اعمال امتیاز 2 طرح ویژه ۵۰ درصدی به حقوق کارکنان دولت | اعمال مصوبه جدید مجلس چقدر به حقوق کارکنان دولت اضافه میکنید ؟

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با اشاره به تصویب دو فوریت اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه در مجلس گفت: بر اساس این مصوبه، دولت مجاز به اعطای فوق‌العاده خاص تا سقف ۲۵ هزار امتیاز به کلیه دستگاه‌ها و نهادهای عمومی کشور شده است.

کدخبر : 31157
سایت سرگرمی روز :

محسن زنگنه،سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با اشاره به تصویب دو فوریت اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده ۱۰۶ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران گفت: به‌موجب مصوبه جدید مجلس، تقریباً همه دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌ها، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، شهرداری‌ها و همچنین سازمان‌ها و دستگاه‌های عمومی غیردولتی مشمول دریافت فوق‌العاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم شدند.

نماینده مردم «تربت حیدریه و مه ولات» در مجلس افزود: بر اساس این اصلاحیه، دولت این اختیار را دارد که با توجه به شاخص‌ها و معیارهای مشخص‌شده، تا سقف ۲۵ هزار امتیاز طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، این فوق‌العاده را به کارکنان دستگاه‌ها اعطا کند.

زنگنه با تاکید بر اینکه این فوق‌العاده صرفاً در محاسبه بازنشستگی لحاظ می‌شود، تصریح کرد: امتیازات و مزایای دیگر معمول که بعضاً روی این مبالغ اضافه می‌شوند، مشمول این فوق‌العاده نخواهند بود.در خصوص شهرداری‌ها مقرر شد که وزارت کشور سهم مربوطه را مشخص و نسبت به اعمال آن تا سقف ۲۵ هزار امتیاز اقدام کند.

یک فعال صندوق لشکری گفت: به‌موجب مصوبه مجلس، همه دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌ها، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، شهرداری‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های عمومی غیردولتی مشمول دریافت فوق‌العاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم شدند.

امیر رهبر، فعال صندوق لشکری، در گفتگویی به تشریح جزئیات پرداخت فوق العاده خاص پرداخت. با مصوبه مجلس تمامی دستگاه‌های اجرایی و نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق خواهند شد. 

 وی گفت: به‌موجب مصوبه مجلس، همه دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌ها، قوه قضاییه، قوه مقننه، نیروهای مسلح، شهرداری‌ها، سازمان‌ها و دستگاه‌های عمومی غیردولتی مشمول دریافت فوق‌العاده خاص موضوع ماده ۱۰۶ برنامه هفتم شدند. 

رهبر بیان کرد: بر اساس این اصلاحیه، دولت اختیار دارد که با توجه به شاخص‌ها و معیارهای مشخص‌شده، تا سقف ۲۵ هزار امتیاز طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، این فوق‌العاده را به کارکنان دستگاه‌ها اعطا کند. 

این فعال صندوق لشکری ادامه داد: در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ و در اصلاح ساختار اعمال فوق‌العاده خاص، ۴ تبصره به ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم افزوده شد. در تبصره ۴ پیشنهادی تصویب شد که هر گونه پرداختی به عنوان فوق‌العاده خاص موضوع این جزء صرفاً در محاسبه حقوق بازنشستگی، پاداش پایان خدمت و ذخیره مرخصی استحقاقی در زمان بازنشستگی قابل اعمال است و در سایر مؤلفه‌های حکم کارگزینی از جمله حق شغل، حق شاغل، فوق‌العاده ویژه و فوق‌العاده جذب و نیز اضافه کار تأثیری نخواهد داشت. 

وی بیان کرد: لذا، پس از اجرایی شدن این فوق‌العاده در حقوق شاغلان، بر اساس تصویب‌نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰ه– مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ هیئت وزیران، سازمان‌های بازنشستگی مکلف هستند تا نسبت به اعمال افزایش حداقل ۹۰ درصد از ۲۵.۰۰۰ امتیاز یعنی ۲۲.۵۰۰ امتیاز در حقوق بازنشستگان هم‌تراز اقدام نمایند. 

رهبر گفت: پس این مصوبه شامل بازنشستگان تمام صندوق‌ها خواهد شد

 بر اساس اعلام رسمی، دو طرح مهم مالی شامل «فوق‌العاده خاص» و «فوق‌العاده ویژه ۵۰ درصدی» برای معلمان در آستانه اجرا قرار گرفته‌اند.

این دو بسته حمایتی، با هدف ارتقای جایگاه اقتصادی معلمان و بهبود کیفیت زندگی آن‌ها طراحی شده و در صورت اجرای کامل، تغییر محسوسی در دریافتی فرهنگیان ایجاد خواهد کرد. در ادامه به جزئیات این دو طرح می‌پردازیم تا فرهنگیان گرامی با آگاهی بیشتری مسیر پیش‌ رو را دنبال کنند.

 افزایش حقوق حداقل ۵ میلیون و ۷۹۵ هزار تومانی

براساس اعلام رسمی وزارت آموزش و پرورش، طرح «فوق‌العاده خاص معلمان» نیازی به تصویب در مجلس شورای اسلامی یا تأیید شورای نگهبان ندارد. این طرح صرفاً با تصویب هیأت دولت و طی فرآیندهای قانونی داخلی دستگاه آموزش و پرورش اجرایی خواهد شد.

در این طرح، امتیازاتی بین ۱۰ هزار تا ۲۵ هزار برای معلمان در نظر گرفته شده است. این امتیازها مستقیماً بر پایه ضریب حقوقی سالانه محاسبه می‌شوند و به عنوان افزایش حقوق به احکام فرهنگیان افزوده خواهد شد.

با توجه به ضریب حقوقی امسال که ۵۷۹۵ تعیین شده، کمترین میزان افزایش برای معلمان معادل ۵۷/۹۵۰/۰۰۰ ریال (نزدیک به ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) و بیشترین آن ۱۴۴/۸۷۵/۰۰۰ ریال (حدود ۱۴ میلیون و ۴۸۷ هزار تومان) خواهد بود. این ارقام به روشنی نشان می‌دهند که طرح فوق‌العاده خاص، گامی عملی در راستای تقویت وضعیت اقتصادی فرهنگیان است.

فوق‌العاده ویژه ۵۰ درصدی؛ طرحی دیگر در مسیر حمایت از معیشت فرهنگیان

در کنار طرح فوق‌العاده خاص، وزارت آموزش و پرورش همچنین به‌طور جدی پیگیر اجرای طرح «فوق‌العاده ویژه ۵۰ درصدی» است. این طرح که پیش‌تر نیز مطرح شده بود، با رایزنی‌های گسترده مسئولان، در مسیر نهایی شدن قرار گرفته است.

تفاوت این طرح با فوق‌العاده خاص در نحوه تصویب آن است. فوق‌العاده ۵۰ درصدی، نیازمند توافق‌های نهایی در سطوح بالای مدیریتی کشور است و با تحقق آن، شاهد یک جهش چشمگیر دیگر در احکام حقوقی معلمان خواهیم بود.

هرچند هنوز رقم دقیق این فوق‌العاده مشخص نشده، اما بر پایه تجربه مشابه سال‌های قبل، می‌توان انتظار داشت که افزایش ناشی از آن به‌صورت میانگین تا ۵۰ درصد حقوق پایه معلمان را شامل شود. بدین ترتیب، یک فرهنگی می‌تواند شاهد افزایشی در حدود چند میلیون تومان دیگر، علاوه بر فوق‌العاده خاص باشد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: