۰ هزار خیریه مرتبط با بهزیستی، باعث دسترس‌پذیر شدن خدمات، تقویت همبستگی اجتماعی، ارتقاء مشارکت مردمی و افزایش رضایتمندی عمومی خواهد شد.

حسینی تأکید کرد: طرح محله‌محور تنها محدود به شهرها نیست. ما این طرح را از محلات شهری آغاز می‌کنیم، اما ظرفیت اجرای آن در روستاها نیز به‌طور جدی وجود دارد. در حال حاضر، طرح CBR یا توانبخشی مبتنی بر جامعه در ۹۵ درصد مناطق روستایی کشور اجرا می‌شود و امسال تلاش می‌کنیم سهم شهرها را از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش دهیم.

او افزود: این مسیر می‌تواند در آینده به گسترش عدالت اجتماعی، نشاط اجتماعی و افزایش بهره‌وری در خدمات اجتماعی منجر شود.

مراسم واگذاری همزمان ۳۷۱ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی استان کرمان با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاون سیاسی اجتماعی استاندار و مدیرکل بهزیستی استان کرمان برگزار شد.

سیدجواد حسینی غروب چهارشنبه ۲۵ تیر در این مراسم از اجرای گسترده پروژه‌های حمایتی در سراسر کشور خبر داد و توانمندسازی با رویکرد مشارکتی را محور اصلی برنامه‌های بهزیستی دانست.

رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: هفته بهزیستی از روز گذشته آغاز شده و در این هفته ۱۰ هزار و ۵۶۰ پروژه در سراسر کشور برای جامعه هدف به بهره‌برداری خواهد رسید؛ از این تعداد، بیش از دو هزار پروژه به مسکن اختصاص دارد که بصورت مشارکتی واگذار می‌شود. 

وی افزود: سهم استان کرمان از این پروژه‌ها، افتتاح ۳۷۱ واحد در همین مراسم است و هزار و ۸۱۶ واحد دیگر نیز در ادامه سال برای جامعه هدف این استان احداث خواهد شد.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به شعار محوری این سازمان یعنی «همه با هم برای بهزیستن»، گفت: البته ترجیح می‌دهم بگویم همه با هم برای خروج از بدزیستی؛ چون بدزیستی رنج بشر است. بهزیستی در دو قلمرو معنا دارد: یکی برای مشارکت امروز و دیگری برای توانمندسازی فردا. اگر توانمندسازی را جایگزین مستمری‌بگیری کنیم، افراد خودکفا می‌شوند و از چرخه فقر خارج خواهند شد.

وی با اشاره به آمارهای مرتبط افزود: در حال حاضر ۱۴۳ هزار مددجوی فاقد مسکن در کشور داریم و ۴۶ هزار واحد مسکونی نیز در دست احداث است. 

حسینی تأکید کرد که ساخت مسکن تنها بخشی از برنامه توانمندسازی است و افزود: سازه اصلی توانمندسازی، مشارکت است. اگر ما از مشارکت مردم، خیریه‌ها، نهادهای محلی و ظرفیت‌های فرهنگی محل استفاده کنیم، می‌توانیم افراد را توانمند کرده و آنها را از دریافت یارانه و مستمری بی‌نیاز کنیم.

وی همچنین با اشاره به سامانه تلفنی مشاوره ۱۴۸۰، گفت: در جریان جنگ دوازده‌روزه اخیر، بیش از ۲۰ هزار تماس با سامانه ۱۴۸۰ برقرار شد که نقش مهمی در آرام‌سازی جامعه در دوران بحران داشت.

حسینی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش جمعیت سالمندان در ایران گفت: حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار سالمند در کشور داریم و به همین دلیل، در هر سفر استانی برگزاری شورای سالمندان را الزامی می‌دانیم و باید سیاست‌گذاری دقیقی برای این جمعیت رو به رشد صورت گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان اظهار کرد: هدف نهایی ما، ساخت جامعه‌ای توانمند، پویا و عاری از بدزیستی است.

در ادامه مراسم واگذاری همزمان ۳۷۱ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی استان کرمان، علیرضا وحیدزاده مدیرکل بهزیستی این استان نیز با ارائه آماری از وضعیت خدمات‌رسانی، گفت: استان کرمان با جمعیتی بالغ بر سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر، دارای بیش از ۶۷ هزار پرونده فعال در بهزیستی است که از این تعداد، حدود دو هزار و ۳۰۰ خانوار دارای چند عضو معلول هستند.

وی با اشاره به جزئیات پروژه واگذاری واحدهای مسکونی، افزود: این پروژه در قالب طرح ملی مسکن اجرایی شده و برای احداث ۳۷۱ واحد تحویلی امروز، بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: