خورشت پسته؛ گران ترین خورشت ایرانی که برای ثروتمندان سرو می شود + روش تهیه

خورشت پسته با برنج زعفرانی ایرانی یکی از گران ترین و لوکس ترین غذاهایی است که در برخی رستوران های لوکس و تحت شرایط خاص سرو می شود. این غذا بیشتر در مهمانی ها و مراسم های رسمی و خاص ثروتمندان توسط بهترین شف ها سرو می شود.

کدخبر : 39315
سایت سرگرمی روز :

خورشت پسته معمولا با استفاده از پسته های مرغوب، گوشت های با کیفیت، ادویه جات معطر گران قیمت از جمله هل و بهترین زعفران توسط سرآشپزهای معروف و برتر برای مهمانی های خاص تهیه می شود که آن را به شیوه ای خاص و با تکنیک های منحصر به فرد تهیه می کنند.

این غذا به دلیل مواد اولیه ممتاز و گران به نمادی از تجمل و اشرافیت تبدیل شده است. این روزها فصل پسته تازه است و به وفور در بازار یافت می شود، از همین رو تصمیم گرفتیم دستور پخت این غذا را آموزش دهیم تا اگر دوست داشتید شما هم بتوانید این غذای خوشمزه و پر خاصیت را در منزل درست کنید.

بهتر است این غذا با مواد اولیه مرغوب که گران هم هست تهیه شود تا عطر و طعم لازم را داشته باشد اما اگر قصد تهیه آن را در منزل و برای اعضای خانواده خود دارید حتما نیازی نیست کیفیت مواد اولیه شما خیلی مرغوب، خاص و گران باشد. مثلا لزومی ندارد پسته زعفران درجه یک یا برنج ایرانی مرغوب داشته باشید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این خوشمزه جذاب را به شما آموزش دهیم.

روش تهیه پسته پلو خوشمزه ؛ پسته پلو غذای کجاست ؟

مواد اولیه برای یک نفر

مغز پسته ۱۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد متوسط

آلو بخارا ۲ عدد

گوشت خورشتی گوسفندی ۱۲۰ گرم

زعفران دم شده غلیظ ۴ قاشق غذاخوری

نمک ۴ گرم

فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری

زردچوبه ۱.۲ قاشق چای خوری

هل باد ۱.۲ عدد

هل اکبر سبز ۱ عدد

چوب دارچین یک تکه کوچک

برای این غذا بهتر است از پسته تازه استفاده شود و معمولا پاییز برای پخت این غذا بهترین زمان است. متد درست کردن خورشت پسته مشابه فسنجان است. ما در این دستور، میزان مواد اولیه برای یک پرس را به شما داده ایم که به همین میزان برای هر چند نفر که می خواهید مواد را دو برابر کنید.

در مرحله اول پسته را داخل غذاساز یا چرخ گوشت، چرخ کنید. خوبی استفاده از غذا ساز این است که یک مقداری از پسته را پودر می کند که به خورشت ما لعاب می دهد و یک مقداری را خرد می کند که هنگاهی که خورشت را می خوریم تکه های پسته را زیر دندان هایمان حس می کنیم.

پسته را با بدون روغن روی حرارت ملایم تفت دهید در حد اینکه گرم شود تا بعدا با شوک آب سردی که به آن می دهیم روغن پسته خارج شود.

پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید.

گوشت خورشتی تازه گوسفندی را خرد کنید و وقتی پیازها سبک شد به آن اضافه کنید و تفت دهید.

در این خورشت باید تمام تلاشتان را کنید را رنگ سبز پسته را حفظ کنید. اولین کار برای حفظ رنگ پسته این است که از ادویه هایی که به شکل دانه است استفاده کنید. البته از زردچوبه می توانید به صورت پودر استفاده کنید.

تمام ادویه ها مانند ۲ عدد فلفل سیاه، هل باد، هل اکبر سبز و چوب دارچین را داخل یک کیسه پخت ادویه بریزید و داخل خوررشت بیندازید و در آخر هنگام سرو از خورشت جدا کنید و دور بیندازید.

زمانی که گوشت ها را تفت دادید ادویه ها را اضافه کنید.

آلو بخارا را هم اضافه کنید. در واقع به جای استفاده از رب انار به جای چاشنی که موجب از بین رفتن رنگ سبز پسته می شود از آلو بخارا استفاده می کنیم تا خورشت خیلی تغییر رنگ ندهد.

در این مرحله پسته را که حسابی گرم کرده اید به گوشت اضافه کنید و ۳۰ ثانیه تفت دهید و آب سرد سرد به خورشت اضافه کنید. ۴ تا ۵ عدد قالب یخ هم همان لحظه اضافه کنید.

بعد از یک ساعت اول ادویه ها را از خورشت خارج کنید تا غذا به خاطر وجود هل تلخ نشود.

شما باید اجازه دهید خورشت پسته ۴ ساعت روی حرارت بسیار کم بماند تا قوام لازم را به خود بگیرد و ریز جوش های کوچک بزند..

باید هر یک ساعت یک بار به خورشت ۳ تا ۴ یخ اضافه کنید تا شوکی که می دهید موجب شود پسته روغنش را به خورشت پس دهد.

بعد از پخت کامل آلو خورشتی ها را خارج کنید.

ده دقیقه آخر پخت به خورشت زعفران دم کرده اضافه کنید و مجددا ۴ عدد یخ اضافه کنید و درب ظرف را باز بگذارید تا روغن پسته روی سطح خورشت جمع شود. تست نمک بگیرید و تمام.

برنج زعفرانی را دم کنید و در کنار خورشت پسته سرو کنید. نوش جان.

ارسال نظر: