با مصرف این سبزی آهن بدن را 200 برابر و بیماری کم خونی را ریشه کن کنید
کمبود آهن درکودکان و بانوان با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهدمصرف اسفناج همراه با لیمو ترش کم خونی را درمان می کند.
اسفناج گیاه گلدار یکسالهای است که به خانواده تاجخروسیان ازجمله چغندر، برگ چغندر و کینوا تعلق داشته و گیاه بومی ایران است و به دلیل خواص اسفناج و بالا بودن درصد مواد غذایی آن کمکم از اوایل قرن اول میلادی به سراسر دنیا راه پیداکرده و امروزه کشت اسفناج در تمام نقاط دنیا معمول است.
اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم بوده و در دو نوع پائیزه و بهاره کاشته میشود. برگ اسفناج ازنظر طب سنتی کمی سرد و تر است. ازجمله خواص اسفناج میتوان بهسلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کمخونی، فشارخون بالا و دیابت اشاره کرد.
اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری کرده و برای کاهش وزن در رژیم کتوژنیک بسیار مفید است. اسفناج سرشار از ویتامین B3 است درمان خوبی برای بیماری پلاگرا است که به علت کمبود ویتامین 3B ایجادشده و نشانههای آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکههای قرمز روی بدن است. همچنین برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B3,C، آهن و پتاسیم هست.
خواص اسفناج چیست؟
از مهمترین خواص اسفناج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمک به دفع سموم بدن: چون اسفناج غنی از فیبر است و فیبر هم برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
سلامت و تقویت استخوانها: دریافت کم ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی و پوکی استخوان میشود و مصرف این ویتامین برای سلامت و تقویت استخوانها بسیار مفید است و چون اسفناج حاوی ویتامین K است پس برای تقویت استخوانها ضروری است.
از بین بردن رادیکال آزاد: یکی از دلایل پیری زودرس پوست، مشکلات قلبی و دیابت وجود واکنشهای رادیکال آزادی در بدن است. تنها موادی که میتوانند این واکنشها را کنترل کنند آنتیاکسیدانها هستند.
افزایش قوه بینایی: اسفناج موجب تقویت چشم و افزایش قوه بینایی بخصوص برای نوجوانان میشود، اسفناج چون حاوی مقادیر فراوان آنتیاکسیدانهای لوتئین و زاکسنتین است، از بروز بیماریهای چشمی مانند آبمروارید و دژنراسیون ماکولار مرتبط با سن جلوگیری میکند.
ضد سرطان: فلاوونوئید موجود در اسفناج، تقسیم سلولی سلولهای سرطانی در معده و پوست را کاهش داده و همچنین سبب کاهش چشمگیر خطر ابتلای افراد به سرطان پروستات میشود.
کنترل فشارخون: ویتامین C و پتاسیم موجود در اسفناج نیز نقش مهمی در کاهش فشار خون بالا ایفا میکند. اسفناج منبع غنی پتاسیم است و مانع بروز سنگ کلیه شده و ضربان قلب را کنترل میکند.
محافظت در برابر ابتلا به بیماریهای قلبی: اسفناج در درمان بیماریهای عروقی ازجمله تصلب شرایین و فشارخون نیز مؤثر است. سطح کلسترول خون را پایین آورده، گردش خون در بدن را بهبود میبخشند و رگها را قوی و سالم نگه میدارند.
کاهش احتمال آلزایمر: اسفناج غنی از ویتامین K است. این ویتامین سلامت مغز را تضمین و از بروز بیماریهایی مانند آلزایمر و کندی ذهن در سنین کهنسالی جلوگیری میکند.
تقویت سیستم ایمنی: ویتامین A موجود در اسفناج برای سلولهای سفید خون حیاتی بوده و با تقویت سیستمهای ورودی بدن مانند غشاهای مخاطی، دستگاه تنفسی، ادراری و روده از بروز انواع عفونت جلوگیری میکند.
سلامت سیستم گوارشی: اسفناج به دلیل داشتن مقادیر زیادی فیبر و آب از بروز یبوست جلوگیری میکند.
کنترل دیابت: اسفناج بهواسطه داشتن فیبر، سرعت جذب قند در روده را کاهش داده و خاصیت ضد دیابتی دارد.
کاهش کلسترول خون: فیبر موجود در اسفناج موجب میشود کلسترول خون پایین بیاید و جذب گلوکز کاهش پیدا کند. این فاکتورها به همراه هم خطر حملهی قلبی یا سکته را تا میزان قابلتوجهی از بین میبرند.
کمخونی: یکی از مهمترین خواص اسفناج درمان کمخونی است. مصرف منظم اسفناج به دلیل محتوای فراوان آهن موجود در آن از بروز بیماری کمخونی پیشگیری کرده و برای دوران قاعدگی و پریود زنان و رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.
همچنین از خواص اسفناج میتوان به این موارد هم اشاره داشت:
کنترل تیروئید
ضد انعقاد خون
ضد انگل
پیشگیری از آسم
سمزدایی بدن
سلامت کبد و درمان کبد چرب
درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا
درمان افسردگی
درمان بی خوابی
جوانسازی پوست صورت
جلوگیری از پیری زودرس
جلوگیری از ریزش مو
و...