طرز تهیه مربای زغال اخته | مربا زغال اخته بدون شکرک
مربای زغال اخته با طعم ترش و شیرین و رنگ جذاب و اشتهابرانگیزی که دارد، هم انتخاب خوبی برای صبحانه و عصرانه است و هم در طرز تهیه دسرهای متنوعی کاربرد دارد.
برای درست کردن این مربا، زغال اخته را بشویید و سپس نیم ساعت بپزید. بعد آن را پوره کنید و هستههای آن را جدا کنید.
سپس پوره را با شکر در قابلمه بریزید و یک ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا به غلظت مناسب برسد، سپس آن را در شیشه استریل بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
در ادامه با طرز تهیه این مربا به صورت گام به گام آشنا میشویم.
مواد لازم برای مربای زغال اخته
مواد لازم مقدار مورد نیاز
زغال اخته 2 کیلوگرم
شکر 1 کیلوگرم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اُکالا
مرحله اول: زغال اختهها را آماده کنید
زغال اختهها را بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس آنها را در یک قابلمه بزرگ بریزید. به اندازهای به قابلمه آب اضافه کنید تا روی زغال اختهها را بگیرد.
مرحله دوم: زغال اختهها را بپزید
حرارت را روشن کنید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید زغال اختهها نیم ساعت بپزند.
مرحله سوم: هستههای زغال اخته را جدا کنید
مقداری از زغال اخته را در الک یا آبکش با دانههای ریز بریزید. آن را با یک قاشق روی الک فشار دهید تا پوره زغال اخته از هسته جدا شود.
این مرحله زمانبر است پس آن را با صبوری انجام دهید.
مرحله چهارم: شکر را اضافه کنید
پوره حاصل را در قابلمه بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. پوره را روی حرارت بگذارید و وقتی به جوش آمد حرارت را ملایم کنید.
اجازه دهید مربا یک ساعت روی حرارت ملایم بماند و بپزد. هر از گاهی مربا را هم بزنید.
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
مربا را در یک شیشه با در کیپ و استریل بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای زغال اخته
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای زغال اخته و نکات شکرک نزدن آن
قبل از آماده کردن این مربا به نکات زیر برای درست کردن مربا با بهترین کیفیت و شکرک نزدن آن توجه کنید:
اگر میخواهید مقدار شکر مورد استفاده شما در این مربا دقیقتر باشد، پوره زغال اخته را بعد از جدا کردن هستهها وزن کنید و دقیقا هم وزن آن شکر اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید کمی وانیل یا زست لیمو هم به این مربا اضافه کنید.
قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، کمی از آن را در یک پیاله بریزید و در یخچال بگذارید تا از رسیدن مربا به غلظت مناسب مطمئن شوید.
به هیچ عنوان برای درست کردن این مربا، خصوصا بعد از اضافه کردن شکر، حرارت را زیاد نکنید، زیرا این کار باعث میشود مربا شکرک بزند.
میتوانید برای جلوگیری از شکرک زدن این مربا یک قاشق غذاخوری آب لیمو به آن اضافه کنید.
برای درست کردن مربای زغال اخته بدون هسته در صورت تمایل میتوانید قبل از پختن زغال اخته هسته آن را مانند هستهگیری آلبالو به کمک یک نی جدا کنید.
میتوانید زغال اختهها را در هاون کمی بکوبید تا هستهها را راحتتر از آن جدا کنید. البته برای این کار نباید به زغال اختهها فشار زیادی بیاورید، زیرا این کار ممکن است باعث خرد شدن هستهها شود و جداسازی آنها را سختتر کند.
بعد از جوشیدن مربا کف روی آن را بگیرید تا مربای شفافتری داشته باشید.
به جای آب لیمو میتوانید از آب نارنج، جوهر لیمو یا سرکه هم استفاده کنید.