حمایت دولت برای واریز حقوق بازنشستگان | خبر مهم از پرداخت حقوق بازنشستگان
مدیر اداره کل غرب استان تهران سازمان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی دیگر صندوق ثروتمند دهه شصت و هفتاد نیست که به دولت وام میداد!
به گزارش ایلنا، نشست اعضای خانه کارگر و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان، بعدازظهر امروز در دبیرستان شهدای کارگر در تهران با سخنرانی دبیران اجرایی و مسئولان خانه کارگر و مدیرکل تامین اجتماعی غرب استان تهران برگزار شد.
در جریان این نشست، محسن ریاضی (مدیر اداره کل غرب استان تهران سازمان تامین اجتماعی) اظهار کرد: بیش از ۵۵ درصد افراد تحت پوشش سازمان در تهران در منطقه غرب استان قرار دارند که این سازمان در دوران جنگ تحمیلی اخیر خدمات خود را قطع نکرد.
وی افزود: ما ۵۰ تا ۶۰ درصد حق بیمه خود را در ایام بحرانی جنگ در ماه گذشته وصول کردیم و پیش بینی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی حق بیمه ما محقق نشده و فقط ۶۷ همت آن دریافت شد.
ریاضی افزود: با کمکی که دولت انجام داد، ما توانستیم مستمریهای بازنشستگان را پرداخت کنیم. هنوز تبعات جنگ ادامه داشته و آثار آن در تأمین اجتماعی دیده می شود. در شرایطی که اکثریت کارمندان کشور تعطیل بودند، همکاران ما تا ساعت ۷ شب همه روزه به ارائه خدمات ادامه میدادند.
مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران تصریح کرد: مراکز درمانی ملکی ما نیز فعال بودند و مراکز غیرملکی ما نیز نیازمند تسویه حساب بودند که بخشی از آن در همین ایام پرداخت شد.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل صندوق تامین اجتماعی ما بحث پایداری منابع است. در ابتدای تشکیل، هر صندوق بازنشستگی جوان است اما در زمان پیری صندوقها بحران کاهش دریافت حق بیمه شروع میشود. پول حق بیمهها باید سرمایهگذاری شود تا خرج و دخل صندوق بخواند. در تامین اجتماعی اما سرمایهگذاریها نیز جوابگو نیست. لذا اصلاحات صندوقها ضروری است.
این مقام سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: صندوقهایی مانند روستاییان و عشایر و صندوق وکلا که افراد در آن دیر بازنشسته میشوند، نسبتا وضعیت بهتری دارند اما مابقی صندوقها وابسته به بودجه دولت هستند. تامین اجتماعی نیز دیگر صندوق ثروتمند دهه شصت و هفتاد نیست که به دولت وام میداد!
ریاضی بیان کرد: ده تا ۱۵ هزار میلیارد تومان در ماه کسری سازمان تامین اجتماعی است که باید دولت آن را تامین کند. اگر اصلاحات را در صندوقها انجام ندهیم، وضع صندوقها بدتر میشود و هرچه داریم باید هزینه صندوقها کنیم. در شرایط فعلی دیگر سازمان تامین اجتماعی بدون کمک دولت قادر به پرداخت تعهدات خود نیست.
وی در پایان تاکید کرد: در شرایط فعلی امیدواریم تشکلهای کارگری و کارفرمایی، با حمایت از سازمان تامین اجتماعی تلاش کنند تا دولت سیاستهای مناسبی را در زمینه تامین اجتماعی اتخاذ کند. بانک رفاه کارگران که با پول حق بیمه کارگران تشکیل شده، متعلق به این سازمان است و ما بدون این بانک در استقراض مشکل داریم. تشکلهای کارگری همه ساله با فشار خود دولت را به انجام تعهدات خود وا میدارند و این روند انتظارات را از تشکلها بیشتر خواهد کرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران گفت: ضریب پشتیبانی ما همه ساله در حال کاهش است. ما بجای اصلاحات پارامتریک، اصلاحات فنی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی لازم داریم.
نشست اعضای خانه کارگر و بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی به مناسبت سالروز تاسیس این سازمان بعد از ظهر امروز در دبیرستان شهدای کارگر در تهران با سخنرانی دبیران اجرایی و مسئولان خانه کارگر و مدیرکل تامین اجتماعی غرب استان تهران برگزار شد.
اکبر قربانی (دبیر اجرایی خانه کارگر غرب تهران) در ابتدای این نشست اظهار کرد: نباید به نقطه ای برسیم که در پرداخت حقوق و مستمری مشکل پیدا کنیم و اگر این مشکل ایجاد شود و ناترازی صندوق به سقف خود برسد، پیامدهای اجتماعی آن قابل کنترل نخواهد بود.
وی افزود: حتما نظام بیمهای ما از db به dc تبدیل شود و مشارکت بیمه شونده وجود داشته باشد. دو سال آخر حق بیمه پردازی نباید ملاک پرداخت مستمری باشد و باید شکل مدیریت آن حق بیمه محور باشد. روند خروج اتباع رخ داده ولی ما برای بهبود وضعیت کار و تامین اجتماعی کماکان نیازمند این روند هستیم تا در صورت لزوم افراد محدودی بطور قانونی و با مجوز به کشور بیایند.
این فعال کارگری بیان کرد: ضریب پشتیبانی ما همه ساله در حال کاهش است. ما بجای اصلاحات پارامتریک، اصلاحات فنی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی لازم داریم. درمان سازمان تامین اجتماعی نیز باید بکلی تغییر کند. ما در بیمارستانهای غیرملکی کاملا مشکل داریم.
قربانی تصریح کرد: میانگین سن بازنشستگی ما هنوز ۵۵ سال است. کار غیر رسمی بازنشستگان میانسال در شرایط فعلی مشکلی است که باید حل شود.