جهش حقوقی بازنشستگان | ۲۰ درصد افزایش + پرداخت معوقات این گروه از بازنشستگان
مستمری این گروه از بازنشستگان افزایش یافت.
در آستانه اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان روستایی و عشایری، مستمری تیرماه آنان با افزایش ۲۰ درصدی و پرداخت معوقات سهماهه نخست سال انجام شد.
دبیر کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران گفت: برخی از مدیران تامین اجتماعی به زیان این سازمان فعالیت می کنند.
علی اکبر عیوضی با بیان این که در جریان تصویب برنامه هفتم توسعه کشور مدیر عامل وقت تامین اجتماعی و معاون وی دفاع خوبی از منافع این سازمان نکردند، خاطر نشان کرد: آیا آنها خواب بودند یا عمدا این کار را کردند؟!
دبیر کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران خواستار برخورد مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با مدیرانی شد که از سازمان حقوق می گیرند اما از منافع آن مثل واگذاری بانک رفاه کارگران کم کاری و اهمال کردند.
علی اکبر عیوضی در گفتگو با عصرخبر افزود: متاسفانه بیشتر مشکلاتی که در سازمان تامین اجتماعی پیش می آید از عملکرد ضعیف مدیران سازمان است.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران ۱۰۰ درصد سرمایه موجود در این سازمان را متعلق به بیمه شدگان آن دانست و اظهار داشت: باید عملکرد مدیران این سازمان در ادوار گذشته مورد پایش دقیق وکارشناسی قرار گرفته و مدیران دلسوز و کارشناس از مدیران بی تفاوت و حاشیه ای مشخص شوند چرا که برخی از مدیران ثابت کرده اند یا فعالیتی ندارند و یا حتی به زیان تامین اجتماعی فعالیت می کنند.
این فعال کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: دولتی شدن و واگذاری بانک رفاه کارگران به دولت به دلیل عملکرد مدیر عامل وقت سازمان و معاون پارلمانی است چرا که هر طرح و لایحه ای در مجلس مطرح می شود معاون پارلمانی سازمان موظف است موضوع را به اطلاع مدیر عامل سازمان برساند و از منافع تامین اجتماعی دفاع واقعی انجام دهد.
وی با بیان این که در جریان تصویب برنامه هفتم توسعه کشور مدیر عامل وقت تامین اجتماعی و معاون وی دفاع خوبی از منافع این سازمان نکردند، خاطر نشان کرد: آیا آنها خواب بودند یا عمدا این کار را کردند؟!
عیوضی گفت: از دکتر سالاری به عنوان مدیر عامل دلسوز و توانمند تامین اجتماعی درخواست داریم با عوامل واگذری بانک رفاه کارگران برخورد کرده و دست آنان را حداقل از مدیریت های سازمان کوتاه کند.
دبیر کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران گفت: دولت بانک رفاه کارگران را تصرف کرده است بنابراین این بانک باید به سازمان تامین اجتماعی برگردد
دهقان کیا با بیان اینکه اغلب بندهای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه تامین اجتماعی اجرا نمیشود، تاکید کرد: ما در بحث برخی نهادهای اقتصادی تصمیمگیر نیز شاهد تصمیماتی هستیم که حاکی از وجود نفوذ است که قبلا به آن اشاره کرده و به مسئولان ردههای مختلف اعلام کردیم.
این فعال حقوق بازنشستگان در بخشی دیگر از صحبتهایش اضافه کرد: اجرای ماده ۴۱ قانون کار، ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی و تبصرههای این قوانین درباره تامین سبد حداقلی معاش مردم، باعث میشود حال حداقل بگیران کارگری شاغل و بازنشسته بهتر شود.
رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: ماده ۱۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری نیز باید اجرا شود تا در سطح بازنشستگان کشوری و کارمندی نیز شاهد حداقلی از ارتقا باشیم. اگر این چند قانون را دولت درست عمل کنند، ما به ریل حل مشکلات بازخواهیم گشت. ولی ما سه دهه است که با سرکوب مزدی و حقوقی مواجه هستیم و در عین حال هیچ زمان شاهد افزایش تورم به واسطه مزد و حقوق نبودیم و در اینجا فقط سازمان برنامه و بودجه با تحلیل غلط مردم را ناراضی کرده است.
وی تصریح کرد: در سیاستهای ابلاغی تامین اجتماعی و سایر ابلاغیات رهبری، شاهد آن هستیم که نظرات رهبر انقلاب درباره حفظ رفاه متناسب با تورم و همچنین بحث کنترل منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی رعایت نشد و پرداخت سه درصد سهم دولت و سهم بیمه کارگاههای زیر ۵ نفر و آن ۲۶ قشر فاقد کارفرما که حق بیمهشان را دولت باید بدهد، مغفول ماند و این باعث شده که تامین اجتماعی بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب داشته باشد.
دهقان کیا تاکید کرد: اگر بروز رسانی ریالی بدهی دولت به تامین اجتماعی نه با افزایش حقوق بازنشستگان که با افزایش تورم حقیقی محاسبه شود، این میزان به جای ۹۰۰ هزار میلیارد تومان، بیش از ۳ تریلیون تومان است. در سالهای اخیر مطالبات ما انباشته شده و دولت میخواهد با نرخ سود ساده و غیر مرکب (سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی سالانه) بدهی خود را بدهد. اگر این بدهی پرداخت میشد، حال مردم بهتر میشد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: سبد معیشت خانوار امسال ۲۴ میلیون تومان بوده که ۶۰ درصد بازنشستگان ما نصف این مبلغ را دریافت میکنند. متاسفانه سازمان برنامه و بودجه همواره با اجرای قانون مخالفت میکند.
وی تاکید کرد: مطالبات اصلی ما پرداخت هزینههای حق بیمه اقشار ۲۶ گانه توسط دولت، اجرای ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی و سیاستهای ابلاغی و عدم واگذاری بانک رفاه است. رهبر انقلاب در سیاستهای ابلاغی فرمودند هر هزینهای برای تامین اجتماعی میتراشید، منابع آن را هم فراهم کنید اما چون ساختار مدیریت تامین اجتماعی دولتی است، تعهدات دولت را یک سویه میپذیرد.
دهقان کیا ادامه داد: درباره بانک رفاه باز هم شاهد این بودیم که اصل ۴۴ قانون اساسی و ابلاغیه رهبر انقلاب درباره سیاستهای کلی این اصل، نقض شد. برخلاف این سیاستها، ادعا شد که ۶۷ درصد سهام بانک رفاه تامین اجتماعی واگذار شود و این درحالی بود که رهبر انقلاب اموال تامین اجتماعی را حق الناس خواندند، اما باز هم مشمول واگذاری دانسته شد.