هشدار پزشکان نسبت به خطر نوشیدن آب در مقادیر زیاد!

علیرغم این باور رایج در بین بسیاری که نوشیدن آب فراوان به ویژه در روزهای گرم تابستان، مایعات از دست رفته از بدن را جبران می کند، زیاده روی در بدن اثرات مضر زیادی دارد که ممکن است منجر به مرگ شود.

کدخبر : 25958
سایت سرگرمی روز :

نوشیدن آب به مقدار زیاد، بیش از نیاز بدن، علاوه بر حالت تهوع، استفراغ، حملات قلبی و احتمالاً مرگ، باعث ایجاد مسمومیت با آب می شود. محققان بهداشتی می گویند که نوشیدن بیش از حد آب ممکن است یک مشکل رو به رشد باشد، زیرا افراد بیشتری برای رویدادهای استقامتی مانند ماراتن، افزایش امواج گرما، و بطری های آب قابل استفاده مجدد به یکی از عناصر اصلی زندگی روزمره تبدیل می شوند، زیرا پیام هیدراته ماندن در همه جا فراگیر می شود.

کولین مونوز، مدیر و یکی از بنیانگذاران مرکز سلامت هیدراتاسیون در دانشگاه هارتفورد، گفت: «مردم نگران هستند که همیشه کم آب یا کم آب باشند و باید مرتباً این مشکل را برطرف کنند. شاید معمولاً اینطور نیست.» به نوبه خود، Raven Nairn، کارشناس ارشد تغذیه برای سلامت و رفاه دانشجویان در دانشگاه جانز هاپکینز، گفت که مسمومیت با آب، تعیین علت علائم را دشوار می کند، که ممکن است مشابه علائم مرتبط با گرمازدگی یا سکته گرمایی باشد.

طبق تحقیقات، نوشیدن بیش از حد آب در مدت زمان کوتاه منجر به کاهش سطح سدیم خون یا مسمومیت با آب می‌شود و این امر باعث ایجاد شرایط جدی می‌شود که در آن سلول‌های مغز متورم می‌شوند و به قسمت‌های خاصی از آن فشار وارد می‌شود. و ممکن است کما یا مرگ فوری رخ دهد. نوشیدن بیش از حد آب توانایی بدن برای حفظ سطوح متوسط ​​سدیم را که عنصر مهمی در حفظ تعادل مایعات درون سلول‌های بدن است، مختل می‌کند. طبق تحقیقات، کلیه‌های انسان قادرند تقریباً یک لیتر آب را در ساعت مدیریت و تصفیه کنند، اما اگر مقدار بیشتری از آن بنوشید، خطر تخلیه سدیم از خون و ایجاد عدم تعادل در مایعات سلولی وجود دارد.

در واقع، نوشیدن بیش از حد آب ممکن است باعث عملکرد ضعیف کلیه، نارسایی کبد و قلب و هیپوناترمی شود. برای یک روش سالم برای هیدراته نگه داشتن بدن، به ویژه در تابستان، پزشکان مصرف بین 11 تا 15 فنجان مایعات در روز از جمله آب و سایر نوشیدنی ها را همراه با غذا توصیه می کنند.

منبع:‌ العالم

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: