درمان سریع سیاتیک در خانه
درمان سیاتیک در خانه به کمک تمرینات ورزشی و برخی نکات تغذیهای و تغییر در سبک زندگی به سادگی اتفاق میافتد. اگر از درد سیاتیک رنج میبرید و به دنبال راهی برای تسکین شرایط بیماری خود هستید نگران نباشید.
درمان سیاتیک در خانه ممکن است، اما اگر به شکل اصولی و زیر نظر یک متخصص انجام شود. سیاتیک دردی به همراه دارد که گاهی اوقات شرایط زندگی نرمال را تغییر میدهد. این مشکل ممکن است در روند کار، زندگی، فعالیت و حتی میزان سلامت فرد مبتلا اثر بگذارد. در بیشتر موارد، سیاتیک ناشی از یک مشکل دیسکی مانند فتق دیسک است که به ریشه عصبی فشار میآورد. این بیماری همچنین میتواند زمانی رخ دهد که دیسک تحلیل رود که در این شرایط پروتئینهای التهابی آزاد کرده که عصب مجاور را تحریک میکند. شما میتوانید از طریق سایت دکترتو با بهترین پزشکان متخصص مغز و اعصاب در ارتباط باشید.
استراحت: استراحت کافی میتواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. با این حال، از استراحت طولانی مدت خودداری کنید، زیرا میتواند منجر به ضعف عضلانی شود. چند روز استراحت کنید، اما به محض اینکه احساس بهتری داشتید، دوباره حرکت کنید.
کمپرس گرم یا سرد: کمپرس گرم میتواند به شل شدن عضلات و کاهش درد کمک کند. کمپرس سرد میتواند به کاهش التهاب کمک کند. یک کمپرس گرم یا سرد را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در هر بار و چند بار در روز، روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
داروهای مسکن بدون نسخه: داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن میتوانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. طبق دستورالعمل روی برچسب از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.
کشش: کشش ملایم میتواند به بهبود انعطافپذیری و کاهش درد کمک کند. چند بار در روز حرکات کششی ملایم انجام دهید.
ماساژ: ماساژ میتواند به شل شدن عضلات و کاهش درد کمک کند. از یک ماساژور حرفهای یا یک دوست یا یکی از اعضای خانواده بخواهید که عضلات شما را ماساژ دهند.
یوگا یا تای چی: یوگا و تای چی میتوانند به کشش عضلات، افزایش قدرت و بهبود تعادل کمک کنند. چند بار در هفته یوگا یا تای چی انجام دهید.
طب سوزنی: طب سوزنی یک روش طب سنتی چینی است که شامل قرار دادن سوزنهای نازک در نقاط خاصی از بدن میشود. برخی از افراد بر این باورند که طب سوزنی میتواند به تسکین درد سیاتیک کمک کند. اگر علاقهمند به امتحان طب سوزنی هستید، با یک متخصص طب سوزنی دارای مجوز مشورت کنید.
انواع روش درمان خانگی سیاتیک
بعد از تشخیص این بیماری با نوار عصب سیاتیک میتوان از روشهای خانگی استفاده کرد. روشهای متداول در درمان سیاتیک به روش خانگی عبارتند از:
۱. استفاده از کمپرس آب گرم
یکی از درمانهای خانگی خوب برای تسکین درد و التهاب ناشی از عصب سیاتیک، استفاده از یک کمپرس آب گرم در انتهای ستون فقرات یا روی ناحیه دردناک است. این کار به شل شدن عضلات کمک کرده و ترشح اندورفین را که به ارتقای سلامتی کمک میکند، افزایش میدهد. درد کمر نشانه چیست؟ درد کمر به دلیل فشار روی این عصب است و با کمپرس آب گرم کمی بهتر میشود.
۲. استفاده از کیسه یخ و روش یخ درمانی
کمپرس یخ میتواند به افرادی که درد سیاتیک دارند کمک کند. استفاده از این نوع درمان در خانه آسان و برای مقابله با التهاب اعصاب مفید است. استفاده از کیسه یخ حداقل ۲۰ دقیقه یک بار در روز میتواند به کاهش التهاب و درد موقت کمک کند.
۳. خارج شدن از وضعیت یکنواخت و تغییر حالت مداوم بدن
اصلاح وضعیت و فعالیتهای روزانه میتواند به کنترل درد سیاتیک با کاهش فشار روی اعصاب و بافتهای نرم در کمر کمک کند. بهتر است بهترین نوع ورزش برای سیاتیک را از پزشک بپرسید.
۴. استفاده از صندلی و تشک سفت
سیاتیک زمانی که فرد دچار فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان شده که فشار بیشتری بر عصب وارد میکند اتفاق میافتد. این شرایط برای بهبود نیاز به استفاده از صندلی و تشک مناسب و سفت برای تسکین درد فرد مبتلا دارد. پس بهتر است در صورت ابتلا به سیاتیک، استفاده از صندلی و تشک نرم را کنار بگذارید و به فکر تعویض این تجهیزات در منزل خود باشید.
۵. استراحت کافی
برای تسکین درد ناشی از سیاتیک، مهمترین مسئله برای فرد مبتلا داشتن خواب و استراحت کافی است. از انجام فعالیتهای سخت که بدنتان را خسته و درد شما را بیشتر میکند پرهیز کنید. استراحت بدن شما را بهبود میبخشد.
۶. محدود کردن حرکات کمر با کمربند
استفاده از بریس میتواند مزایای زیادی برای افرادی که از درد سیاتیک رنج میبرند، داشته باشد. بریس میتواند از کمر حمایت کند، فشار وارده بر ناحیه آسیبدیده را کاهش داده و به تراز مناسب کمر کمک کند. با تثبیت ستون فقرات، فشار روی عصب سیاتیک هم کاهش یافته و منجر به کاهش درد و ناراحتی میشود.
۷. درمان سیاتیک با ورزش
ورزش باعث تسکین درد سیاتیک میشود. در حالی که زمان تشدید درد سیاتیک ممکن است یک دوره کوتاه استراحت و حرکت محدود لازم باشد، دورههای طولانی عدم تحرک معمولا درد را بدتر میکند.
۸. سیر
سیر خواص ضد التهابی دارد و میتواند به کاهش درد سیاتیک کمک کند. سیر را به وعدههای غذایی خود اضافه یا از مکملهای سیر استفاده کنید.
۹. درمان سیاتیک با پیاز
پیاز حاوی کورستین بوده که یک ترکیب ضدالتهابی قوی است. به منظور درمان سیاتیک با پیاز میتوانید با افزودن پیاز به غذاها هم طعم را بهبود ببخشید و هم به طور موثری التهاب را کاهش دهید.
۱۰. درمان سیاتیک با زردچوبه
درمان سیاتیک با زردچوبه یکی دیگر از این موارد است. ماده فعال زردچوبه یعنی کورکومین دارای خواص ضد التهابی بوده و با کاهش سطح برخی از آنزیمهای تحریککننده التهاب، به تسکین درد و تورم ناشی از سیاتیک کمک میکند.
۱۱. برگ کرفس
آب کرفس ماده شگفت انگیزی برای تسکین دردهای مختلف از جمله درد سیاتیک است. این گیاه حاوی خواصی است که میتواند با التهاب مبارزه کرده و درد را تسکین دهد.
۱۲. درمان سیاتیک با بادکش
درمان سیاتیک با بادکش روشی قدیمی در طب سنتی برای بهبود درد این بیماری است. این روش با استفاده از فشار روی نقاط خاص، جریان خون را تحریک کرده و باعث کاهش درد انتهای ستون فقرات و تورم میشود.