واریز وام ۴۵ تا ۱۵۰ میلیون تومانی برای یارانه بگیران | ثبتنام دریافت وام بدون ضامن برای این گروه از یارانه بگیران
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار گفت: مشاغل خانگی مستقل میتوانند از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات مشاغل خانگی بهرهمند شوند.
فاطمه سخایی، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار اظهار کرد: سقف وام مشاغل خانگی تا ۴ میلیارد تومان است که افراد مستقل و انفرادیها از ۴۵ میلیون تومان تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
بازپرداخت وام ۷ ساله و سودش ۴ درصد است ولی در بحث گرفتن وام از نظام بانکی، بروکراسی اداری بانکها ضوابط خود را دارد و ما هر چه با بانک مرکزی مکاتبه کنیم که پرداخت وام تسهیل و تسریع شود باز هم پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
سخایی حداقل سرمایه برای شروع یک کسب وکار خانگی پایدار را بسته به نوع فعالیت و شغلی که افراد به دنبال ایجاد آن هستند، ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان ذکر کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سامانه مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: افراد میتوانند با مراجعه به سامانه از لیست رسته شغلهای خانگی مطلع شوند. یکی از برنامههای سامانه مشاغل خانگی، مشاغلی است که در ستاد مصوب شده و برای این موضوع ستادی راهاندازی شده که از ۲۴ وزیر و دستگاه، بانک و نهادهای حمایتی تشکیل شده و شغل در این ستاد مصوب و در سامانه بارگذاری میشود.
در طول ۱۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر مجوز مشاغل خانگی دریافت کرده اند که از این تعداد ۸۱ درصد زنان و ۱۹درصد مردان هستند.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی سامانه ملی مشاغل خانگی در همه استانها فعال است و در حال حاضر ۵۳۴ شغل مصوب در سامانه بارگذاری شده و فرد میتواند وارد سامانه شود و مشاغل را بررسی کند و بر اساس آنچه استعداد و مهارت دارد آموزش ببیند و مدرکش را بگیرد. ۷۶ شغل نیز در دست بررسی است و پروسه آن هنوز به اتمام نرسیده است.
سخایی با بیان اینکه مجوز مشاغل خانگی عمدتا آنیمحور است و در لحظه صادر میشود، ادامه داد: به جز ۲۴ مورد که مباحث خاصی نظیر صنعت دارو و غذا یا پنلهای خورشیدی است که نیاز به پروسه مجدد دارد و زمان بر است؛ ولی قابلیت توسعه مشاغل هم وجود دارد؛ یعنی هر دستگاهی شغلی را که در منطقه خودش ظرفیت دارد شناسایی و به ما معرفی میکند و ما آن را در ستاد مطرح میکنیم و وقتی مصوب شد به مشاغل قبلی اضافه میشود.
وی در عین حال تاکید کرد که داشتن مجوز سند فعالیت افراد است که اگر نداشته باشند و بخواهند در منزل کاری انجام دهند قطعا موانع اداری وجود دارد، ولی مشاغل خانگی مستقل مجوزهایشان دائمی است چون یکبار مجوز برای همیشه کافی است ولی مشاغل پشتیبان باید هر چند سال یکبار تمدید شوند.
سخایی تصریح کرد: در طول ۱۴ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر مجوز گرفتند که نشان دهنده استقبال عمومی مردم است و از این تعداد غالبا ۸۱ درصد خانم ها و ۱۹ درصد آقایان بودند.
رییس کمیته امداد بندرامام خمینی گفت: طی یکسال اخیر ۱۶۷ طرح اشتغالزایی با پرداخت ۲۱۸ میلیارد ریال توسط بانکهای عامل در شهر بندرامام خمینی اجرا شده که ۱۰۳ طرح آن مربوط به مشاغل خانگی است.
سمیه محیط روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۱۸ میلیارد ریال تسهیلات از طریق بانکهای ملی، ملت، صادرات، سپه، توسعه تعاون و مهر به مددجویان کمیته امداد و اقشار نیازمند برای اجرای طرح های اشتغالزایی پرداخت شده است.
رییس کمیته امداد بندرامام خمینی(ره) افزود: تعداد طرح های اجرا شده ۱۶۷ فقره است که از این تعداد ۱۰۳ طرح به مشاغل خانگی اختصاص دارد و برای اجرای این طرح ها ۱۶۳ میلیارد ریال از طریق بانکهای عامل و ۱۵ میلیارد ریال نیز از طریق صندوق امداد ولایت پرداخت شده است.
وی بیان کرد: کمیته امداد بندرامام(ره) در سال ۱۴۰۳ در سرفصلهای مهارتی و به جهت پایدارسازی طرحهای اشتغالزایی، تعداد ۲۱۸ نفر را در رشتههای چرم دوزی، کپو بافی، قالی بافی، آرایشگری و راههای موفقت کسب و کار با هزینهای بالغ بر ۵۶۵ میلیون تومان آموزش داده و ۲۱۲ نفر نیز از طریق راهبران شغلی و آموزشگاه های فنی و حرفه ای تحت آموزش قرار گرفتند.
محیط تصریح کرد : در حال حاضر مددجویان کمیته امداد بندرامام خمینی (ره) در رشتههای کپوبافی، قالی بافی، فیروزه کوبی، میناکاری روی سفال، چرم دوزی، ساخت ظروف سرامیکی در قالب مشاغل خانگی در حال تولید میباشند و از تمامی شرکت ها و صنایع و ادارات انتظار میرود در قالب تامین بسته هدایای خود از این کارگاه های کوچک خانگی حمایت کنند و تمامی این طرح ها در قالب راهبری شغلی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای حمایت از مشاغل خانگی و در رشته خیاطی جهت بانوان سرپرست خانواری که شرایط دریافت تسهیلات و تجهیزات را نداشته اند و فاقد ابزار کار بودند، در سال ۱۴۰۱ با مشارکت پتروشیمی امیرکبیر و پتروشیمی رازی در محل کمیته امداد بندرامام خمینی ( ره ) کارگاه خیاطی با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال تجهیز و اکنون مشغول فعالیت می باشند.