فشار خون نرمال چقدر است؟ /بهترین و بدترین زمان گرفتن فشار خون
فشار خون، یکی از شاخصهای مهم وضعیت سلامتی بدن است. مطالعات علمی نشان میدهد که حفظ فشار خون در محدوده طبیعی، اهمیت بسیاری در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی دارد. امروزه، با توجه به سبک زندگی نامناسب و فشارهای روزمره، مشکلات فشار خون در جامعه بیشتر شده است.
بنابراین، داشتن اطلاعات کامل و صحیح در مورد فشار خون نرمال و مراقبت از سلامت عمومی بدن حائز اهمیت است.
فشار خون مهمترین شاخصهای سلامت قلب و عروق است. فشار خون به این خاطر اندازهگیری میشود تا مشخص شود که قلب به اندازه کافی خون را به اعضای بدن ارسال کرده و فشار لازم برای آن را دارد. مقادیر نرمال فشار خون معمولاً در بازههای خاصی تعیین میشوند که به عنوان فشار خون نرمال شناخته میشوند.
اگر فشار خون بیش از حد بالا یا پایین باشد، ممکن است با مشکلاتی نظیر بیماری عروق کرونری یا سکته مواجه شوید.
فشار خون نرمال چقدر است؟
افزایش فشار خون به طور مداوم و بدون کنترل میتواند منجر به آسیبهای جبرانناپذیری در بدن شود. به همین دلیل خرید فشار سنج به ویژه به افرادی که مشکلات قلبی دارند، توصیه میشود. در ادامه به برخی از عواقب جدی افزایش فشار خون بالا اشاره خواهیم داشت:
بیماریهای قلبی و عروقی
فشار خون بالا باعث ایجاد شرایط نامناسب برای قلب و عروق شده و بیماریهایی مانند ایسکمی قلبی (حمله قلبی)، نارسایی قلبی و بیماری شریانهای محیطی ایجاد میکند. این بیماریها میتوانند عوارض جدی مانند ضعف عضله قلب، اختلالات در عملکرد کلیهها و ایجاد گرفتگی در شرایین را به همراه داشته باشند.
سکته مغزی
افزایش فشار خون بالا میتواند خطر سکته مغزی را افزایش دهد. در صورتی که خون به شکل مناسب به مغز نرسد، باعث مرگ بافت مغزی و عوارض جدی مانند عدم توانایی حرکتی، اختلالات گفتاری و اختلال در حافظه میشود.
بهترین و بدترین زمان گرفتن فشار خون
اگر هر روز در خانه فشار خون خود را اندازه می گیرید، باید بهترین زمان را برای اندازه گیری فشار خون انتخاب کنید تا نتیجه دلخواهتان را کسب کنید.
امروزه افراد به دلایل گوناگون بیماری های مختلفی را تجربه می کنند که فشار خون بالا یکی از آنهاست . فشار خون در اثر مکانیسم طبیعی بدن رخ می دهد و فشاری است که خون به رگها وارد می کند . زمانی که فشار خون به بیماری تبدیل می شود میزان این فشار از سطح طبیعی خارج می شود و به رگ ها آسیب می زند . اگر بطور مزمن فشار خون سیستولیک فرد بزرگسالی بالای 14 و فشارخون دیاستولیک 9 باشد فرد مبتلا به فشار خون بالا است و باید تحت درمان قرار بگیرد.
پرفشاری خون به دو دسته تقسیم می شود:پرفشاری اولیه و پرفشاری ثانویه.
پرفشاری اولیه: این نوع فشار خون که معمولا در افراد مسن رخ می دهد حدود 90 درصد افراد را درگیر کرده است و تا کنون دلایل خاصی بجز سابقه خانوادگی ، مصرف سیگار و الکل ، سبک نادرست زندگی ، افزایش وزن و مصرف غذاهای شور در دراز مدت برای آن ذکر نشده است.
پرفشاری ثانویه: در این مورد عوامل ذکر شده ربطی به فشار خون بالا ندارد بلکه ممکن است نشانه بیمارهای دیگر در بدن مثل :بیماریهای قلبی -ریوی ،کم کاری تیروئید ،بیماری های غدد و بعضی داروها ...باشد.
آیا فشار خون الگوی روزانه ای دارد؟
فشار خون یک الگوی روزانه دارد. به طور معمول شب هنگام خوابیدن ، فشار خون پایین تر است و چند ساعت قبل از بیدار شدن شروع به افزایش می کند و در طول روز این افزایش ادامه دارد و معمولاً در اواسط بعد از ظهر اوج می گیرد، سپس در اواخر بعد از ظهر و عصر ، فشار خون دوباره شروع به کاهش می کند.
گز خوری یا شکلات خوری پایه دار چینی طرح سه دختر طلاکوب سفید سرمه ای ارسال رایگان رو به سبد خریدت اضافه کن
داشتن یک الگوی فشار خون غیر طبیعی مانند فشار خون بالا در طول شب یا صبح زود می تواند به معنای این باشد که شما از نظر سلامت مشکل دارید.
بیماری های مرتبط شامل موارد زیر است:
فشار خون بالا با کنترل ضعیف
آپنه خواب انسدادی
بیماری کلیوی
دیابت
مشکلات تیروئید
مشکلات سیستم عصبی
بیماری قلب و عروقی
عوامل خطر برای ایجاد یک الگوی فشار خون غیر طبیعی
کار شیفت شب
مصرف دخانیات
اضطراب
استرس بیش از حد
مصرف نکردن داروهای فشار خون حدود 24 ساعت
پزشک می تواند به شما بگوید که آیا الگوی فشار خون غیر طبیعی روزانه ممکن است به درمان نیاز داشته باشد یا نه و یا تست نظارت فشار خون 24 ساعته را توصیه کند.
در چک کردن فشار خون چه عواملی تاثیر دارد؟
عوامل زیادی می توانند بر فشار خون تاثیر بگذارند. دستورالعمل های زیر به شما کمک خواهند کرد تا بهترین و دقیق ترین نتایج را از اندازه گیری فشار خون دریافت کنید.
عوامل موثر در بالا بردن فشار خون:
عوامل خاص می توانند فشار خون شما را افزایش دهند به همین دلیل مهم است بدانید چه چیزهایی بر فشارخون تاثیر می گذارند و قبل و بعد هر یک از عوامل زیر را بررسی کنید . زمانی که متوجه تاثیر آن ها شدید قبل از معاینه روزانه خود از این عوامل اجتناب کنید تا فشارخون استاندارد را اندازه گیری کنید.
کافئین:
صبح ها از مصرف کافئین قبل از اندازه گیری فشار خون اجتناب کنید یا بهتر است نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشارخون کافئین مصرف نکنید.
دخانیات:
اگر می توانید برای سلامت کل بدن دخانیات را کنار بگذارید در غیر این صورت، حداقل نیم ساعت قبل از اندازه گیری از استعمال سیگار خودداری کنید.
ورزش:
اگرچه ورزش برای سلامت بدن خوب است اما برای اندازه گیری فشار خون خود سعی کنید از نیم ساعت قبل کاری انجام ندهید.
غذا:
بعد از چک کردن فشار خون غذا بخورید.
هوای سرد:
قلب شما در چنین مواقعی سخت کار می کند قبل از اندازه گیری فشار خون در دمای متعادل قرار بگیرید.
مثانه پر:
مثانه پر می تواند باعث افزایش فشار خون شود بنابراین پیش از اندازه گیری فشار سرویس بهداشتی بروید.