فوری/خبر مهم وزیر از اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان | اعمال 70 درصدی باقی مانده همسان سازی از این ماه
وزیر کار تأکید کرد: حمایت از مشاغل خرد در اولویت برنامههای دولت چهاردهم است.
احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشست با مدیران استان در استانداری همدان از آغاز مذاکرات برای توسعه انرژی خورشیدی و تقویت زیرساختهای اشتغالزای بومی در این استان خبر داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هدف از سفرهای استانی را یادگیری و مشاهده مستقیم تجربیات موفق دانست.
وی افزود: در شهرهای مختلف، مردم با ابتکار عمل و دلسوزی، راهکارهایی را اجرایی کردهاند که میتوان از آنها برای حل مسائل مشابه در سایر نقاط کشور بهره گرفت.
میدری با اشاره به پیشرفت بیشتر اجرای طرح نصب پنلهای خورشیدی بر روی ساختمانهای دولتی در شهرستان ها در مقایسه با تهران تأکید کرد: در تهران مسائل اجرایی هنوز در مرحله مناقصه است، اما در شهرستانها نیازها ملموستر و ارتباط با مردم صمیمیتر است. مثلاً قطعی برق در شهرستانها واقعاً لمس میشود.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح نظام اداری گفت: اصلاح نظام اجرایی کشور از مسیر شوراهای اداری و تمرکز بر تحول اداری میگذرد. اگر این مسیر اصلاح شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
میدری از تلاش در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای استفاده از انرژی خورشیدی بهعنوان منبع درآمدی برای اقشار کمدرآمد خبر داد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: اگرچه این وزارتخانه به خاطر وابستگی به شستا در پروژههای بزرگ شناخته میشود، اما وظیفه اصلی ما حمایت از مشاغل کوچک است. پروژههای بزرگ باید به وزارتخانه های تخصصی واگذار شود.
میدری با اشاره به ظرفیت های رشد در استان همدان، پوشاک را از جمله ظرفیتهای بزرگ اشتغالزایی معرفی کرد و گفت: شهر کبودرآهنگ در استان همدان یکی از قطبهای اصلی تولید پوشاک در کشور است و ظرفیت اشتغالزایی بالایی دارد.
وی همچنین از خامفروشی گیاهان دارویی تولید شده در این استان انتقاد کرد و خواستار ایجاد زیرساختهایی مانند بستهبندی های جدید برای جلوگیری از هدررفت ارزش افزوده شد.
میدری از اعزام معاون شستا به همدان برای بررسی ظرفیتهای اشتغالزایی خبر داد و تأکید کرد: «هدف ما اجرای طرحهای پایدار است، نه پروژههایی که چند سال بعد تعطیل شوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هشدار نسبت به وضعیت مسکن کارگری در کشور، بر ضرورت ورود جدی دولت و مشارکت بخش خصوصی برای حل این معضل تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۱۲ میلیون بیمهشده اجباری در سازمان تأمین اجتماعی داریم، افزود: «۷۵ درصد این افراد مرد و ۲۵ درصد زن هستند، اما از بهمن ۱۴۰۲ تا بهمن ۱۴۰۳، ۸۲ درصد بیمهشدگان جدید را زنان تشکیل دادهاند. این یعنی مردان به سمت خویشفرمایی رفتهاند که نشان از ناکافی بودن دستمزدها دارد.»
میدری با بیان این که گزارشی که درباره وضعیت مسکن کارگری تهیه شده بسیار هشداردهنده است گفت: این گزارش ها اراده ما را برای پیگیری این موضوع دوچندان کرده است.
میدری همچنین با اشاره به بودجه بهزیستی استان همدان گفت: در پایان سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد تومان برای استان در نظر گرفته شد. اگر کمتر از این رقم اختصاص یافته، باید پیگیری شود. همچنین در حوزه اورژانس اجتماعی، وزارت کار با افزایش حقوق کارکنان و جذب ۷۰۰ بازرس موافقت کرده است.
وی افزود: وجود ۹ شماره اضطراری در کشور نشان از ساختار نامتوازن دارد. در برخی کشورها مددکاران اجتماعی در مراکز انتظامی مستقر می شوند که می تواند جلوی تداخل مأموریتها و ناکارآمدی را بگیرد.
گامهایی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان و حمایت از معلولان
وزیر رفاه از اقدامات مثبت دولت در حوزه بازنشستگی و بهزیستی خبر داد و گفت: «امسال بخشی از همسانسازی حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد. همچنین حق پرستاری در مراکز نگهداری معلولان ۴۰ درصد و مراقبت در منزل تا ۴۳ درصد افزایش یافته است.
نگرانی درباره وضعیت صندوقهای بازنشستگی و منابع تأمین اجتماعی
میدری با اشاره به وضعیت مالی ناپایدار صندوقهای بازنشستگی گفت: «در سال جاری، تأمین اجتماعی به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد اگر دولت ابن بدهی را نپردازد، انجام تعهدات دشوار خواهد بود. تنها در سال جاری، ۴۰۰ هزار نفر به جمع بازنشستگان اضافه شدهاند و این رقم بزرگی است.
وزیر تعاون با اشاره به حدود ۶ میلیون شاغل فاقد بیمه، از تدوین دستورالعملی برای تحت پوشش قرار گرفتن این افراد در تابستان خبر داد. وی اظهار کرد: رانندگان پلتفرم ها می توانند بیمه تامین اجتماعی شوند و در این زمینه در حال تهیه دستورالعمل های لازم هستیم.
میدری از برنامههای ادغام شرکتها در هلدینگهای بزرگ خبر داد و گفت: در برخی بخش ها ادغام داریم. مثلاً ادغامهایی مانند انتقال تاپیکو به هلدینگ خلیج فارس در دست انجام است. برخی شرکت ها باید به زنجیره قبلی خود برگردند و برخی حوزهها مانند صنایع سنگهای قیمتی در اولویت ما قرار دارند.
میدری با اشاره به ظرفیتهای سرمایهگذاری استان گفت: در حوزههایی مانند گیاهان دارویی و لبنیات ظرفیتهای خوبی وجود دارد که باید عملیاتی شوند. ما تلاش کردیم به تمامی نکات مطرحشده پاسخ دهیم و امیدواریم این جلسه آغاز تحولی در همکاریهای آتی باشد.
بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار صدور احکام حقوقی جدید هستند.
جمعی از بازنشستگان کارگری ، از انتظار طولانی برای صدور احکام حقوقی جدید انتقاد کردند.
این بازنشستگان میگویند: ۴۵ روز از آغاز سال گذشته، اما هنوز از احکام جدید که باید بر مبنای افزایش حقوق و متناسبسازی ۷۰ درصدی صادر شود خبری نیست؛ ضمن اینکه نمیدانیم معوقات فروردین را چه زمانی پرداخت میکنند؟ آیا واقعاً تا پایان اردیبهشت این مطالبات پرداخت میشود؟
گفتنیست هنوز فیش حقوقی اردیبهشت بازنشستگان کارگری صادر نشده؛ طبق وعدههای پیشین مدیرعامل سازمان و مدیران ارشد این صندوق، احکام حقوقی جدید بازنشستگان با اعمال افزایش مصوب شورایعالی کار و متناسبسازی دو مرحلهای، در اردیبهشت صادر خواهد شد اما تا ظهر هفدهم اردیبهشت، هنوز چیزی روی سامانه بارگذاری نشده است....