باور قدیمی زیر سوال رفت؛ گوشت عامل سرطان است؟

گوشت از سرطان جلوگیری می‌کند، اما باعث آن نمی‌شود. یک مطالعه جدید این موضوع را تأیید می‌کند.

کدخبر : 36161
سایت سرگرمی روز :

این مطالعه همچنین پروتئین‌های گیاهی، از جمله حبوبات، آجیل و محصولات سویا را بررسی کرد و دریافت که آنها اثر محافظتی قوی در برابر مرگ ناشی از سرطان ندارند.

یک مطالعه علمی اخیر که توسط دانشمندان در کانادا انجام شده است به نتیجه‌ای رسیده است که با باور رایج در سراسر جهان، از جمله هشدارهای سازمان بهداشت جهانی، در تضاد است. این مطالعه نشان داد که گوشت می‌تواند از بدن در برابر سرطان محافظت کند، اما باعث ایجاد بیماری یا افزایش خطر ابتلا به آن نمی‌شود.

دپارتمان تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی، گوشت قرمز را به عنوان «احتمالاً سرطان‌زا برای انسان» طبقه‌بندی کرده است، اما مطالعه جدید و بحث‌برانگیز این دیدگاه را زیر سوال می‌برد و نشان می‌دهد که «پروتئین حیوانی ممکن است به جای ایجاد مرگ و میر ناشی از سرطان، از آن محافظت کند».

گزارشی که توسط وب‌سایت علمی «Science Alert» منتشر و توسط «Al Arabiya.net» بررسی شده است، بیان می‌کند که تحقیقات جدید انجام شده توسط دانشگاه مک مستر در کانادا، خلاف باور رایج در سراسر جهان را نشان می‌دهد، زیرا نشان می‌دهد افرادی که پروتئین حیوانی بیشتری مصرف می‌کنند، در واقع ممکن است میزان مرگ و میر ناشی از سرطان کمتری داشته باشند.

روش‌های این مطالعه شامل نکات ظریف مهمی است که نتیجه‌گیری‌های قابل توجه آن را پیچیده می‌کند. محققان به جای مطالعه‌ی خاص گوشت قرمز، مصرف «پروتئین حیوانی» را بررسی کردند، دسته‌ی گسترده‌ای که شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات می‌شود. این تمایز بسیار مهم است زیرا ماهی، به ویژه انواع روغنی آن مانند ماهی خال‌مخالی و ساردین، با پتانسیل پیشگیری از سرطان مرتبط هستند.

به گزارش Science Alert، این مطالعه با ترکیب تمام پروتئین‌های حیوانی با هم، ممکن است به جای اثبات ایمنی گوشت قرمز، اثرات محافظتی ماهی و برخی از محصولات لبنی را شناسایی کرده باشد.

محصولات لبنی تصویر پیچیده‌ای را در تحقیقات سرطان ارائه می‌دهند، به طوری که برخی مطالعات نشان می‌دهند که آنها خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهند، در حالی که برخی دیگر می‌گویند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند. این اختلاف در شواهد نشان می‌دهد که چگونه دسته بندی گسترده "پروتئین حیوانی" تفاوت‌های مهم بین انواع مختلف مواد غذایی را پنهان می‌کند.

این مطالعه که توسط انجمن ملی دامداران، گروه اصلی لابی‌گری برای صنعت گوشت گاو آمریکا، تأمین مالی شده است، چندین محدودیت دیگر نیز دارد. از همه مهم‌تر، محققان بین گوشت‌های فرآوری شده و فرآوری نشده تمایزی قائل نشدند، تمایزی که اهمیت آن توسط مطالعات بی‌شماری ثابت شده است.

گوشت‌های فرآوری‌شده، مانند بیکن و سوسیس، به‌طور مداوم خطر ابتلا به سرطان بیشتری نسبت به گوشت‌های تازه و فرآوری‌نشده نشان می‌دهند. علاوه بر این، این تحقیق انواع خاصی از سرطان را بررسی نکرده است، و این امر تعیین اینکه آیا اثرات محافظتی به‌طور گسترده یا برای انواع خاصی از سرطان اعمال می‌شود را غیرممکن می‌سازد.

جالب اینجاست که این مطالعه پروتئین‌های گیاهی، از جمله حبوبات، آجیل و محصولات سویا را نیز بررسی کرد و دریافت که آنها اثر محافظتی قوی در برابر مرگ ناشی از سرطان ندارند. این یافته با تحقیقات قبلی که نشان می‌داد پروتئین‌های گیاهی با خطر کمتر ابتلا به سرطان مرتبط هستند، در تضاد است و لایه دیگری از پیچیدگی را به تصویری که از قبل هم گیج‌کننده بود، اضافه می‌کند.

این یافته‌ها از فواید اثبات‌شده‌ی غذاهای گیاهی برای سلامتی نمی‌کاهد، چرا که این غذاها فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات مرتبط با کاهش خطر بیماری را فراهم می‌کنند.

ارسال نظر: