طرز پخت چغندر قند؛ لبو بازاری اینجوری پخته میشه!
پاییز و زمستون که میشه، لبوی گرم و شیرین توی خونه حال و هوای خاصی میده.
اگه دنبال یه روش آسون و مطمئن برای پختن چغندر قند (لبو) تو خونه هستی، این دستور رو بخون.
توش سه تا نکته کلیدی هم میگم که لبات آب بیفته و لبوت خوشرنگ و خوشمزه بشه.
مواد لازم چغندر قند:
چغندر قند (لبو): ۳ عدد متوسط
آب: به میزان لازم (برای پوشاندن چغندرها)
شکر: ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری، برای طعم بهتر)
آبلیموی تازه یا سرکه: ۱ قاشق چایخوری (برای حفظ رنگ لبو)
طرز تهیه چغندر قند:
۱. شستن و آمادهسازی چغندرها:
چغندرها رو خوب بشور تا خاک و گلشون کاملاً تمیز بشه.
بدون اینکه سر و ته چغندر رو ببری، بذار کامل بمونه. (اینجوری رنگش ازش بیرون نمیزنه و شیرینی طبیعیاش حفظ میشه.)
۲. پختن چغندر قند:
چغندرها رو تو یه قابلمه بزرگ بذار و روش آب بریز. مقدار آب باید تا ۲-۳ سانتیمتر بالاتر از چغندرها باشه.
قابلمه رو روی حرارت متوسط بذار و وقتی آب جوش اومد، شعله رو کم کن تا آروم آروم بپزه.
برای بهتر شدن رنگ و طعم، شکر و آبلیمو رو توی آب بریز.
حدود ۱.۵ تا ۲ ساعت زمان میبره تا چغندرها کامل بپزن. (با چاقو امتحان کن؛ اگه راحت فرو بره، پخته.)
۳. پوست گرفتن:
وقتی چغندرها پختن و کمی خنک شدن، پوستشون رو با دست جدا کن. پوست چغندر پخته به راحتی جدا میشه.
نکات مهم برای خوشرنگ و خوشمزه شدن:
اضافه کردن آبلیمو یا سرکه:
این کار باعث میشه رنگ چغندر خوشرنگتر و براقتر بشه.
نبریدن سر و ته چغندر:
اگه سر و ته چغندر رو قبل از پخت ببری، آب و شیرینی طبیعیاش ازش بیرون میزنه و مزهاش کمتر میشه.
پخت با حرارت ملایم:
حرارت زیاد باعث میشه چغندر خشک و رنگش تیره بشه. آروم پختن، طعمش رو قویتر و رنگش رو جذابتر میکنه.
سرو چغندر قند (لبو):
چغندرها رو میتونی به صورت گرم یا سرد سرو کنی.
میتونی برش بزنی و کمی دارچین روش بزنی یا با کمی عسل ترکیب کنی تا خوشمزهتر بشه.
یه گزینه جذاب دیگه اینه که چغندر پخته رو با ماست ترکیب کنی و یه میانوعده سالم و رنگارنگ درست کنی.
حالا دیگه توی خونه هم میتونی یه لبوی خوشمزه درست کنی که بوش همه جا رو پر کنه. نوش جون!