پزشکان تأیید کردند: گوجه‌فرنگی فشار خون را تنظیم می‌کند

توصیه می‌شود برای درمان فشار خون بالا یک فنجان گوجه فرنگی تازه، سس گوجه فرنگی و یا آب میوه ترکیبی را هر روز بخورید.

کدخبر : 33877
سایت سرگرمی روز :

 اگر طعم گوجه فرنگی را دوست ندارید، از مکمل‌های لیکوپن استفاده کنید. از سس گوجه فرنگی تجاری پرهیز کنید، چون حاوی سطوح بالایی از سدیم است.

بله، مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند در کاهش فشار خون مؤثر باشد. گوجه‌فرنگی حاوی ترکیباتی مانند لیکوپن و پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کنند. همچنین، مصرف منظم گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. 

چرا گوجه‌فرنگی برای کاهش فشار خون مفید است؟

لیکوپن:

این آنتی‌اکسیدان قوی به محافظت از رگ‌های خونی کمک کرده و تولید اکسید نیتریک را افزایش می‌دهد که باعث گشاد شدن رگ‌ها و کاهش فشار خون می‌شود. 

پتاسیم:

این ماده معدنی به تنظیم اثرات سدیم در بدن کمک می‌کند و در نتیجه فشار خون را کاهش می‌دهد. 

نکات مهم:

مصرف گوجه‌فرنگی تازه یا آب گوجه‌فرنگی بدون نمک توصیه می‌شود. 

برای بهره‌مندی از خواص گوجه‌فرنگی برای کاهش فشار خون، می‌توانید آن را به صورت منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید. 

مصرف گوجه‌فرنگی به تنهایی ممکن است برای همه افراد کافی نباشد و در کنار سایر روش‌های درمانی و سبک زندگی سالم باید استفاده شود. 

در این مطالعه، افراد بدون فشار خون بالا که بیشترین گوجه فرنگی یا غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی را می‌خوردند، ۳۶ ٪ کمتر با خطر ابتلاء به فشار خون بالا نسبت به افرادی که کمترین مصرف را داشتند، روبرو بودند.

در افرادی که از قبل فشار خون بالایی داشتند، به ویژه کسانی که فشار خون بالا در مرحله ۱ داشتند، مصرف متوسط گوجه فرنگی با کاهش فشار خون همراه بود.

این مطالعه شامل ۷۰۵۶ شرکت کننده بود که ۵ /۸۲ ٪ از آنها فشار خون بالا داشتند. آنها در مورد مصرف روزانه گوجه فرنگی خود مورد سوال قرار گرفتند و به چهار طبقه بندی طبقه بندی شدند: کمتر از ۴۴ گرم در روز، ۴۴-۸۲ گرم در روز (متوسط)، ۸۲-۱۱۰ گرم (متوسط روبه بالا) و بیش از ۱۱۰ گرم در روز.

نویسندگان این مطالعه کاهش فشار خون دیاستولیک را در کسانی که دارای بالاترین و میزان متوسط مصرف گوجه فرنگی در مقایسه با کمترین میزان مصرف بودند، مشاهده کردند. در شرکت کنندگان با فشار خون بالا مرحله ۱ و مصرف گوجه فرنگی در حد متوسط، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با شرکت کنندگان که کمترین گوجه فرنگی را مصرف می‌کردند، کاهش یافت.

برای افرادی که بیش از ۱۱۰ گرم گوجه فرنگی می‌خوردند، خطر فشار خون بالا در مقایسه با کسانی که کمترین گوجه فرنگی را می‌خورند کاهش یافت.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: