جلوگیری از فشار خون بالا / غذاهایی که سطح نمک را در بدن کاهش میدهند
برخی غذاها میتوانند به کاهش سطح نمک در بدن کمک کنند. اگر به راحتی دچار استرس، عصبانیت، اضطراب میشوید یا تپش قلب ناگهانی را تجربه میکنید، اینها میتوانند علائم نامحسوس فشار خون بالا باشند که خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. خوردن این غذاها میتواند به کاهش این خطر کمک کند.
غذاهایی وجود دارند که به طور طبیعی سطح سدیم را در بدن کاهش میدهند، از جمله:
میوهها
افزودن میوه به رژیم غذایی روزانه، سلامت و فشار خون را بهبود میبخشد. خوردن میوههایی مانند موز، پرتقال و توت فرنگی سرشار از پتاسیم است که یک ماده معدنی ضروری برای تنظیم دفع سدیم در بدن است.
سبزیجات برگدار
راه دیگر برای کاهش سدیم و حفظ تعادل مواد مغذی سالم، افزودن سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ به رژیم غذایی است. آنها سرشار از پتاسیم و منیزیم هستند که هر دو به مقابله با اثرات سدیم کمک میکنند. این سبزیجات برگدار را میتوان به راحتی به سالادها، اسموتیها و غذاهای پخته شده اضافه کرد و آنها را به گزینهای همه کاره تبدیل کرد.
سیب زمینی
سیبزمینی منبع عالی پتاسیم است. پختن یا آبپز کردن آنها با پوست، فواید تغذیهایشان را افزایش میدهد و ضمن تأمین مواد مغذی ضروری، به دفع سدیم اضافی کمک میکند.
خیار
خیارها طراوتبخش، آبرسان و کم سدیم هستند. محتوای بالای آب آنها به دفع سدیم اضافی از بدن کمک میکند. از آنها در سالادها، اسموتیها یا به عنوان یک میان وعده ترد لذت ببرید.
سیر
سیر نه تنها طعم خاصی به وعدههای غذایی شما میدهد، بلکه به کاهش فشار خون و سطح سدیم نیز کمک میکند.
چغندر
چغندر سرشار از نیترات است که جریان خون را بهبود میبخشد و فشار خون را کاهش میدهد. شیرینی طبیعی آن، آن را به یک افزودنی عالی برای سالادها و اسموتیها تبدیل کرده و به دفع سدیم اضافی کمک میکند.
ماست
ماست کمچرب نه تنها منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است، بلکه حاوی پتاسیم نیز میباشد که به سلامت روده کمک میکند. خواص پروبیوتیک آن همچنین از سلامت کلی دستگاه گوارش پشتیبانی میکند که برای کنترل سطح سدیم بسیار مهم است.