با این روش همیشه تو خونه هل داری | آسون ترین روش کاشت هل در خانه
هل برای رشد موفقیت آمیز به شرایط محیطی بسیار خاصی احتیاج دارد، از جمله محیطی با رطوبت بالا، دمای ثابت و گرم، خاک مداوم مرطوب و بدون نوسانات محیطی.
کاشت هل در خانه
جوانه زدن هل به طور متوسط در طی 25-20 روز اتفاق می افتد.
خاک باید ماهی دو بار کوددهی شود و ترجیحا از کودهای سرشار از فسفر استفاده شود.
آبیاری بستر بذر باید به صورت مداوم باشد و سایه بانی جهت بالای سر آن باید در نظر گرفته شود. زمان مناسب برای برداشت کپسول ها قبل از تبدیل شدن رنگ آنها به زرد است چرا که در این زمان کاملا رسیده هستند.
همه چیز در مورد کاشت هل در گلدان و شرایط پرورش خانگی هل
هِل یک ادویه پرطرفدار آسیایی است.
در اصل بومی جنوب شرق آسیاست و در مناطق مختلف هند، بوتان و نپال بهصورت ادویهای بومی در انواع غذاها استفاده میشود.
هل بهصورت وحشی در طبیعت میروید.
ولی با پی بردن انسان به خواص مختلف آن، امروزه کاشت هل در مناطق مختلف جهان رایج است.
از لحاظ قیمت نیز یک ادویه گرانقیمت محسوب میشودو بعد از زعفران و وانیل، شاید جزو گرانقیمتترین ادویهها به حساب آید.
اگرچه همه انواع هل از لحاظ گیاه شناسی به خانواده گیاه زنجبیل تعلق دارند.
ولی برخی انواع هل به صورت درختی و انواع دیگر بهصورت علفی چند ساله هستند.
این گیاه، ریشه قابل تکثیر ریزومی دارد و پایههایی که از ریزوم رشد میکنند گاها ارتفاع بلندی پیدا میکنند.
و ممکن است تا ۴ مترهم ارتفاع بگیرند.
کاشت هل به آسان بودن معروف است.
به همین دلیل کاشت هل بهصورت خانگی و گلدانی رواج زیادی در مناطق مختلف ایران دارد.
برای کاشت گلدانی هل از دو روش استفاده میشود:
کاشت هل با دانه، کاشت هل با تقسیم ریزوم.
کاشت هل با دانه
میوهها در هل بهصورت کپسولی شکل هستند.
یعنی اینکه یک غلاف محکم بیرونی دارند که اگر آن را بشکافید چند دانه گرد با رنگ تقریبی قهوهای در هر کپسول وجود دارد.
ولی شاید در اصطلاح بین افراد به خود کپسولها دانه گفته شود و این مسئله زیاد مهم نیست.
مسئله اصلی این است که باید حتما دانهها را از غلاف بیرون آورده باشید و با غلاف نمیتوان به کاشت هل اقدام کرد.
برای این کار باید کمی کپسولهای هل را در آببخیسانید تا قسمت چسبنده بیرونی آنها کمتر شود و غلاف کپسول برای شکافتن با دست نرمتر خواهد شد.
سپس دانههای داخل کپسول را به آسانی میتوانید با دست خارج کنید و برای کاشت آنها باید ابتدا دانهها را جوانه دارکنید.
جوانه دار کردن دانهها
دانهها را با آببشویید و در یک ظرف، بین دستمال کاغذی خیس به مدت دو روزنگهداری کنید.
باید آنقدر آب در ظرف بریزید که دستمال کاغذی همچنان برای مدت دو سه روز خیس بماند.
برای جلوگیری از تبخیر آب بهتر است از یک ظرف پلاستیکی دردار استفاده کنید.
بعد از جوانه زنی بذرها که بسته به نوع هل زمان متفاوتی را نیاز دارد نوبت به کاشت آنها میرسد.
در کاشت هل در خاک همواره باید خاک را مرطوب نگه دارید.
کاشت جوانهها
بعد از اینکه خاک مناسب را در گلدان ریختید به مرحله کاشت بذرهای جوانه زده میرسید.
برای این کار ابتدا سطح خاک گلدان را با یک آبپاشمرطوب کنید و جوانهها را روی آن بریزید.
سپس مقداری کم خاک را روی آنها بریزید و دوباره خاکِ رویی جوانهها را آب پاشی کنید.
بعد تنها کاری که لازم است انجام دهید مراقبت از دانههای هلِ کاشته شده است تا تبدیل به یک گیاه بالغ شوند.
خاک و گلدان مناسب برای کاشت هل
گلدانِ مناسب برای کاشت هل، بهتر است که از جنس سفال باشد و عمق حدود ۲۰ سانتیمترداشته باشد.
در مورد خاک گلدان نیز گفته میشود که هل، خاکهای سنگینِ رسی و لومی رسی را بیشتر دوست دارد.