حذف یارانه نقدی این دهک‌ها قطعی شد | این دهک ها از اردیبهشت‌ماه یارانه نمی‌گیرند

مرحله نخست واریز یارانه نقدی ۱۴۰۴ که به مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور اختصاص دارد، با شارژ حساب این افراد انجام شد.

کدخبر : 31143
سایت سرگرمی روز :

۸۲ هزار و دویست و پنجاه و پنج میلیارد ریال مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی واریز شد.‎

مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی مربوط به اردیبهشت ماه ١٤٠٤ به حساب ذینفعان نهایی واریز شد.

مستمری مددجویان بهزیستی مستقیماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب ١،۴۹۸،۲۹۵ نفر مددجوی این سازمان واریز و قابل برداشت است.

‎ مستمری مددجویان کمیته امداد به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز و از طریق آن سازمان به حساب مددجویان تحت پوشش واریز خواهد شد.

گفتنی است، در ادامه پرداخت یارانه‌های اردیبهشت ۱۴۰۴ یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم در روز ۲۵ اردیبهشت (۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر) و یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم در روز ۳۱ اردیبهشت (۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر) واریز خواهد شد.

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۴ در روزهای ۲۵ و ۳۱ اردیبهشت به ترتیب برای دهک‌های اول تا سوم و چهارم تا نهم واریز خواهد شد. در این میان، دولت همزمان با واریز یارانه‌ها، اجرای مرحله جدیدی از غربالگری اقتصادی را در دستور کار قرار داده و اعلام کرده است که برخی خانوارها از فهرست یارانه‌بگیران حذف خواهند شد.

بر اساس برآوردها حدود ۱۸ میلیون نفر مشمول حذف از دریافت یارانه شده‌اند؛ فرآیندی که بخشی از آن از فروردین آغاز شده و در اردیبهشت‌ماه نیز برای گروهی از خانوارها واریزی صورت نخواهد گرفت.

شاخص‌های اصلی برای حذف یارانه نقدی کدام است؟

طبق اعلام منابع مختلف، یکی از مهم‌ترین معیارهای حذف یارانه در سال ۱۴۰۴، سابقه سفر خارجی خانوارها بوده است. بر پایه سیاست جدید دولت، خانوارهایی که در یک سال اخیر بیش از پنج مرتبه سفر خارجی داشته‌اند از فهرست دریافت یارانه کنار گذاشته می‌شوند. همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز دیگر مشمول دریافت یارانه نخواهند بود.

همچنین دولت با هدف هدفمندسازی منابع یارانه‌ای، از چند شاخص کلیدی برای شناسایی دهک‌های پردرآمد استفاده کرده که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

- مالکیت خودروهای لوکس با ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان

- دارا بودن املاک گران‌قیمت با مجموع ارزش بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان

- گردش مالی و تراکنش‌های بالا در حساب‌های غیرتجاری

نحوه بررسی وضعیت یارانه و ثبت اعتراض

خانوارهایی که یارانه آن‌ها در فروردین‌ماه واریز نشده است می‌توانند با مراجعه به سامانه حمایت به نشانی hemayat.mcls.gov.ir وضعیت دهک‌بندی خود را بررسی کرده و در صورت نیاز، درخواست بررسی مجدد یا اعتراض ثبت کنند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به فرصت طلبی شیادان مجازی در ۴۸ ساعت گذشته گفت: پیامکی که در خصوص قطع شدن یارانه ارسال می‌شود از سوی کلاهبرداران است.

سردار داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به فرصت طلبی شیادان مجازی در ۴۸ ساعت گذشته افزود پیامکی که در خصوص قطع شدن یارانه برای شما ارسال می‌شود از سوی کلاهبرداران است، این پیام حاوی لینک اعتراض به قطعی یارانه است که در واقع لینک آلوده است و با کلیک کردن بر روی آن بلافاصله موجودی حساب شما به سرقت می‌رود.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در تشریح این خبر گفت: بدافزار‌ها با عناوینی نظیر " یارانه، سامانه ابلاغ ثنا، سبد کالا و… توسط مجرمین ایجاد و از طریق لینک موجود در پیام از طریق پیامک و یا در بستر شبکه‌های اجتماعی برای شهروندان ارسال می‌شود که بلافاصله پس از کلیک کردن بر روی آن امکان آلوده شدن تلفن همراه و نهایتاً سرقت‌های بانکی و نقض حریم خصوصی دریافت کنندگان پیام وجود خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان به هیچ عنوان به پیام‌هایی که در خصوص قطع شدن یارانه و نحوه اعتراض به آن برایشان ارسال می‌شود توجه نکنند، افزود: مجرمین با ارسال پیامک حاوی لینک با محتوای مرتبط با یارانه معیشتی اقدامات خود را آغاز کرده و کاربران را به مسیری برای برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شأن هدایت می‌کنند یا اطلاعات هویتی آنان را دریافت کرده و از آن سوءاستفاده می‌کنند.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه لینک معرفی شده در این پیامک‌ها حاوی یک بدافزار است خاطرنشان کرد: در این روش از کلاهبرداری فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه یارانه معیشتی یک پیامک که در نهایت به یک لینک پرداخت آنلاین منتهی می‌شود برای شهروندان ارسال می‌کنند و از آنجایی که برخی از شهروندان از این سامانه‌ها و نحوه پیگیری آنها آگاهی ندارند روی لینک کلیک کرده و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند و حریم خصوصی آنان نقض می‌گردد.

سردار معظمی گودرزی با اشاره به الزام افزایش سطح سواد رسانه‌ای و توجه به هشدار‌های پلیس به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجه شدن با اینگونه سرقت‌های اینترنتی بلافاصله در همان ساعات اولیه جهت پی جویی و ردیابی تراکنش‌های مسروقه به صورت ۲۴ ساعت شبانه روز به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کنند تا زمان طلایی جهت پی جویی را از دست ندهند، همچنین می‌توانند موارد مشابه و مشکوک را از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir گزارش کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: