دستور قاطع پزشکیان برای واریزی جدید به یارانه بگیران
وزیر تعاون درباره زمان پرداخت کالابرگ گفت: منابع برای پرداخت کالابرگ الکترونیک چهار دهک دیگر به خزانه رفته است و امیدوارم سریع تر پرداخت شود، چون رئیس جمهور هم تاکید دارد که این کالابرگ پرداخت شود.
احمد میدری در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره صحت اخبار مبنی بر پرداخت نشدن حقوق برخی کارگران در ایام ۱۲ روزه جنگ تحمیلی، اظهار کرد: چنین خبری را نداشتهام؛ اگر حقوقی پرداخت نشده باشد، باید به ما شکایت شود ولی افزایش میزان شکایت کارگران را نداشتهایم.
وی در خصوص میزان کالاهای اساسی در کشور، بیان کرد: در ستاد تنظیم بازار که این هفته تشکیل شد، گزارشی از وضعیت کالاهای اساسی ارائه شد و بر اساس این گزارش مشکلی در این زمنیه وجود ندارد.
وزیر تعاون درباره زمان پرداخت کالابرگ برای چهار دهک باقیمانده، اظهار کرد: کالابرگ سه دهک پرداخت شده است و منابع برای پرداخت کالابرگ چهار دهک دیگر به خزانه رفته است و امیدوارم سریع تر پرداخت شود چون رئیس جمهور هم تاکید دارد که این کالابرگ پرداخت شود.
میدری خاطرنشان کرد: در قانون بودجه آمده که یارانه ۳۰ درصد از یارانه بگیران که چیزی حدود ۲۴ میلیون نفر می شود حذف شده و کالابرگ بدهیم. اگر این اتفاق بیفتد در ماه ۵ هزار میلیارد تومان بودجه تامین می شود ولی الان برای هفت دهک ۲۵ هزار میلیارد تومان و برای سه دهک ۱۴ هزار میلیارد تومان هزینه می کنیم؛ بنابراین با حذف سه دهک که در قانون پیش بینی شده نمی توان منابع کالابرگ تامین شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درخصوص احتمال کاهش تعداد دهکهای درآمدی مشمول کالابرگ در دوره جدید، تاکید کرد: هفت دهک درآمدی را داریم و دهکبندی را تغییر ندادیم، اگر تغییری در دهکبندی صورت گیرد، آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
احمد میدری در جمع خبرنگاران، ضمن اشاره به سالروز تاسیس سازمان بهزیستی، اظهار کرد: امروز تعداد زیادی از پروژههای سازمان بهزیستی در سطح کشور رونمایی شد که از جمله آن پنلهای خورشیدی برای ۵۰۰ نفر از خانوادههای تحت پوشش و افتتاح پروژه مسکن برای حمایت از معلولان و ایجاد فرصتهای شغلی بود.
وی افزود: بر اساس دستور رئیس جمهور بحث محله محوری را با همکاری سایر نهادها در دستور کار جدی و مستمر خود قرار دادیم. در این راستا، وزارت آموزش و پرورش به عنوان طرح آزمایشی منطقه ۴ تهران را انتخاب کرده است و همچنین جلساتی با آموزش و پرورش خواهیم داشت که چگونه میتوان کانونهای مختلف محلهها را که شامل سرای محله شهرداری، کتابخانه، مساجد و خانه و مدرسه است، بتوانند شبکه خدمات دولتی و حمایتی را در سطح محلهها ارائه دهند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر در منطقه ۴ بتوانیم طیفی از سطوح مختلف درآمدی در شهر تهران را به صورت آزمایشی به خوبی اجرا کنیم، پس از آن قادر به تامین آن در سطح کشور خواهیم بود. به طور مثال در منطقه اگر نیازمندی وجود داشته باشد، میتواند با مراجعه پرونده خود را ایجاد کند. اما هدف اصلی از این اقدام این است که در مدرسه و کانونهای موجود، جامعه توانیابان یا معلولان دور یکدیگر جمع شوند و تشکل محلی برای معلولین، سالمندان و زنان سرپرست خانوار ایجاد کنند یا در جاهایی که ورزش محله نداریم بتوانیم در آن مدرسه در زمینه توسعه ورزش محلی کار کنیم. در این راستا نیز وزارت ورزش و فدراسیون ورزشهای محلی هم همکاری خواهند کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در پاسخ به سوالی درباره رویکرد وزارتخانه در توسعه مشاغل خرد و خانگی، تصریح کرد: در اواخر خردادماه امسال شورای عالی اشتغال تشکیل شد و دبیرخانه که وزارت اقتصاد است، با همکاری وزارت کار، تسهیلات اشتغال را که معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، بین دستگاههای مختلف تقسیم کردند. ۴۰ درصد آن به استانداران و ۶۰ درصد به دستگاهها ارائه میشود.
وی ادامه داد: نقطه ضعفی که در تسهیلات داریم، عدم همکاری یا ارتباط کم بین دستگاهاست؛ به دنبال برنامهای برای رفع این ضعف هستیم و آن این است که روی صنعت پوشاک به طور متمرکز این نهادها در حال کار هستند که چگونه بتوانیم در حوزه اشتغال خرد زنجیره تامین ایجاد کنیم.
میدری ابراز امیدواری کرد که در مردادماه بتوانیم این همکاری را که بخش عمدهای از آن زنان سرپرست خانوار هستند، ایجاد کنیم. همچنین در مناطق روستایی کسانی هستند که دامهای کمی دارند و دسترسی به مراکز جمعآوری شیر ندارند. شرکتی زیر نظر وزارت کار که ۲۵ درصد بازار را دارد، با انجمن لبنیات در ۱۶ نقطه دعوت کردند که با تامین مالی بانکهایی که زیر نظر وزارت کار است، مرکز جمعآوری شیر راهاندازی کنند. این کار دو بار در روزنامهها از جمله هفته گذشته اعلام شده که امیدواریم از طریق همکاری ما با بخش خصوصی بتوانیم این مراکز جمعآوری شیر را راه اندازی کنیم و پروژههایی از این قبیل در دست اجراست.
میدری همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص وضعیت به روز رسانی دهکهای درآمدی اظهار کرد: به طور سازمانیافته هر ۶ ماه یکبار اطلاعات به روز میشود. این هفته نیز کمیسیون اصل ۹۰ از زاویه نظارتی درخواست ارائه اطلاعات از پایگاه رفاه ایرانیان را داشته و از همه دستگاهها نیز دعوت کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است تعداد دهکهای درآمدی مشمول کالابرگ در دوره جدید کاهش پیدا کند؟ تاکید کرد: هفت دهک درآمدی را داریم و دهکبندی را تغییر ندادیم. اگر تغییری در دهکبندی اعلام شود آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ضعفی در سیاست مهاجرین داشتیم که باید بپذیریم و آن را رفع کنیم، و آن این است که کسانی که به هر علت در ایران باقی ماندهاند، باید مثل کارگر ایرانی مالیات دهند و بیمه تامین اجتماعی داشته باشند. آنچه که باعث شده نیروی مهاجر جایگزین نیروی ایرانی شود، ارزانتر بودن آن است. کشورهای مهاجرپذیر، این تبعیض را قائل نیستند و ما هم به دنبال این هستیم که این موضوع را سازماندهی کنیم و این کار با سرعت بیشتری اجرایی میشود.